«Kompani Lauritzen» har i løpet av sine to sesonger satt flere av Norges mest kjente fjes på prøve gjennom en rekke militærøvelser, deriblant matinfluenser Emilie Nereng.

Onsdag kveld tok Nereng til Instagram for å takke to av sine lagkamerater for å ha hjulpet henne gjennom det hun beskriver som en av de tøffeste nettene hennes på «Kompani Lauritzen».

Hendelsen kom derimot ikke med på kamera og på Instagram skriver hun følgende:

«Det kom ikke med på kamera, men midt på natta der ble jeg så kald som jeg aldri før har vært. Kjente ikke tær, fingre, rumpe, ansikt - og med våte sko og sokker og uten mulighet til å ta på varmere klær fikk jeg helt panikk», skriver hun blant annet.

«Jeg satt meg i fosterstilling og ristet - og da tok Skjelbæk og Damli tak i meg, åpnet jakkene sine og slang seg rundt meg for å gi meg varme. Det var så fint gjort», skriver hun.

Fikk full panikk

Denne uken skulle deltakernes viljestyrke settes på prøve når de ble testet i et intenst overlevelsesdøgn lagvis, der de måtte klare seg i skogen med svært begrensede midler. Noe av det deltakerne måtte beherske var å tenne bål og holde flammen i live til dagen etter, i tillegg til at de skulle bygge ly og ikke minst holde varmen gjennom natten.

Det viste seg derimot å gå litt fort i svingene for det røde laget bestående av Nereng, Marius Skjelbæk og Tone Damli da de skulle få innføring i hytte-konstruksjonen.

Overfor Nettavisen forteller Nereng at hytten deres ikke holdt godt nok på varmen, noe som førte til en veldig kald natt.

– Hvis vi hadde bygget hytta mye lavere slik at varmen ble bevart inne i hytta, så hadde det blitt varmere over tid. Vi hadde også bygget bålet ganske langt unna for å ikke sette fyr på oss selv og vi gjorde ganske mange feil for å skape mye varme og det fikk vi jo dessverre erfare selv og ble veldig kalde, forklarer hun.

Les også: Fortvilet Tone Damli bryter sammen i «Kompani Lauritzen»: – Jeg har ikke lyst mer i det hele tatt

Men verst gikk det utover Nereng. Underveis gjennom kvelden fikk hun kjenne på en intens kulde hun ikke hadde vært borte i før.

– Vi var alle veldig kalde, men for meg så fikk jeg en slags panikk. Vi hadde jo blitt veldig svette i arbeidet vi hadde gjort. Ullundertøyet jeg hadde på meg var selvfølgelig vått, og selv om jeg hadde skiftet til rene sokker og ullundertøy så hadde jeg ikke varme klær og ta på meg. Det gjorde at jeg ble så kald som jeg aldri har vært i mitt liv, forteller hun til Nettavisen.

Hadde ikke nok krefter

Da de innså at hytten ikke var bra nok var det derimot for seint å forbedre den. Videre forteller matinfluenseren at de ikke hadde nok krefter til å løse problemet heller.

– Vi hadde ikke krefter til å gjøre det så vi var helt fortapte. Vi var så slitne og kalde, sier hun og legger til:

– jeg var så kald på henda at jeg ikke klarte å gripe noe som helst, jeg sleit bare med å ta tak i skolissene mine for å stramme skoene. Jeg klarte ingenting.

Les også: Dramatiske scener under dykkeøvelse i «Kompani Lauritzen»: – Mitt verste mareritt

Etterhvert som klokka gikk sovnet både Skjelbæk og Damli, og det var da det ble som verst for Nereng.

Overfor Nettavisen forteller hun at hun lå å frøs i stillhet, men at Skjelbæk og Damli etterhvert våknet av hutringen hennes.

– Da de innså hvor ille det var åpnet de jakkene sine og la seg tett inntil meg slik at jeg ble liggende mellom dem og sakte men sikkert få tilbake varmen, forteller hun.

Ikke vits å søke hjelp

Til tross for at det var en skremmende og kald opplevelse var hun aldri nære på å gi seg. Hun understreker at «Kompani Lauritzen» har betydd mye for henne og at hun vet at befalet ville grepet inn dersom det hadde vært livsfarlig for dem.

– Det har alltid vært god sikkerhet rundt hver øvelse, men i hodet vårt når vi ikke har spist eller sovet så klarer man ikke å tenke rasjonelt og det er da den panikken kommer, forteller hun.

Les også: Rikke Isaksen overraskes av respons etter «Kompani Lauritzen»: – Får tusenvis av meldinger

På spørsmål om hun vurderte å hente kapteinen forteller hun at det ikke var et alternativ.

–Jeg følte det ikke var noe poeng i å kontakte befalet om denne kulden, jeg visste jo hvor den samtalen ville båret hen. Jeg hadde heller ikke krefter nok til å reise meg opp og hente noen, det var knapt jeg orket å holde fosterstillingen jeg lå i, sier hun.

Kom ikke på film

Nereng er ikke helt sikker på hvorfor den dramatiske hendelsen ikke kom på film, men tror at det var fordi kamerateamet hadde lagt seg. Det var også grunnen til at hun tok til Instagram for å presisere takknemligheten sin overfor Skjelbæk og Damli.

– Jeg følte at de virkelig redda meg selv om livet mitt ikke var i fare, men det føltes helt klart sånn der og da, sier hun.

– Selve øvelsen i seg selv var jo ikke noe farlig i utgangspunktet, men det som for meg opplevdes så farlig var fordi jeg var kald to the core og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Men det er jo en av mange erfaringer de drar oss gjennom i «Kompani Lauritzen», avslutter hun.