Det er ikke ukjent at det oppstår gode relasjoner og uventede vennskap mellom deltakerne i et realityprogram. Noen varer kun i den såkalte «reality-bobla», mens andre varer i flere år fremover.

Sist i rekken er et relativt nyoppstått vennskap mellom forfatter Anne B. Ragde (64) og langrennsløper Emil Iversen (31).

De er for tiden aktuelle med TV 2s nye høstsatsingm, «Forræder», som på kort tid har blitt en publikumsfavoritt, og i TV 2-programmet kan man tydelig se at 64-åringen får en veldig god tone til den 33 år yngre skiløperen på Villa Midtåsen i Sandefjord.

Les også: Fikk totalt sammenbrudd på innspilling: – Ringte mamma og gråt

Snakker rett fra levra

Da Nettavisen traff Ragde og Iversen i forbindelse med pressevisningen av programmet, kunne begge si seg enige i at programmet er noe av det «mest intense» de har vært med på.

Men selv om det var tøft rent psykisk fikk det altså noe fint ut av det, nemlig et nært vennskap.

Til Nettavisen forteller 64-åringen at det hele startet med at de ble plassert ved siden av hverandre under innspilling, og Iversen påpeker at det at de begge er trøndere førte til en umiddelbar kontakt.

– Vi var to trøndere som liker å snakke rett fra levra som møttes, da, sier Iversen om hvordan vennskapet oppsto.

Les også: Lurte datteren trill rundt ved ankomst: Så måtte han reise hjem

I et nervepirrende spill der man ikke vet hvem som snakker sant, bestemte Ragde seg raskt for å finne ut om Iversen var en hun kunne stole på. Hun minnes at hun lente seg frem mot skiløperen og så ham dypt inn i øynene.

– Vi ble sittende ved siden av hverandre og prate, også så jeg ham dypt inn i øynene. Da fant jeg ut av han var til å stole på, og det var veldig deilig å vite det, sier hun.

Også Iversen ser tilbake på det første møte som et fint minne, og legger til at forfatteren gjorde dagene hans betydelig mer overkommelig i de intense dagene med innspilling.

Holder vennskapet ved like

Resten er historie, og i dag er de to nære venner. Så nære at de har daglig kontakt over både tekstmelding og Instagram.

– Vi snakker sammen hver dag, sier Ragde.

Ifølge Iversen er de flinke til å holde vennskapet ved like, og når de befinner seg i samme område er de flinke til å møtes.

– Vi er fortsatt venner og opprettholder kontakten. Vi var ute og spiste middag sammen for ikke så lenge siden, sier han, fornøyd.

Les også: Dette er «Forræder»-kjendisene: – Til og med en som ender på legevakta

Om han noen gang får med seg Ragde på skitur, er han derimot mer skeptisk til.

– Jeg så hun Instagram en gang hva som skulle til for å få henne med på å gå 500 meter, og det var én million kroner, Brad Pitt og et glass rødvin. Så jeg tror ikke det blir noen skitur, dessverre, ler han.

Ragde kan på sin side bekrefte at det ikke blir noe skitur.

– Nei, gud. Jeg ga bort skiene mine da jeg ble 50, sier forfatteren og ler godt.