Sesong to av det populære TV 2 programmet «Forræder» har så vidt begynt å rulle over TV-skjermene, men har allerede skapt stort engasjement blant seerne.

Ulikt i år fra i fjor er at alle deltakerne har fått med seg en de allerede kjenner godt inn i konkurransen om å avsløre forræderne i blant dem. Og som forventet har dette bydd på ennå mer frustrasjon blant deltakerne – som opplever å kanskje bli forrådt av sine nærmeste.

Men også andre utfordringer har vist seg å dukke opp underveis, spesielt etter at deltakere har begynt å falle fra i konkurransen.

Prøvde å innhente informasjon

Spillerne i «Forræder» har ulikt fra de fleste andre realityprogram tilgang til både mobil, PC og andre kommunikasjonsmidler gjennom hele deltakelsen. Det er derfor svært enkelt å ha kontakt med omverden, da også andre utslåtte deltakere.

Overfor Nettavisen kan enkelte deltakere innrømme at de utnyttet seg godt av den muligheten.

Anne Marie Ottersen (77) var den første forræderen som ble avslørt i årets sesong, og allerede i uke to måtte 77-åringen pakke sakene sine og reise hjem.

Les også: Misforstod produksjonens beskjed: Endte i pinlig situasjon

Derimot ble ektemannen Lasse Lindtner (67) igjen på festningen, og Ottersen innrømmer ovenfor Nettavisen at hun selv prøvde å innhente informasjon fra 67-åringen mens han fortsatt deltok i programmet.

– Jeg var så nysgjerrig på hva som skjedde etter jeg dro hjem, men du må ikke tro at jeg fikk et ord ut av ektemannen min, forteller Ottersen til Nettavisen og legger til:

– «Men kjære du kan snakke med meg», sa jeg. Men jeg fikk et klart nei, ettersom han hadde lovet å ikke fortelle noe. Til og med da han kom hjem ville han ikke si noe.

Regelbrudd

I følge TV 2 var ekteparets kontakt et klart regelbrudd på hva deltakerne fikk lov til.

– Spillerne i «Forræder» har tilgang til mobil, PC og lignende når de har fritid på rommet, men skal ikke kontakte hverandre eller tidligere spillere i denne perioden. Dette er basert på tillit, forteller pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl til Nettavisen.

Les også: Eva B. Ragde klar for «Forræder»: Ville ikke deltatt med søsteren

Informasjon Ottersen eventuelt hadde fått innhentet hadde neppe påvirket verken spillet eller deltakelsen, ettersom 77-åringen allerede hadde reist hjem. Likevel var altså kontakten mellom ekteparet et regelbrudd.

Hadde derimot Ottersen fortalt ektemannen identiteten til de andre forræderne, kunne det ha påvirket spillet i stor grad.

Fikk ikke vite noe før innspillingen var ferdig

Ottersen forteller at hun og ektemannen aldri snakket om resten av forræderne, og hun hadde heller ingen kontakt med noen av de andre deltakerne.

– Det ville vært for dumt, for vi er voksne mennesker. Det hadde ikke hjulpet verken meg eller Lasse å gjøre noe slikt, for hvis du er med på leken må du tåle steken, sier Ottersen.

Les også: Gjorde ekstreme tiltak før «Forræder»

Lindtner forteller også at det aldri var snakk om å spørre kona om hvem resten av forræderne var.

– Å spørre Anne Marie om hvem de andre forræderne var ville vært et brudd på spillets regler, og da hadde det ikke vært noe gøy, sier Lindtner.

Ottersen forteller at hun ikke fikk vite noe om spillet før de ble kalt inn av produksjonen i etterkant av innspilling.

Kunne tatt hevn på forræderne

Forrige fredag ble Torstein Bae (44) stemt ut i rådssalen, og nok en forræder var ute av spillet. Han fikk da en stemme fra med-forræderen Aslak Maurstad (31), og kunne i teorien ha tatt hevn etterpå ved å «sladre» til en av de andre deltakerne.

Det var imidlertid aldri noe alternativ.

– Det er veldig viktig at man ikke sier noe, og det kan nok være en bekymring for produksjonen at det er muligheter for å jukse slik. Det kunne vært noen som hadde røpet noe slikt ved en tabbe, men det var ingen som spurte meg om noe slikt, sier Bae.

Heller ikke Maurstad kan se for seg noen av de andre deltakerne jukse på en slik måte.

– Jeg tror ingen av deltakerne hadde blitt med programmet hvis de hadde brutt reglementet. For meg er det helt utenkelig å gjøre, i hvert fall, forteller Maurstad til Nettavisen.