Tidligere denne uken kunne «Farmen»-deltaker Dan Håvard Johnsen (54) avsløre i et intervju med TV 2 at han hadde smuglet varer inn på «Farmen»-gården under innspilling.

Johnsen kunne fortelle at han hadde tatt en tur i området rundt gården og samlet inn flere råvarer som deltakerne under årets «Farmen» kunne kose seg med, blant annet alkohol.

Les også: Trekker seg fra «Farmen» etter dødsbudskap: – Brutalt

Historien om smugling er langt fra den første i «Farmen»-historien, men Lyngen-ordføreren kan avsløre til Nettavisen at historien er langt mer omfattende og dramatisk enn først antatt.

Ble jagd av illsint sau

Deltakerne er denne uken inne i sin femte uke på gården, og ordføreren forteller at gårdsoppholdet på denne tiden begynte å tære på. Enkelt og greit begynte han å bli lei og bestemte seg for å gå en tur i området i jakt på litt spenning og motivasjon for tiden framover.

Uten å fortelle noe til verken deltakerne eller produksjonen rømte ordføreren gården i flere timer for å sjekke området rundt. Han passerte flere gjerder og jorder i håp om å kanskje finne noen hytter. Det hele tok derimot en dramatisk vending når han plutselig havnet i en inngjerding med flere sau.

Les også: «Farmen»-duoen letter på sløret om romanseryktene: – Mer romantikk mellom Andrea og meg

De var ikke glade for å ha ordføreren på besøk på sitt område, og 54-åringen beskriver lattermildt hvordan han ble jagd ut av inngjerdingen av en sint vær.

– Jeg ble nesten stanget i hjel av en vær, så jeg måtte jo løpe for livet over jordet der før jeg fikk hoppet over et gjerde, sier han lattermildt til Nettavisen.

Snublet over hyrdestund

Etter å ha kommet i sikkerhet fra den illsinte væren forteller ordføreren at han fant et område med flere hus og hytter.

Spesielt én hytte vekket oppmerksomheten til Johnsen. Han forklarer at han hørte musikk og at det hørtes ut som feststemning fra hytta, og at han derfor bestemte seg for å gå nærmere for å sjekke om det var mulig å få noe servering.

– Jeg hørte det var musikk og god stemning, og tenkte det var en fest. Men da jeg kom nærmere viste det seg at der var noen som hadde seg på verandaen der, sier ordføreren etterfulgt av en god latter.

– Der kunne jeg jo ikke stå for lenge, det ble jo helt feil. Så for å ikke virke helt «creep» gikk jeg fort videre til en annen hytte.

På neste hytte var det derimot langt mer feststemning, og ordføreren forteller at han ble tatt godt imot av de som var i hytta.

– Jeg ble tatt godt imot og fikk litt servering. Også fikk jeg en vandrepakke jeg kunne ta med meg tilbake til gården. Jeg trengte ikke noe særlig mat for det hadde jeg nok av på gården, men det var litt vin, innrømmer han.

Delte ingenting med de andre

Ifølge Johnsen var han borte fra «Farmen»-gården i hele to timer uten at noen la merke til at han var borte.

Godene han fikk med seg fra hyttenaboene fikk ikke de andre deltakerne se snurten av og hans lille eventyr utenfor gården ble en godt bevart hemmelighet for både produksjonen og de andre deltakerne.

– Jeg var vel borte i omtrent to timer. Det var jo ikke så enkelt å finne veien tilbake fordi det er helt flatt og det begynte å bli mørkt, men jeg ramlet nå over gården til slutt og da latet jeg som ingenting. Verken produksjonen eller de andre fikk meg seg at jeg hadde vært borte.

Les også: Dette har aldri skjedd i «Farmen» før: – Ikke noe tull

Sist gang et regelbrudd ble oppdaget på «Farmen» var i 2020. Den gang var intet mindre enn syv deltakere involvert i å ha brutt reglene ved å møte utenforstående, deriblant Nils Kvalvik (40). Tillitsbruddet fikk store konsekvenser og endte med at Kvalvik ble kastet ut av «Farmen»-gården.

I fjor brøt Robert Michael Scott (55) og Herman Herding (25) også reglene ved å møte utenforstående, men klarte som Johnsen å ikke bli oppdaget av produksjonen.

Pressesjef i TV 2 Jan-Petter Dahl sier til Nettavisen at deltakerne har et område de skal holde seg innenfor, og har ikke lov til å forlate gården.

– Farmen-deltakerne har et definert område som de skal holde seg innenfor. Det er ikke lov til å forlate gården, og det er heller ikke tillatt å motta noe utenfra. Dette er deltakerne godt kjent med. Men de er ikke muret inne, så det er mulig å komme seg ut om man går inn for det, sier pressesjefen.

Tidligere i høst kunne Dagbladet avsløre at TV 2 hadde tatt grep etter flere hendelser som har inkludert juks de siste årene og innført en potensiell meget streng straff for de som prøver seg på ulovligheter.

– Vi har noen nye regler i år. Én av dem er at hvis man bryter reglene, går utenfor lovlig område eller om man finner på å smugle inn ting på gården, så kan det, om det er alvorlig nok, føre til at vedkommende fratas premien om han eller hun skulle vinne, bekreftet programleder Niklas Baarli (33).