Obs: spoiler! Saken inneholder spoilers til hva som kan ventes i den nye sesongen av «Sex & Singelliv».

(MELK & HONNING): Helt siden den siste «Sex & Singelliv»-filmen ble sluppet i 2010, har man lurt på om det ville komme noe mer fra den kanten. Sarah Jessica Parker har flere ganger uttalt i mediene at hun håpet at det en dag skulle komme en oppfølger.

I 2018 ble det klart at manuset til en tredje film var ferdigskrevet, men at Kim Catrall – aka Samantha – satte foten ned.

Les også: Kjendisene saksøkes for å dele bilder av seg selv

Samtidig ble det kjent at det ikke bare hadde vært god stemning i gjengen. Catrall hadde visstnok stadig vært i klinsj med Parker, noe som var hovedgrunnen til at hun nå sa stopp.

«And just like that...»

Tidlig i år kom nyheten om at de kommer til å lage en helt ny sesong av «Sex & Singelliv», kalt «And just like that...»

Parker hadde klart å overtale både Cynthia Nixon og Kristin Davis – aka Miranda og Charlotte – til å være med.

Karakterene Stanford, Aiden, Steve, Harry Goldenblatt og Mr. Big skal visstnok også figurere i større eller mindre grad. Men noe gjensyn med den frisinnede Samantha blir det altså ikke.

Innspillingen er nå i gang for fullt og noe vet man om handlingen allerede.

Carrie er nå i 50-årene og har kastet seg på podcastbølgen. Hun er fremdeles nær venn med både Miranda, Charlotte og Stanford.

Den ikke-binære standup-komikeren Che Diaz, spilt av Sara Ramirez, har visstnok også blitt en del av gjengen og skal spille i alle de 10 episodene.

Les også: Kate Beckinsale går hardt ut mot botoxrykter: - Jeg blir forbanna

Skitten skilsmisse

Denne uken ble enda fler detaljer fra den nye «Sex & Singelliv» nyinnspillingen sluppet.

Ifølge Page Six skal nemlig Carrie og Mr. Big ha gått fra hverandre – og står nå midt oppe i et ganske ugreit skilsmisseoppgjør.

Man skal ha funnet ut av dette via et lekket manuskript. Der kommer det frem at Carrie er på middag med vennene sine og klager over at de to krangler om penger.

Til tross for dette litt kjipe narrativet, er det uansett bedre enn det som egentlig skulle vært skjebnen til Mr. Big.

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Influenser og PR-dame Dina Hansen

I den tredje «Sex & Singelliv»-filmen, som aldri ble noe av, skulle han nemlig dø tidlig i filmen av et hjerteanfall.

Bridget Moynahan, som spilte Big sin kone Natasha, er visstnok også blitt sett på filmsettet nå. Det får mange til å spekulere i hva slags rolle hun kommer til å spille i det hele.

Det er foreløpig ikke kjent når den nye serien skal ha premiere, men det vil bli hos HBO.

Les også: Idris Elba ønsker lovendring etter rasisme: - Si det med navnet ditt, ikke brukernavnet ditt

Mer mangfold

Den siste tiden har det tilsynelatende gått sport i det å lage nye versjoner av populære tv-serier eller filmer. Det startet med tenåringsheksa «Sabrina» i 2018, men nå er en hel haug andre på vei. «Sex & Singelliv», «Lovlig Blond», «Gossip Girl» og «Clueless» er noen av de som har premiere de neste årene.

Mye har skjedd siden disse først kom ut. Man har sett en feministbevegelse som i stor grad har foregått på sosiale medier, #metoo-oppgjøret med sexisme, «Black Lives Matter»-demonstrasjoner og et mye større fokus på mangfold og inkludering i underholdningsbransjen.

Les også: Her er matinfluensernes beste oppskrifter i sommer

Man kommer ikke lenger like lett unna med å ha et helt hvitt, heteronormativt cast i en serie, booket inn til en festival eller spaserende nedover catwalken.

Nettopp dette har serieskaperne bak den nye versjonen av «Gossip Girl» og «Sex & Singelliv» forsøkt å gjøre.

I de originale seriene var skuespillerne i hovedsak hvite og heterofile. Nå er det kjent at en av hovedkarakterene i nye «Sex & Singelliv» vil identifisere seg som ikke-binær. Sara Ramirez, kjent fra «Grey’s Anatomy», har som nenvnt fått rollen og figurerer i hver eneste episode.

Samtidig har serieskaperen bak nye «Gossip Girl», Joshua Safran gått ut og sagt til magasinet Them at den kommer til å være «ekstremt skeiv».

Blant hovedkarakterene er det en transperson, en skeiv og en homofil person. De har også asiatisk, latin amerikansk og afrikansk bakgrunn.

Les også: Vil nye «Gossip Girl» og «Sex & Singelliv» bidra til en normalisering av mangfold?