Etter fire sesonger kom den populære HBO-serien, «Succession», til en slutt i våres.

I den kritikerroste TV-serien følger man den fryktløse mediemogulen Logan Roy og barna hans, som alle sikler etter å ta over medieselskapet, Waystar RoyCo. Serien inneholder også en god dose tyranni, familiedrama og politiske maktspill.

Les også: Her er den amerikanske storserien, «Succession», i Norge

Den siste sesongen skapte mye oppmerksomhet her til lands ettersom deler av seriens handling fant sted i Norge. «Succession» ble spilt inn flere steder på Vestlandet, blant annet i Åndalsnes og Juvet Landskapshotell, nær Geirangerfjorden.

Det var ikke bare det norske landskapet som ble representert i den kritikerroste TV-serien. Den norske skuespilleren Eili Harboe (29), fikk skinne i den internasjonale serien.

Harboe legger ikke skjul på at hun til tider måtte klype seg i armen over å være del av TV-serien, og overfor Nettavisen har hun delt flere historier fra innspillingen.

– Ble helt satt ut

Selv om Harboe er ukjent for det amerikanske publikum, er ikke 29-åringen fra Stavanger ukjent for oss nordmenn. Hun har spilt i flere store norske filmer som «Askeladden», «Thelma» og «Kompani Orheim».

Da Nettavisen møtte Harboe i forbindelse med Costume Awards for noen uker siden var det ikke så lett å oppsummere hele «Succession»-opplevelsen, men hun kunne hvert fall si at det var en unik opplevelse hun sent vil glemme.

Som alle andre skuespillere måtte Harboe gjennom en rekke auditions før hun til slutt landet en rolle i den populære HBO-serien. Men da «Succession»-rollen var et faktum forteller 29-åringen at det tok litt tid før hun innså at jobben var hennes:

– Jeg ble helt satt ut. Jeg hadde et stille skrik på balkongen mens datteren min prøvde å sove, sier Harboe til Nettavisen og ler.

Les også: Norske Kjersti tar et knallhardt oppgjør med Hollywood: – Folk er feige

I serien spiller Harboe karakteren, Ebba. Hun er kommunikasjonsrådgiveren til tech-visjonæren Lukas Matsson, spilt av svenske Alexander Skarsgård (47).

Harboe spilte i fire episoder av den populære serien, men til tross for at karakteren ikke hadde mange replikker var rollen likevel en stor del av sesongen.

I tillegg til innspilling i Norge, var hun også i New York for å spille inn scener til en av de siste episodene i sesongen.

– Det var helt fantastisk, det var faktisk helt vilt, sier Harboe om innspillingen.

Fuktig karaokekveld

Norske Eili Harboe var omringet av store Hollywood-stjerner på sett, og i serien finner man store stjerner i hovedrollene som Brian Cox (77), Kieran Culkin (40), Jeremy Strong (44) og Sarah Snook (35).

I tillegg var Skarsgårds karakter en stor del av siste sesong, og Harboe legger ikke skjul på at hun ble «starstruck» av sine medskuespillere.

Men det var visse ting ved Hollywood-stjernene som overrasket 29-åringen:

– De var veldig imøtekommende og jordnære. De var så rause og vennlige, og det var helt ut av en annen verden. Så man glemte bort det presset fort, på en måte.

Les også: Astrid S ble satt ut på kjendisfest: – Følte meg malplassert

Videre forteller skuespillerinnen at det var svært god stemning på sett, noe som også fortsatte etter at kameraene var slått av. Ifølge Harboe ble det litt festing på skuespillerne, som fort utviklet seg til å bli en nær gjeng.

– Jeg husker spesielt godt at da vi var i Valdal og filmet så hadde vi noen kvelder ute sammen. En kveld var en slags karaokekveld, men med piano, ukulele, gitar og trommer, mimrer Harboe og legger til:

– Det kommer jeg til å huske for alltid.

Lærte de om permisjonsordninger

Er det noe nordmenn elsker, så er det er når man blander norsk kultur med Hollywood. Det var derfor stor stas da det i fjor ble kjent at serien skulle spilles inn i Norge.

Innspillingen på Vestlandet skapte overskrifter her til lands, og da HBO Max startet promoteringen for den fjerde og siste sesongen var det nærmest en selvfølge å spørre de amerikanske skuespillerne om hva de syntes om Norge.

I en TikTok-video på HBOs offisielle kanal, hadde de fleste skuespillerne bare gode ting å si om landet vårt.

Les også: Blir sammenlignet med den svenske superstjernen

Ifølge Harboe fikk hun også en del spørsmål av skuespillerne om landet vårt, og hun røper at det var mye annet enn bare naturen hun fikk spørsmål om.

– De spurte mange spørsmål, blant annet om permisjonsordninger, velferdsstaten Norge, og hvor dyp fjordene er. Det var ikke alt jeg kunne svare på, røpte hun.

Hun legger til at de amerikanske skuespillerne viste stort engasjement for ting som handlet om Norge.