Tirsdag ble det kjent at den tidligere fotballspilleren og VGTV-profilen Mads Hansen (38) ikke lenger skal lede TV 2s underholdningssatsing «Farmen».

Etter å ha tatt over roret fra Gaute Grøtta Grav, som ledet programmet i 13 år, ga Hansen seg etter to. Ifølge Hansen fikk han et valg av kanalen om å enten fortsette med «Farmen» eller gå videre til andre prosjekter. Nå har han nemlig takket ja til andre muligheter under samme kanal.

Les også: Ferdig i «Farmen»: TV 2 ba ham ta et klart valg

Torsdag morgen avslører TV 2 at Hansen blir programleder for ny, stor helgesatsing på TV 2.

– Det var et veldig vanskelig valg. Jeg har stortrivdes med å lede «Farmen», men etter å ha vært programleder i to år er det ikke sikkert år 3,4 og 5 hadde bydd på så mange nye opplevelser og erfaringer. Det kan jeg derimot få ved å hoppe på dette nye prosjektet, uttalte Hansen til Nettavisen tidligere denne uken.

– Passer meg veldig

Programmet Hansen skal lede har fått navnet «Forræder». Gjennom engasjerende, psykologisk spill skal 20 kjente nordmenn finne ut hvem forræderen er, og også forråde hverandre uten å bli tatt. Ifølge Hansen kan konseptet minne om barneleken mange kjenner til som «Morder og detektiv».

– Dette er stas, også er det alltid spennende med noe nytt. Jeg gleder meg veldig. Jeg har nok fått denne jobben fordi jeg har drevet med mye pranking, luring og kødding. Det står mitt navn på den tematikken der. For dem som har spilt «Among Us», så kan dette minne om det. Dette programmet passer meg veldig. Jeg synes jo sånne ting er veldig gøy. Er det et reality-program jeg skulle vært med på, så er det dette, sier Hansen i pressemeldingen.

Til Nettavisen legger ikke Hansen skjul på at det var et vanskelig valg å forlate «Farmen». Det var rett og slett konseptet til det nye programmet som utgjorde det hele, og som ble den avgjørende faktoren for valget.

– Dette programmet og slike spill appellerer litt mer til meg, og hvem jeg er som person. Selv elsker jeg konseptet, sier Hansen til Nettavisen.

Vil samle et bredt publikum

Hvilke kjente norske nordmenn det er som skal skal utfordre seg i den nye helgesatsingen til TV 2, er foreløpig ikke kjent. Ifølge TV 2 skal «Forræder» spilles inn over ti dager i Sandefjord i slutten av mars. Da vil også deltakerne bli kjent.

– Dette er en storsatsing som vi virkelig har gledet oss til å avsløre. «Forræder.» er en selskapslek for hele familien som vi kan love er ekstremt spennende. Vi har stor tro på at dette kommer til å samle et bredt publikum foran TV 2-skjermene til høsten, sier programredaktør i TV 2 Kathrine Haldorsen.

Haldorsen er utrolig glad for at Mads Hansen tar denne utfordringen på strak arm.

– «Forræder.» er som skreddersydd for han, sier hun.

Programmet har premiere på TV 2 til høsten.