Tirsdag forrige uke inntok skuespiller Johnny Depp (58) vitneboksen der han for første gang skulle avlegge sin forklaring om ekteskapet med Heard. Han var raskt ut med å avvise ekskona, Amber Heards (35), voldsanklager mot ham.

– For omtrent seks år siden kom Heard med noen fryktelige og opprørende kriminelle påstander mot meg som ikke var sanne. Det var et stort sjokk. Jeg har aldri slått Heard. Jeg har aldri slått en kvinne i mitt liv, var noe av det første «Pirates of the Caribbean»-stjerna sa da han entret vitneboksen.

Les også: Johnny Depp anklager ekskona for utroskap: - Hadde trekant med Elon Musk og Cara Delevingne

Det var i 2016 at lykken brast for de to, da Heard søkte om både skilsmisse og midlertidig besøksforbud, og anklaget Depp for å ha vært voldelig mot henne.

I retten de siste dagene har det kommet frem flere detaljer fra forholdet og konfliktene mellom de to, som tidligere ikke har vært kjent for offentligheten.

– Jeg elsker deg, din fi**e

Torsdag ble blant annet de mye omtalte bildene av en forslått og blå Amber Heard delt i retten, der Depp fra vitneboksen ble spurt om hendelsesforløpet. Det var en fredag i desember 2015 at Depp og Heard angivelig skal ha hatt en krangel som endte med kutt i leppa og blåveis på øyet for Heard.

Depp mener på sin side disse bildene er manipulert, og nekter for å ha påført ekskona skadene. I retten torsdag ble det blant annet delt en meldingsutveksling mellom de to fra fredagen etter, der de to tilsynelatende spøker om krangelen.

I tillegg fikk retten se en privat video filmet av Heard der Depp har et kraftig raseriutbrudd i eksparets hjem. Datoen på videoen er ikke kjent, men i videoen kan man se Depp blir tydelig opprørt når han oppdager at Heard har filmet ham uten tillatelse. Videoen er meldt inn som bevis fra Heards forsvar for å tegne et bilde av Depps temperament.

Se både meldingsutvekslingen og det private videoklippet i videoen under!

Fikk bilde av avføring i senga

Voldsanklager er ikke det eneste paret skal ha anklaget hverandre for. Under skilsmissestriden skal flere oppsiktsvekkende hendelser fra det kaotiske ekteskapet ha sjokkert offentligheten.

I retten torsdag, fortalte Depp om en av de mest kjente hendelsen fra forholdet med ekskona Amber Heard.

Ifølge TMZ har Depp hevdet at Heard hadde bæsjet i sengen deres, og at hendelsen skal ha vært siste dråpen for ekteskapet for Depps del.

Les også: Johnny Depp: - Jeg fant ondskapen i meg selv for lenge siden

Depp forklarte i retten at han kom hjem etter at Heard hadde feiret bursdagen sin i parets bolig hvor det hadde oppstått en voldsom krangel mellom de to som resulterte i at «Pirates of the Caribbean»-skuespilleren dro igjen.

Ifølge 58-åringen ble han oppringt av vaskehjelpen morgenen etter, som skal ha funnet avføring på hans side av sengen med dynen pent lagt over.

Deretter opplyser Depp at vaskehjelpen sendte ham et bilde av avføring som lå i sengen hans og bedt Depp om tenke seg om en ekstra gang før han tok turen hjem.

– Det var et bilde av sengen vår, og på min side av den var det menneskelig avføring. Så jeg skjønte hvorfor det ikke var en god idé å dra dit, sier han i retten.

Fant avskåret finger

Mandag var det Depps lege sin tur til å vitne om det kaotiske ekteskapet, der han kom med flere sjokkerende avsløringer fra en kjent hendelse fra parets fortid.

I en video avspilt i retten fortalte Dr. David Kipper at han husker han behandlet Depps avskårede finger etter at 58-åringen påsto Heard hadde kastet en vodkaflaske på ham i en krangel. Heard har på sin side tidligere hevdet at Depp selv kuttet av seg fingertuppen i alkohol- og ecstasyrus.

Ifølge Kipper fortalte Depp at flasken traff benkeplaten der han lente hånden sin og kuttet av fingertuppen hans. I sin første erklæring som en del av søksmålet mot Heard fortalte Depp at han fryktet å miste livet etter den voldsomme episoden, og i retten onsdag fortalte Depp igjen sin side av historien.

Depp fortalte i retten at han hadde gått ned for å ta et par slurker vodka etter å ha kranglet med Heard. Da skal Heard ha kommet ned til kjøkkenområdet og tatt opp krangelen, begynt å skrike til ham og deretter kastet to vodka-flasker mot ham.


Den første sneiet ham så vidt, mens den andre traff hånda hans, eksploderte og kuttet av fingertuppen hans.

– Jeg kjente ingen smerte først, jeg kjente bare at det brant. Da jeg så ned på fingeren min så jeg bare beinet som stakk ut mens det pumpet blod, fortalte skuespilleren i vitneboksen onsdag ettermiddag.

Depp har for øvrig også fortalt om et omfattende rusmisbruk opp gjennom årene i retten.

