Nivået i «Skal vi danse: All stars» er høyere enn noen sesonger tidligere, noe som kom tydelig fram forrige uke da fem av åtte par fikk toppscore på 40 poeng av dommerne.
Under lørdagens direktesending kommer derimot dommerpanelet bestående av Trine Dehli Cleve (61), Merete Mørk Lingjærde (60) og Morten Hegseth (36) til å være strengere med tierne. Det meldte TV 2 tidligere denne uken.
Les også: Røper ukjent «Skal vi danse»-drama: – Ble bare verre og verre
Da Nettavisen møtte flere av årets dansepar på dansesenteret noen dager før ukens direktesending var det flere som ga uttrykk for at dommerne gjerne kan være litt strengere, og tilsynelatende byr innstrammingen kun på mer motivasjon blant årets deltakere og dansepartnerne deres.
– Dommerne kan godt slakte oss mer og ikke bare gi tiere hele tiden. De kan få være litt strengere, påpeker blant andre Tarjei Svalastog (24) – som danser med Katrine Moholt (49).
– Har ikke noe å si
Med høye poeng fra dommerne kommer også et høyt konkurranseinstinkt blant de gjenværende kjendisene, som alle gjør sitt for å bli værende i konkurransen. Blant annet er det flere av deltakerne som deler hyppig i sosiale medier og oppfordrer følgerne sine til å stemme på dem hver lørdag.
Men gir det enkelte en fordel ettersom noen av deltakerne har flere følgere i sosiale medier enn andre? Det er en teori kjendisene kan avkrefte og motbevise med flere eksempler.
Les også: «Skal vi danse»-Aleksander svarer på ryktene
– Vi har sett flere eksempler på at det ikke har noe å si, og 2019-sesongen er kanskje det beste beviset på det. Da Jørgine møtte Aleksander i finalen hadde han nesten ingen følgere på Instagram, mens Jørgine hadde godt over en halv million. Og Jørgine vant ikke, sier Svalastog – som selv fikk erfare det samme i årets sesong med Martine Lunde (26).
– Hun har langt flere følgere enn mange her, men vi røk jo ut. Så jeg tror ikke det har noe å si.
Heller ikke Nate Kahungu (25) tror følgerskaren har noe å si.
– Jeg tenker at folk der hjemme vet hva de vil se. Jeg tror ikke de er låst på forhåndsfavorittene, sier han til Nettavisen.
– Jeg har selv fått meldinger fra folk som heier på noen andre men som sier de har likt dansen min og stemt på meg. Så selv om noen har flere fans eller har større rekkevidde så trenger ikke det nødvendigvis å bety at de får flest stemmer.
Oppdaterer følgerne sine
Agnete Saba (28) tror også «Skal vi danse»-seerne ser litt an hvem de stemmer på fra uke til uke.
– Man kan jo tenke at det er en popularitetskonkurranse. Men jeg tror de hjemme setter pris på god dans og stemmer på den de synes danser best. Det tror jeg, i alle fall, sier hun.
Likevel ser hun nytten i å oppdatere fansen sin jevnlig.
– Jeg er ikke så god på sosiale medier, men jeg prøver å oppdatere Instagram og sånt innimellom. Jeg vil gjerne uttrykke takknemlighet for de som hjelper meg, sier hun, og legger til at det er venner som tar seg av stemmesankingen.
– Vennene mine mobiliserer og ber vennene sine igjen om å stemme og følge med, så det er veldig hyggelig, ler hun.
Dette gjør de for å overleve
Én ting er i alle fall sikkert, og det er at samtlige av de som er igjen i konkurransen er sultne på en seier.
Dermed må de også fenge seerne, ettersom det fort er de som avgjør hvem som går videre. Det gjør de på ulike måter.
– Jeg prøver alltid å snike inn et lite blunk i kameraet i hver dans, sier Nate Kahungu og ler.
Aleksander Hetland (39) og dansepartneren Helene Spilling (25) prøver på sin side å vise noe nytt hver uke.
Les også: «Skal vi danse»-Helene har en helt spesiell rolle i årets sesong: – Utfordrende
– Jeg tror det eneste vi kan gjøre er å skape spesielle øyeblikk så folk husker oss, som da vi inkluderte poledance forrige lørdag, det har aldri blitt gjort, sier han til Nettavisen.
– Det handler nok mye om å bli husket. Så vi «gønner på» hver uke og prøver å gjøre noe folket liker, avslutter Hetland.