Den svenske krimforfatteren Camilla Läckberg (47) er ikke akkurat kjent for å gå stille i dørene. Stadig har 47-åringen stått i stormer, enten det gjelder hvordan hun oppdrar barna sine eller forholdet hun har til sin tolv år yngre ektemann, Simon Sköld (35).

Läckberg er også en åpen bok når det kommer til de vanskelige og sårbare tingene i livet. Nylig gikk hun ut i et intervju med Her og Nå, der hun avslørte at hun slet med sitt eget selvbilde. Tidligere i år snakket hun også åpent om at hun følte på mye press, og delte en oppfordring til vennene sine i sosiale medier om å la henne få litt ro.

Les også: Camilla Läckberg er lei: - Jeg må bli mer suksessrik enn en mann for å slippe unna

Nå er det derimot hennes seneste innlegg på Instagram som vekker oppsikt.

– Batteriet gikk tomt

Forrige uke avslørte 47-åringen at hun avlyste en reise på grunn av helsemessige årsaker. Nå, i en lenger post på Instagram, kommer hun med en oppklaring til følgerne sine.

– Jeg skremte noen venner, og jeg fikk til og med noen bekymringsmeldinger fra dere da jeg uten videre forklaring skrev at jeg hadde avlyst reisen min på grunn helsemessige årsaker. Det var ikke meningen å uroe noen, og det handlet helt enkelt om at batteriet gikk tomt, innleder forfatteren innlegget.

Ifølge Läckberg er dette hennes første sommer på 20 år der hun har hatt mulighet til å ta ordentlig ferie. Ironisk nok, som hun skriver, var det etter noen dager med late dager på landet at hun ble helt utmattet.

– Og ja, jeg lytter til faresignalene. Nå har jeg så godt som avlyst alt i hele sommer. Det blir en liten utflukt i morgen som vi har sett frem til lenge, og det tror jeg kommer til å gå fint. Resten av sommeren står tom og blir veldig usosial. Jeg krysser fingrene mine for at vennene mine fortsatt er der når jeg kommer ut på den andre siden, med fulladede batterier, skriver hun videre.

Bekymrede venner

At Läckberg har hatt mye på agendaen er det ingen tvil om. I tillegg til lanseringen av boken «Kult», har 47-åringen jobbet med andre TV-prosjekter og sosiale tilsetninger den siste tiden.

Som nevnt er det heller ikke lenge siden forfatteren skrev et åpent brev på Instagram der hun tryglet vennene om å gi henne ro.

Innlegget var en forklaring på hvorfor Läckberg i tiden frem mot deadlinen til boken sin ikke har tid til venner.

– Jeg er alltid utrolig stresset og sliten i tiden frem mot deadline, forklarte hun.

Les også: Simon Sköld: - Hetsen rundt amming må bort

På dette tidspunktet jobbet hun iherdig mot deadlinen til den nye romanen i «Fjällbacka»-serien.

– Jeg er alltid veldig stresset og sliten rett før deadline. Jeg har null kontroll over spisingen min, og jeg har ingen følelser. Jeg føler meg tung, trøtt og stresset 24 timer i døgnet. Tårene presser på, skrev hun videre.

Det ser derimot ikke ut til at Läckberg trenger å bekymre seg for om vennene hennes kommer til å være der når hun er klar for å være sosial igjen.

Tilbakemeldingene i kommentarfeltet lot nemlig ikke vente på seg, der kjente og kjære tok til tastaturet.

– Ha en nydelig sommer. Hvil deg og nyt. Du er fantastisk, skriver artistvenninnen Sonja Aldén.

– Du trenger virkelig å dra i håndbremsen. Bra gjort. Jeg har vært veldig bekymret for deg, skriver en annen, mens ektemannen Simon Sköld viser sin kjærlighet gjennom hjerte-emojier.