I november ble det kjent at «Paradise Hotel» gjør drastiske endringer. Både hotell, programleder, navn og deltakerkriterier skal byttes ut.

Realityserien har byttet navn fra «Paradise Hotel» til «Paradise», og nå kan også kanalen avsløre hva de nye spillereglene på det skandaleombruste hotellet er.

Les også: – Triana Iglesias ferdig i «Paradise Hotel»

– Vi har tidligere snakket om at «Paradise» vil gjennomgå store endringer, og nå er vi klare til å avsløre litt mer om hva det faktisk betyr, sier Kenneth Kristensen, VP Non Scripted i NENT Group, i en pressemelding.

Mens man tidligere har måttet være singel for å delta, trenger man ikke lenger det i de kommende sesongene, i tillegg gjør kanalen drastiske endringer i både oppsett og deltakerkriterier. Positiv adferd skal også premieres.

Alle må sove i enkeltsenger

Noen av endringene er blant annet at man slipper å danne par med det motsatte kjønn, og det er ikke et krav om å være singel for å søke om å bli deltaker. Soverommene er ommøblert med to enkeltsenger i stedet for dobbeltseng.

– Det blir mye større fokus på deltakerne som helhet og ikke bare deres evne til å være taktiske, samtidig som spillet mellom våre deltakere vil fortsette å være hjørnesteinen i «Paradise». Vi har for eksempel gått igjennom vår castingprosess, hvilke temauker vi skal ha og vi stiller enda strengere krav til tonen mellom deltakerne. Det er fortsatt mange detaljer rundt det nye «Paradise» som vi ikke er helt klare til å si noe om, men vi gleder oss til å fortelle mye mer om dette senere, sier Kenneth Kristensen.

Videre i pressemeldingen avslører kanalen følgende nye spilleregler:

• Alle deltakere skal være over 20 år

• Par er ikke avhengig av kjønn

• Bredere sammensetning av deltagerne i casten

• Ikke lenger et krav om at du må være singel for å søke om å være deltager

• Enkeltsenger på rommene

• Nytt innspillingssted i Mexico (mer informasjon om dette kommer senere)

• Nye temauker som tar opp andre temaer og dilemmaer enn før

Premisset består

Men det grunnleggende premisset for alle som elsker formatet består: En rekke deltakere som aldri har møtt hverandre før sjekker inn på et luksuriøst sted i Mexico for å finne en pålitelig partner og danne allianser. Til slutt konkurrerer to deltakere om premiepengene på en halv million kroner.

Ifølge Nent vil spillet mellom deltakerne fortsatt være helt avgjørende i det kommende «Paradise», men på en måte der spesielt positive verdier og atferd blir sett på som en stor styrke i spillet. Det taktiske spillet vil bestå, men ikke i samme grad som før da vi ønsker å gi seerne en sjanse til å bli kjent med deltakerne.

– «Paradise» skal gjenspeile tiden vi lever i nå – både når det gjelder deltakere, twister, temaer og så videre. Målet vårt er å ha en så bred deltakersammensetning som mulig for å øke gjenkjenningen blant våre seere. Vi ønsker hele tiden å utvikle formatene våre og gjør nå betydelige endringer i «Paradise» for å sikre at formatet fortsatt er relevant og morsomt å følge, sier Kristensen.

Les også: Tidligere «Paradise Hotel»-vinner dømt til fire år og fem måneder i fengsel for voldtekt

Det siste året har det stormet rundt «Paradise Hotel»-konseptet etter at alvorlige overgrepsanklager rammet den svenske versjonen. Også i Norge har ikke kritikken latt vente på seg etter at fjorårets vinner var siktet for voldtekt under deltakelsen og senere dømt.

Overfor VG tidligere i år forsikret programsjef Christian Meinseth om at de store endringene i «Paradise»-konseptet ikke skjer som følge av hendelsene i den svenske versjonen av programmet tidligere i år.

– Men vi har selvfølgelig arbeidet med sesongen og sett på våre prosesser omkring formatet, så vi sikrer at «Paradise Hotel» både er attraktivt å se på og morsomt å være deltager i, sa han.

Innspillingen av programmet skal fremdeles finne sted i Mexico, men hvor er foreløpig ikke kjent. Heller ikke hvem som skal lede «Paradise» de kommende sesongene.