Tirsdag la influenser Sophie Elise Isachsen (28) ut en videosnutt på Instagrams historefunksjon, der hun kommer med en rekke avslørende detaljer om den kommende podkasten til hun og makker Fetisha WIlliams (29).

Den kommende episoden blir den første de to slipper etter at de valgte å ta hånd om podkasten selv, etter at de valgte å avbryte samarbeidet sitt med NRK.

Les også: NRK får kritikk i Kringkastingsrådet: – Det må være skjerpings til NRK i denne saken

I videosnutten som er lagt ut kommer det frem at duoen skal besvare en rekke spørsmål som er sendt inn fra lytterne deres.

Blant annet på spørsmål om hvorfor duoen har vært så ordknappe i stormen som har pågått rundt samarbeidet mellom NRK og Sophie Elise Isachsen, og hvorfor de ikke stilte til Debatten på NRK der det hele ble tatt opp til diskusjon.

Les også: NRK får kritikk i Kringkastingsrådet: – Det må være skjerpings til NRK i denne saken

Overfor Nettavisen forteller Williams at hun er spent på hvordan podkasten vil bli tatt i mot. I tillegg legger hun ikke skjul på at det også blir skummelt.

– Jeg er spent! Det er jo spennende da. Litt redd også, for å være ærlig. Men tror det blir veldig gøy og håper lytterne liker begge episodene som kommer denne uka. Stolte av hva vi har fått til på så kort tid med teamet vårt, sier Williams.

Williams ønsker derimot ikke å si noe mer om den mye omtalte podkastepisoden som slippes i morgen, eller si noe om hvorfor de først nå velger å ta bladet fra munnen.

Lager podkast på egenhånd

Det var for en uke siden at Isachsen kunngjorde at hun makkeren skulle ta hånd om podkasten og spille den inn fra soverommet sitt. Sammen med en nedtelling på åtte dager skrev hun følgende kryptisk melding til følgerne sine:

– Klar for ny podcast med meg og Fetisha? Nå kan vi endelig fortelle alt, skrev influenseren.

Til Nettavisen kunne imidlertid manageren til Williams, Wilde Siem, bekrefte til Nettavisen at Isachsen og Williams skulle ta podkasten i egne hender, og selv skulle de stå for produksjonen fremover.

– Første episode kommer torsdag 16. mars. Slippes en gang i uka på åpen RSS og enn så lenge spiller de inn fra soverommet hjemme hos Sophie, skrev Siem i en tekstmelding til Nettavisen.

Det vil si at podkasten «Sophie og Fetisha» vil bli tilgjengelig på alle ulike plattformer der man hører på podkast.

Brøt samarbeid med NRK

I starten av mars ble det kjent at Isachsens podkastsamarbeid med NRK var ferdig. Det bekreftet Isachsen i en pressemelding.

– NRK har ønsket at dagens avtale skal endres på en måte som legger sterke begrensninger på vår øvrige kommersielle virksomhet. Jeg har ikke ønske om eller anledning til å legge ned resten av min virksomhet for å redde omdømmet til NRK, og vi ser oss derfor nødt til å avslutte samarbeidet, sa Isachsen i pressemeldingen.

Samarbeidet ble brutt etter at Isachsen postet et bilde av seg selv og venninnen Nora Haukland (26), der sistnevnte holdt en liten pose med foreløpig uidentifisert hvitt innhold.

Få oversikt over saken her: Influensere, kongehuset, NRK og mulig partydop – alt i ett bilde: Dette er Sophie Elise-saken

Innlegget ble raskt slettet, men flere rakk å ta et skjermbilde av innlegget før det ble slettet, og siden har bildet blitt spredt videre i sosiale medier.

Bildet førte til en klagestorm mot NRK, og statskanalen har måttet tåle mye kritikk for at de fortsatte samarbeidet med 28-åringen. NRK-samarbeidet ble også tema på «Debatten». Der sa NRK-sjef Vibeke Fürst Haugen at de skulle diskutere samarbeidet.