Avslører navnet på babyen

Hertugparets sønn har fått ikke mindre enn fire navn.

08.05.19 18:31

Den nyfødte kongelige babyen har fått navnet Archie Harrison Mountbatten-Windsor av prins Harry og hertuginne Meghan.

Det avslører hertugen og hertuginnen på Instagram.

Paret introduserte dronning Elizabeth for hennes åttende oldebarn onsdag ettermiddag. Til stede var også prins Philip og Meghans mor, Doria Ragland.

Uvanlig navn og ingen tittel

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland mener at navnet paret har valgt er uvanlig.

- Et både uventet og uvant navn på et medlem av kongefamilien. Harry og Meghan velger nok en gang svært så utradisjonelt. Samtidig er dette nok et bevis på guttens fjerne plass i arverekken til tronen - på en sjuende plass allerede, sier Totland i en e-post til Nettavisen.

Han opplyser at etternavnet til gutten er en kombinasjon av prins Philip og Elizabeths familienavn, og at dette er en stor heder til prins Philip.

- Gutten får heller ingen tittel - altså verken prins eller jarl. Isteden får han etternavnet Mountbatten-Windsor - en kombinasjon av prins Philips og dronning Elizabeths familienavn! Dette er en stor heder til prins Philip som alltid har ønsket at familienavnet hans skulle gå i arv til hans etterkommere. Nå bærer oldebarnet Archie det altså videre, sier Totland.

Prins Harry and hertuginne Meghan lar seg fotografere sammen med sin to dager gamle sønn i St George's Hall på Windsor Castle. Foto: Dominic Lipinski / AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Viste fram babyen

Onsdag valgte paret å la seg avfotografere med deres nyfødte sønn - to dager etter fødselen. Det første glimte av den kongelige babyen vises i St. Georges Hall i Windsor Castle, der hertugparet også giftet seg for omtrent ett år siden.

Gutten ble født mandag og er den sjuende i arverekken til den britiske tronen.

- Han har det søteste temperamentet, og er stort sett rolig. Han har vært en drøm. Det har vært noen spesielle dager, avslørte Meghan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.