– Jeg har aldri tatt substanser for å «feste», bare for å slippe unna mine spøkelser, fortalte han på tirsdag.

Les også: Voldsanklager og sex med prostituerte: Dette er noen av Hollywoods styggeste skilsmisser

Han forteller at han fra fire-fem-årsalderen ofte ble bedt av sin mor om å hente «nervepiller» til henne – og at han var elleve år første gang han tok en av morens tabletter, for å slippe unna den problemfylte oppveksten han beskriver.

Ifølge Depp har det vært mange år hvor han ikke har rørt noen rusmidler, heller ikke alkohol. Han slo også tilbake mot ekskonas beskyldninger om rusmisbruket, og beskrev det som grovt overdrevet.

Se Depp fortelle om sitt rusmisbruk i videoen under:

Sterke anklager i retten

Under rettens andre dag kom det også frem nye oppsiktsvekkende detaljer som ikke har vært kjent tidligere. Heards advokat la frem påstander om at Depp utført et seksuelt overgrep mot ekskona.

Advokat Elaine Bredehoft, som representerer Amber Heard i retten, hevderat Depp skal ha forgrepet seg på ekskona ved å penetrere henne med en spritflaske, skriver Independent.

– Han holdt henne opp mot baren. Han kastet flere flasker etter henne. Han slepte henne tvers over gulvet over de knuste flaskene. Han slo henne. Han sparket henne. Han sa at han ville «slå henne i hjel» og at han «for faen hatet henne», uttalte Bredehoft.

Ifølge Independent skal Depp ha svart på anklagene ved å riste på hodet.

– Det var et gjensidig misbruk

Depp og Heard har begge beskyldt hverandre for å ha utøvd vold og forrige uke var parets ekteskapsrådgiver, Laurel Anderson, blant de første i vitneboksen, skriver People.

Da terapeuten fikk spørsmål om Heard opplevde vold fra Depp, mener Anderson at ingen av de er så uskyldige. Hun jobbet med ekteparet i 2015.

– Ja. Begge har vært ofre for overgrep i hjemmene deres, men jeg tror han har vært godt kontrollert i flere tiår, sier ekteskapsrådgiveren og fortsetter:

– De engasjerte i det jeg anså som gjensidig misbruk, forklarte rådgiveren til retten.

Les også: Klagestorm etter Depp-reklame

Ifølge Anderson kunne Heard starte krangler for å få Depp til å bli værende i ekteskapet, fordi 35-åringens verste mareritt er å bli forlatt.

– Hvis hun trodde Depp kom til å forlate henne kunne hun slå til ham. Hun ville heller kjempe enn at han skulle dra.

Flere som har en tilknytning paret har vitnet, blant en av Depps venner. Sistenevnte, Isaac Baruch, brøt ned i retten og mente at Heard har skadet mange med den «onsinnede løgnen hun startet og skapte selv».

Saksøkte avis

Det tok derimot ikke lange tiden før konflikten blusset opp igjen. I 2018 saksøkte Depp News Group Newspapers, selskapet som publiserer The Sun, etter at avisen hadde omtalt ham som en «konemishandler».

Med tittelen «Hvordan kan J.K. Rowling være genuint fornøyd med castingen av konemishandler Johnny Depp i den nye Fantastiske Fabeldyr-filmen?», følte Depp seg hengt ut og hevdet at ingen bevis om at han var en konemishandler fant sted.

Denne saken tapte han – og anket uten hell, men mye oppstyr skal ha kommet i forbindelse med søksmålet. I avgjørelsen sa dommeren ifølge The Guardian at The Sun klarte å bevise tilstrekkelig at det de publiserte var sant.

Mediaoppstyret gjorde at Warner Bros (som står bak J.K. Rowlings «Fabeldyr»-film) ba Depp om å trekke seg fra den tredje oppfølgeren etter å ha spilt en betydelig rolle i filmene - noe han i senere tid gjorde.

Ærekrenkelse

Til tross for at Depps søksmål kostet ham en viktig filmrolle lot han seg ikke skremme. Samtidig som søksmålet mot den britiske avisa foregikk skrev ekskona Heard et essay om sine egne opplevelser med vold i hjemmet publisert hos The Washington Post.

Hun navnga aldri Depp, men gikk dypt i beskrivelsene av kjennskap til mishandling fra et offers ståsted. Depp skal ha følt seg truffet av teksten og saksøkte Heard for ærekrenkelse som følge av alt hun skrev.

Depp mener hun har løyet om at han har mishandlet henne – og at karrieren hans er skadeskutt i kjølvannet av dette.

Les også: Johnny Depp etter voldsanklagene og rettssakene: – Hollywood har boikottet meg

Depp har bedt om hele 450 millioner kroner i erstatning. Heard gikk raskt til motsøksmål og har krevet 884 millioner kroner for ærekrenkelse og for det hun mente har vært en svertekampanje fra Depps side.

Rettssaken begynte for fullt 11. april 2022 i Fairfax, Virginia å forventes å vare i seks uker. Flere Hollywood-kjendiser er innkalt til å vitne, deriblant Elon Musk og James Franco.