Forrige uke gikk årets sesong av «71 grader nord – Team» av stabelen på TVNorge og Discovery+, der fire nye kjendisduoer blir sendt ut på oppdrag i den norske naturen.

I år er Kristine (31) og Johanne Thybo Hansen (31), også kjent som «Jegertvillingene», blant kjendisene som deltar. Og så langt har de to turglade søstrene allerede bemerket seg i konkurransen om å bli Norges tøffeste kjendiser.

Les også: Dette er de nye «71 grader nord – team»-kjendisene

Men selv om de to jentene er kjent for å være på tur, og tidligere har reist ut i verden for å jakte og fiske med kamera på slep i Discovery-serien «Jegertvillingene», legger de ikke skjul på at de ikke har like gode turferdigheter som folk flest tror.

Føler på presset

Da Nettavisen traff de to tvillingsøstrene i forbindelse med premieren av «71 grader nord – Team», kunne begge si seg enige om at de føler på et press av å måtte prestere i underholdningsprogrammet.

– Jeg føler selvfølgelig på presset, for jeg føler at folk tror vi kan så sykt mye med en gang ordet «tur» nevnes, sier Johanne.

Så langt i programmet har de to som nevnt briljert blant kjendisduoene. Allerede i første episode marsjerte de over mållinjen først av de fire lagene.

Les også: Fikk klar beskjed fra familien: – Trenger ikke å være bajas

Ti Nettavisen forteller Kristine at det stemmer at de kan veldig mye om å være på tur og at de tilbringer mye tid i naturen, men understreker likevel at de er langt fra å være utlært på noen som helst måte.

– Jeg tror folk tror at vi er veldig tøffe, men det er vi altså ikke, sier Johanne mens Kristine skyter inn:

– Vi gjør jo masse, men jeg vil beskrive oss som to personer med et veldig stort følelsesspekter. Vi reagerer med tårer og alt hele tiden, og verre blir det med årene, legger hun til.

Blitt mindre tøff med årene

Tvillingene sparer heller ikke på kruttet når de forteller at de ikke er like tøffe som det kan fremstå på TV-skjermen. Og kan i tillegg fortelle at det kommer mer tårer på skjermen etter hvert.

– Jeg føler vi er blitt mindre tøff med årene, så vi er ikke så tøffe lenger, sier Johanne.

Men selv om de føler at mange tror de er tøffere enn de egentlig er, forteller 31-åringene at de er stolte over sin egen innsats.

– Vi har gjort alt på «71 grader nord - Team», vi har ikke nektet å utføre noen av oppgavene. Og jeg føler meg veldig privilegert og stolt for at vi har turt å gjøre alle utfordringene.

– En stor fordel

Om tvillingene fortsetter å imponere like mye gjenstår å se når deltakerne har kommet ordentlig i gang med konkurransen. Selv er de usikre på hvilke fordeler og utfordringer de har på turen.

Les også: Måtte beklage til kameracrewet etter dette: – Mye mer privat enn jeg trodde

Da Nettavisen møtte dem under pressedagene i høst, kunne tvillingene fortelle at deres største styrke er naturligvis at de har vært mye ute i naturen fra før og har mer enn nok erfaring med å sove i telt, seige turer og den norske fjellheimen.

– Vi er jo godt vant med å være ute og bo i telt og ta vare på oss selv ute i naturen, så vi har nok en fordel der. Vi vet jo hva som kommer når vi blir slitne, vi går ikke på veggen av det, sier Kristine.

– Også tror det er en stor fordel at vi elsker å sove i telt! Mens de andre deltakerne kanskje blir slitne, så blir vi bare mer opplagt av å sove i telt, skyter Johanne inn.

Men til tross for god erfaring fra den norske naturen er det én ting de tror vil bli en stor utfordring for dem. Se hva i videoen under: