I denne julespalten forteller kjente norske personer om sine planer for julen, om hvordan de har opplevd året som har gått og om ønsker for det nye. Fra oss til deg: God jul!

Aylar Lie (36), profesjonell pokerspiller:

Hvordan og med hvem skal du feire jul i år? - Jeg har «bodd» i Las Vegas siden 2016 så nå gleder jeg meg ekstra mye til å være i Norge denne julen med min nye kjæreste.

Hva er ditt beste og verste juleminne? - Årene 2000-2002 var jeg kidnappet og isolert i Iran, så det går til topps som et versting-minne. De beste minnene er julefeiringene med mine norske fosterforeldre.

Les om flere kjendisers juleplaner og ønsker for det neste året lenger ned i saken!

Les også: Aja Nafstad: Dette bruker Aylar poker-gevinstene til

Nyttårsaften, hvordan blir feiringen? - Denne dagen tilbringer altfor mange dyr årets siste og første timer i panikk. Fyrverkeri påfører mange dyr redsel, stress og skader hvert eneste år, og hunder og andre dyr kan miste livet som følge av stress fra fyrverkeri. Mange hunder, hester og andre dyr er rapportert døde etter at de har flyktet i panikk, som følge av fyrverkeri så dette er ikke en dag jeg ser frem til. Fugler flyr opp i panikk samtidig som fyrverkeriene eksploderer. I en slik situasjon kan fugler lett dø, som følge av at de flyr inn i hverandre eller inn i objekter som trær, gjerder, hus og lignende. De kan også rett og slett bli tappet for verdifull energi ved å fly formålsløst rundt i mørket, og dø av utmattelse. Dette synes jeg er helt for jævlig så jeg nøyer meg kun med en middag og sitter inne å passer på hunden min når det smeller.

Les også: Her setter Aylar ny Farmen-rekord

Hvis du skal beskrive 2020 i én setning? - Året da verden og livet mitt ble snudd på hode.

Ditt største ønske for 2021? - Ønsker meg bedre dyrevennlige alternativer i alle næringer, men også til nyttårsfeiringen - lydløst fyrverkeri, laser-show eller lys-droner. NOAH har over flere år gitt informasjon til Norges kommuner, og oppfordret til å vedta lokale lovendringer om fyrverkeri, slik at nyttårsaften kan bli en hyggelig feiring for alle.

Hva er dine planer for det neste året? - Livet mitt ble fullstendig snudd på hode da verden stengte ned. Alt av poker-mesterskap og live turneringer er kansellert så for min del venter jeg bare på at verden normaliserer seg så jeg kan reise å spille poker igjen.

Her er flere svar i Nettavisens julespalte: