Jennifer Aniston har gjort stor suksess med sin tolkning av nyhetsankeret Alex Levy i Apple TV+-satsningen «The Morning Show».

Karakteren hun skal være basert på, Alex Levy, blir fremstilt som en snobbete, egenrådig og erfaren programleder som i mangel på frisk gnist står i fare for å byttes ut fra den lukrative programlederjobben.

Til tross for sin tilsynelatende suksess og vanvittige penthouse i New York, står den velstående fasaden for fall, og Levy er i ferd med å gruse forholdet til eks-mannen og datteren til fordel for karrieren.

Slike portretter av en programleder sørger selvsagt for vann på møllen, og det tok ikke lang tid før det begynte å spekuleres i hvem Anistons rollefigur er myntet på.

Les også: Psykolog: Dette er den vanligste grunnen til utroskap (+)

Bryter tausheten: – Jeg har så mange tanker

Et navn som stadig vekk har utmerket seg er den amerikanske journalisten Katie Couric (63), som det tidligere ankeret for morgenprogrammet «The Today Show».

Nå bryter Couric endelig tausheten om showet som har høstet lovord for å portrettere MeToo-hendelser på en riktig og viktig måte.

Det viser seg at Couric på ingen måte har sovet i timen, for til tross for at hun ikke har sagt noe tidligere, har hun fulgt serien nøye.

– Jeg har så mange tanker... Jeg synes noe av det var virkelig interessant, og jeg tror langtidseffekten og den alvorlige ødeleggelsen som kommer av andres oppførsel var veldig godt representert, eller formidlet i serien, forteller Couric.

– Trenger en viss entusiasme

Couric er noe kritisk til hvordan rollefiguren blir fremstilt.

– Jeg synes Jennifer Aniston er strålende... Jeg skulle ønske de hadde gjort henne mer karismatisk, for jeg tror du trenger en viss entusiasme for å ha et show som det, forteller Couric i podkasten «Everything Iconic with Danny Pellegrino».

Jennifer Aniston ble hedret med en Screen Actors Guild-statuett for sin tolkning av rollen, men det var bildene med eks-mannen Brad Pitt bak scenen som stjal oppmerksomheten den gang.

Les også: Jennifer Anistons favoritt-treningsøvelser er avslørt - og de er helt oppnåelige

Ble hardt rammet av MeToo-anklager

I serien følger vi produksjonen av morgenprogrammet idet MeToo-bølgen treffer dem hardt.

Fra å være hele Amerikas programleder-duo blir de to brutalt revet fra hverandre, etter at en rekke kvinner anklager den mannlige medprogramlederen, gestaltet av Steve Carell, for å ha utnyttet dem seksuelt.

Det store spørsmålet er om den karismatiske, men samtidig kyniske Alex Levy har fått med seg hva som har foregått og stukket det under en stol.

Det er ikke rart spekulasjonene oppstår, for kunsten imiterer virkeligheten tett i denne serien. Som medprogramleder hadde Couric i en årrekke med seg Matt Lauer, som måtte takke for seg i morgenprogrammet «The Today Show» etter at flere kvinner sto frem og hevdet seg seksuelt fornærmet av programlederen.

Lauer skal ha inspirert Steve Carells rollefigur i «The Morning Show», hvis skjebne er skremmende lik Lauers i virkeligheten; uglesett og utfryst i bransjen som han en gang ble hyllet i og var elsket av.

Les også: Hjerneforsker har oppskriften klar: Slik lever du til du blir 100 år

Sliter med å komme seg tilbake på skjermen

Couric har jobbet i en rekke av de største tv-kanalene i USA og er blant annet innlemmet i fjernsynets «Hall of Fame».

Hun skal dog ha slitt med å komme seg på skjermen igjen, angivelig etter å ha brent for mange broer etter å ha tilhørt de store, konkurrerende kanalene NBC, ABC og CBS.

Nød lærer som kjent naken kvinne å spinne, så i dag forfatter Couric derfor sine memoarer som skal komme ut neste år. Om pr-folkene hennes får det som de vil kan boken droppe samtidig som premieren på sesong to av «The Morning Show».

Dermed er hun ikke spesielt snakkesalig rundt hendelsene med Lauer, men hun kaster ut litt agn allikevel.

– Jeg synes det var interessant å se på. For meg var det veldig interessant å se på, og jeg skal la det bli med det, forteller hun hemmelighetsfullt.

Dermed er sjansene for at dette både kan bli saftig og ubehagelig lesning, alt ettersom.