Se video! Aurora Gude forutså sin egen exit: – Jeg har fem prosent Lilli Bendriss i meg:

Det ble en brå avslutning for influenser og TV-profil Aurora Gude (29) da hun møtte Rasmus Wold (30) i en utslagskonkurranse i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» søndag kveld.

Etter en intens rappellering- og puslekonkurranse vant Wold med god margin, og Gude måtte si farvel til de andre deltakerne som nummer to ut av årets sesong – til tross for at hun selv ikke var klar for å reise hjem.

Les også: Første deltaker ut av 71 grader nord: – Nei, jeg koste meg ikke

– Jeg føler ikke selv at jeg fikk det jeg ville ut av programmet, men det er jo noe med at man er seg selv sin største kritiker. Jeg følte meg ikke ferdig. Jeg hadde akkurat begynt å få det til og kanskje overbevise folk om at det er mer i meg enn bare blondt hår og silikonpupper, sier Gude til Nettavisen.

– Urettferdig utfall

Ifølge Gude var konkurransen som et mareritt der alt som kunne gå galt, gikk galt.

– Selve rappelleringen handlet egentlig bare om å komme seg ned. Vi ble lært opp til å styre farten selv med en egen brems, men av sikkerhetsmessige hensyn stod det også en fyr og kontrollerte tauet vårt. Jeg ble så sur på han. Jeg ville bare ned, så jeg slapp opp bremsen min, men han holdt så godt igjen slik at jeg ikke kom ned så raskt jeg kunne, hevder Gude.

I tillegg fikk Gude problemer med å ta av seg utstyret da hun kom ned på bakken. Sikringen hadde visstnok surret seg fast, slik at 29-åringen tapte mye tid på å komme seg løs.

– Jeg stod bare å knota. Og så var det den stigen. Jeg har jo aldri klatret i sånn taustige før, så jeg ble litt overrasket over at det var så tungt som det var. Men jeg kom meg opp, og det var egentlig ikke der problemet lå. Problemet var det puslespillet, sier Gude oppgitt.

Gude synes nemlig ikke noe særlig om de flere puslespillutfordringene hun ble utsatt for under oppholdet, og synes «71 grader nord» handlet alt for mye om puslespill.

Les også: «71 grader nord»-drama når produksjonen griper inn. Kommer med sjokkbeskjed til deltakerne

– Jeg synes det var urettferdig at jeg måtte ryke, sier Gude til Nettavisen.

Til tross for at Gude brukte tid på å godkjenne nederlaget, var hun likevel forberedt på at det var hun som skulle ryke. Se hvorfor, og hva Aurora Gude reagerer på under årets sesong av «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis, i videoen øverst i saken!

Gode tilbakemeldinger

Ett av målene med deltakelsen for Aurora Gude var å kunne bevise til det norske folk at hun får til mer enn det kanskje folk tror. Selv om Gude følte at hun ikke rakk å få ut det hun ønsket med deltakelsen, har hun i ettertid skjønt at hun har klart å overbevise noen likevel.

– Det var veldig vanskelig å akseptere nederlaget der og da. Det var noe med det at jeg endelig fikk jeg sjansen til å vise det, også følte jeg at jeg ikke rakk det. Men jeg har fått en del tilbakemeldinger fra seerne, og jeg skjønner jo nå at jeg har klart å frem mer av hvem jeg er. Jeg har klart å åpne meg selv mer, så deltakelsen ha egentlig vært veldig viktig for meg mentalt, sier Gude.

Før «71 grader nord»-eventyret var i gang for Gude var influenseren svært bekymret for den mye omtalte fjellfobien hun sliter med. Overfor Nettavisen kan Gude fortelle at hun ikke er blitt kvitt fobien, men at hun likevel har fått et helt annet forhold til fjell i dag.

– Jeg har ikke vært på fjellet siden innspillingen, men jeg lærte meg å akseptere at jeg har alle disse følelsene tilknyttet fjell. Til syvende og sist fant jeg ut at denne fobien har tilknytting til dårlig opplevelser i forbindelse med sorgen etter at faren min døde. Jeg lærte å akseptere at det vil komme. Tar jeg meg en tur i fjellheimen nå så kommer jeg til å kjenne at jeg må gråte, men jeg vet at det ikke er farlig, sier Gude.

Les også: Thomas Numme fryktet å bli hatet før «71 grader nord»-innspilling: Slik gikk det

Før Gude deltok i «71 grader nord» hadde ikke Gude vært noe særlig i fjellet på grunn av fobien. Selv om hun ikke er blitt kvitt de vonde følelsene, har deltakelsen likevel gitt mersmak til å utfordre den.

– Er det en ting jeg kanskje har fått bekreftet gjennom «71 grader nord» er at jeg elsker å utfordre meg selv. Jeg elsker å plage meg selv med å gjøre ting jeg synes er skummelt og jævlig, sier Gude.