I slutten av april ble det kjent at den svenske versjonen av realityprogrammet «Paradise Hotel» ble satt på pause etter at en mannlig deltaker ble anklaget for overgrep av flere av de kvinnelige deltakerne.

Det hele endte i en katastrofe-sesong som til slutt ble tatt av skjermen. Saken ble politianmeldt av både Nent, som er bestiller av realityprogrammet, og de fornærmede kvinnene, etter en lenger intern etterforskning.

Les også: Sletter sesongen av «Paradise Hotel» etter anklager om overgrep

– Vi kan ikke fortsette med denne typen produksjoner under disse premissene. Vi kommer ikke til å sende denne sesongen, bekreftet Nent-sjefe Anders Jensen til Nyhetsmorgon, gjengitt av Expressen, den gang.

Utsetter den norske sesongen

I mars var Nettavisen på plass i Mexico for innspillingen av den til nå dyreste norske sesongen av «Paradise Hotel».

Etter det Nettavisen erfarer skulle årets sesong sendes på TV kort tid etter innspillingen. Etter skandalen i Sverige, og en tyst norsk produksjon, startet imidlertid spekulasjonene om det i det hele tatt blir en norsk sesong av reality-programmet.

Nå kan imidlertid Nent bekrefte overfor Nettavisen at det uansett blir en ny sesong av «Paradise Hotel» på norske skjermer.

– Ja, og vi gleder oss til at kunne offentliggjøre premieredatoen i nærmeste fremtid, sier Kristine Holm Marcher, Head of PR for Nent Danmark og Norge.

Programleder for «Paradise Hotel» Norge, Triana Iglesias, gjestet Nettavisen podkasten «Schendis» i mars. Hør blant annet om hvordan hun stilte seg til kritikken programmet mottok allerede før innspilling:

Ingen liknede hendelser i Norge

Hvorfor den norske produksjonen verken har gått ut med hvilke deltakere som skal være med i årets sesong, eller landet en premieredato, svarer Marcher imidlertid ikke på.

Opptil flere ganger er slippet av de norske deltakerne blitt utsatt etter det Nettavisen erfarer, men ifølge Marcher har det ingenting med deltakerne eller den svenske skandalen å gjøre.

– Nei, vi har ikke fått noen rapporter om lignende forhold i den norske sesong 14, sier PR-sjefen uten å si noe om det er blitt gjort noen konkret endring i rutinene i den norske sesongen:

– Paradise Hotel er et populært program, som våre seere holder av. Vi ser fortløpende på hvordan vi kan forbedre programmet og sikre at det både er aktuelt samt interessant å se på og medvirke i. Hendelsen i den svenske sesongen av «Paradise Hotel» var uakseptabel, og derfor har vi nå besluttet å fjerne sesongen permanent fra våre plattformer. Når det gjelder den norske sesong 14, var vi allerede svært opptatt av deltakernes sikkerhet, og vi har tatt dette på største alvor, sier hun.