Gå til sidens hovedinnhold

Avslører inspirasjon bak Netflix-suksessen

Skaperen bak Netflix-serien «Squid game» avslører nå meningen bak den uvanlige tittelen og inspirasjonen bak suksessen.

Siden «Squid game» ble lansert på Netflix fredag 17. september, og den sørkoreanske serien har gått rett til topps på strømmetjenesten.

Seriens rystende handling til tross, så avslører skaperen Hwang Dong- hyuk til Radio Times, at inspirasjonen bak tittelen kommer fra hans egen barndom. Han forteller til nettstedet at han selv lekte «Squid game», både i skolegården og ute i nabolaget sitt.

Les også: Blitt en braksuksess: - Kan bli Netflix' største hit noensinne

«Squid game» er i serien beskrevet som en type sisten, der man er delt opp i to lag, forsvar og angrep. Banen man leker på er blekksprutformet og er tegnet i gjørme. Leken var populær blant koreanske barn på 1970-tallet.

– «Squid game» var en av mine favorittleker som barn. Jeg valgte å bruke den som inspirasjon i tittelen og handlingen siden jeg følte at den kunne være det mest symbolske barneleken, som kunne representere det samfunnet vi lever i i dag, sier Dong- hyuk.

Den koreanske serien handler om en stor gruppe med mennesker som blir invitert til et mystisk og dødelig spill, hvor vinneren til slutt stikker av med en kjempesum penger.

– Det er en historie om mennesker som pleide å leke leken som barn og som nå har returnert for å gjøre det samme som voksne.