I tirsdagens episode av «Camp kulinaris» var det artist og danser Omer Bhatti (36) som måtte forlate restauranten i Portør, etter en kokkekamp mot influenser Sebastian Solberg (30).

Etter at ukens servering ikke ble godkjent var det nemlig restaurantsjef Solberg som ble utnevnt til førstelærling, mens Bhatti på sin side måtte møte kameraten i kokkekamp etter å ha fått færrest poeng i lærlingkampen.

Les også: Omer Bhatti om den lange tiden uten Jackson-familien: – Jeg ville ikke ta vaksinen

Bhatti har gjennom årets sesong av «Camp kulinaris» vært tydelig på at det har vært utfordrende å vise frem kunnskapene sine, ettersom at hans veganske livsstil har gjort det vanskelig å håndtere kjøtt på kjøkkenet.

Til slutt var det også det som kostet ham plassen i konkurransen.

Visste at det ville bli utfordringer

Overfor Nettavisen legger ikke Bhatti skjul på at utfallet av tirsdagens kokkekamp kunne blitt annerledes dersom han kunne smakt på maten. Ifølge 36-åringen var det nemlig for mye sitron som kostet ham seieren.

– Hvis jeg hadde tillatt meg å smake på maten, så ville jeg smakt at det var for mye sitron i majonesen og dermed ikke tapt mot Sebastian, forklarer han.

Bhatti understreker at han var innforstått med at enkelte ting ville bli vanskelig for ham i konkurransen med tanke på at han er veganer, da han visste hva han takket ja til. Likevel legger han ikke skjul på at det var utfordrende å måtte jobbe såpass mye med kjøtt.

Les også: Pauseshowet skulle bli historisk og inkluderende – nå raser seerne

Også i kokkekampen ble det nemlig i overkant mye kjøtt for 36-åringen, som umiddelbart fikk avsmak da han så hva de skulle lage. Retten besto av kalv og tunfisk, og som veganer forteller Bhatti at bare det å se på kjøtt og fisk gjør at kroppens hans stopper opp.

– Jeg fikk avsmak med en gang jeg så det var kalvekjøtt på tallerkenen, minnes han.

Bhatti er veldig bestemt på sin livsstil som veganer, og tillater ikke seg selv å smake på noen form for ikke-vegansk mat. Til det daglige ville han ikke tatt på det heller.

Bhatti anslår at det var omtrent 95 prosent av maten de lagde på «Camp kulinaris» han ikke kunne smake på, og derfor måtte han ty til andre metoder for å finne ut om maten han lagde smakte godt.

– Jeg spurte ofte andre om de kunne smake for meg, men da kan det jo bli litt vanskelig. For hvis du spør fire forskjellige personer så får du fire forskjellige svar, sier han til Nettavisen.

Nektet å drepe dyr

Bhatti opplyser at han har gode kunnskaper når det kommer til krydder og hva slags smaker som passer sammen. Han beskriver seg selv som heldig som har reist verden rundt og smakt på mye forskjellig mat, og mener derfor at han i utgangspunktet hadde gode utsikter i konkurransen.

Men likevel ble «Camp kulinaris»-oppholdet av det korte slaget.

– Jeg har vært veldig heldig og reist verden rundt, og da har jeg smakt på masse forskjellig mat. Så sånn sett har jeg en god forståelse for ulike smaker og matretter, sier han.

– Men jeg følte jo at jeg ikke fikk brukt så mye av den erfaringen jeg egentlig sitter på, legger han til.

Bhatti forteller også at det var en utfordring for ham som veganer å måtte drepe dyr for å spise dem. Det meldte han seg derfor helt ut av, og han var heller ikke villig til å gjøre noe han ikke var komfortabel med for å gjøre det bedre i konkurransen.

–Jeg er helt imot å drepe et dyr, og det meldte jeg meg fullstendig ut av. Der var jeg ikke med på matlagingen engang, og de andre deltakerne var veldig forståelsesfulle på akkurat det, så de ga meg andre oppgaver, forteller han.

– Om det hadde gått på bekostning av at jeg røk ut eller gjorde det dårligere, så brydde jeg meg ikke om det. Det er viktig for meg å holde mine prinsipper. De andre skjønte jo at det ikke er sjans for at jeg var med, legger han til.

Les også: Ble kontaktet av internasjonal superstjerne etter datahacking: Tipset fikk en hel verden til å sperre opp øynene

Gode venner etter innspilling

Bhatti er alt i alt fornøyd med deltakelsen, der han føler at han fikk vist en sterk side av seg selv. Han mener det er mulig å være seg selv på reality uten at det blir «kleint og harry», og er stolt av måten han opptrer på.

Han forteller også at han har fått daglige tilbakemeldinger fra seere som setter pris på at han belyser det å ha et plantebasert og vegansk kosthold.

I tillegg setter han pris på vennskapene han fikk i løpet av innspillingen. Blant annet ble han god venn med Solberg, som han overfor Nettavisen avslører at han egentlig ikke var så begeistret for i starten. Nettopp derfor var det også ekstra kjipt for Bhatti å ryke mot ham.

Også Solberg påpeker at han og Bhatti har fått et nært bånd. Da Nettavisen traff årets deltakere i forbindelse med programmets premierefest, nevnte nemlig Solberg vennskapet med Bhatti som en av de beste opplevelsene med deltakelsen sin.

–Jeg og Omer ser ikke ut som vi har så mye til felles på skjermen. Det har vi sikkert ikke heller. Men jeg synes han er veldig fascinerende, og jeg lærer masse av ham. Når du blir eldre blir det vanskeligere å få nye venner, så vennskapet med Omer er noe av det beste med deltakelsen, sa Solberg den gang.