Flere har bitt seg merke i den relativt gode stemningen blant deltakerne i realityprogrammet «Forræder». Til tross for at de 20 kjendisene ikke kan stole på hverandre, og sammen skal gjennom et nervepirrende spill, er det flere som har knyttet sterke bånd i den storslåtte villaen i Sandefjord.

En av de som etter alt å dømme ser ut til å bli godt likt av gruppa, er forfatter Anne B. Ragde (64). Hun har tidligere avslørt at hun fikk et svært godt vennskap med langrennsløper Emil Iversen (31) som følge av deltakelsen.

Les også: Dette er den elleville historien til «Forræder»-villaen

Men selv om det er god stemning og nye vennskap blir til, avslører 64-åringen at det var én av deltakerne hun ikke kom like godt overens med, som følge av en mangeårig konflikt som det aldri har blitt nøstet opp i.

Sterke fordommer

Før reality-debuten krysset forfatteren fingrene for at hun ikke kom til å møte på TV-profilen Christer Falck (53).

– Jeg og Christer har ikke noe særlig god tone. Vi snakket ikke sammen der inne, avslører Ragde til Nettavisen.

64-åringen forteller at det hele skyldes at Falck en gang skal ha omtalt Ragde som «søppelfolk» fordi hun røyker og drikker alkohol.

– Christer skulle ha meg med på å skrive en bokserie om popmusikk, han visste at jeg kunne ganske mye om blant annet DumDum Boys. Men så skrev han plutselig i en mail at han ikke ville omgås med «søppelfolk», en betegnelse han bruker om folk som ikke er avholds, sier hun og legger til at hun trakk seg fra prosjektet.

Mange husker Falck som den mangeårige programlederen for realityprogrammet «Robinsonekspedisjonen», men i tillegg har han også markert seg med sine sterke meninger om alkohol og tobakk, og er selv avholdsmann.

Ifølge Ragde er det mange år siden hendelsen fant sted, og de to har visstnok ikke snakket sammen siden den gang. Ragde understreker imidlertid at det ikke er et aktivt uvennskap fra hennes side, men at hun er likegyldig og ikke har noen formening om 53-åringen.

Nettavisen har vært i kontakt med Christer Falck som ikke ønsker å kommentere saken.

Svartelistet navn

Før deltakelsen hadde Ragde i utgangspunktet jobbet aktivt for å unngå en situasjon som hun nå har havnet i med Falck.

Ragde hadde nemlig laget en liste med navn som det var uaktuelt for henne å tilbringe 14 dager med i en villa. Listen ga hun til produksjonen og stilte et krav om at de ikke skulle delta i programmet hvis hun skulle være med.

Les også: Christer Falck avslører nådeløs oppførsel: Anklaget deltaker for pedofili

Det hele skulle se ut til å ha gått etter planen for Ragde, men på vei til Sandefjord ble hun oppmerksom på at det var et navn hun hadde glemt. Nemlig Christer Falck.

– Da jeg satt i bilen på vei ned dit for å møte alle deltakerne kom jeg på at det var et navn jeg hadde glemt å skrive opp, det var selvfølgelig Christer sitt, sier hun lattermildt.

I det bilen svinger inn på gårdsplassen der de 20 nøye utvalgte kjendisene skal møte hverandre for første gang, får 64-åringen umiddelbart øye på den høye langhårede TV-profilen.

– Da tenkte jeg «faen», utdyper hun.

For Ragde var ikke å rømme et alternativ, hun bestemte seg for å skru på sitt beste pokerfjes og late som at han ikke var der.

– Var en lykke å bli kvitt han

Ifølge forfatteren utvekslet de to deltakerne svært få ord med hverandre. Nærmere sagt ingen.

– Det er mange år siden hendelsen og jeg vurderte verken å prate med han eller gå inn noen debatt om det heller. Vi snakket ikke sammen i det hele tatt. Jeg hadde ikke noe å si til han, sier Ragde lattermildt og legger til:

– Hvis vi pratet sammen så har jeg fortrengt det altså, han er bare en ikke-person for meg. Jeg respekterer han ikke.

Les også: Åpner opp om pillemisbruk i ny podkast: – Jeg har løyet til alle rundt meg

Det ble derimot ikke vanskelig for Ragde å unngå han under innspillingen. Ifølge forfatteren var det nok av mennesker å bli kjent med.

I tillegg ble det også et kort opphold for Falck. Etter at han tidlig i spillet skapte usikkerheter blant gruppen, ble Falck den andre kjendisdeltakeren til å bli forvist av sine lojale og måtte reise hjem.

For Ragde var Falcks korte realitydeltakelse en lettelse og hun innrømmer at hun satt stor pris på at han ble stemt ut. Hun hevder også at det var en lettelse for de andre også.

– Det var en lykke å bli kvitt han, det var så nydelig. Også drev han med det spillet sitt der inne i tillegg. Folk ble jo så lei og alle var så glade når han ble stemt ut, sier hun.

Ragde var selv en av de som var med på å stemme ut Falck, om konflikten deres hadde noen innvirkning på valget legger hun ikke skjul på.

– Jeg stemte på han for å bli kvitt han.