Gå til sidens hovedinnhold

Bakrus-kuren som fungerer

Var 17. mai festen litt vel hard? Slik redder du uken.

(LXUS.no) At 17. mai havner på en søndag er intet mindre enn tåpelig. For hvem synes vel egentlig det er kult å gå på jobb 18. mai - når det i tillegg er en mandag - etter å ha festet hele dagen i forveien?

Det er nå du må tenke raskt for å komme deg ut av partydressen og inn i kontordressen igjen, men ettersom du trolig ikke er i særlig stand til å tenke mer enn høyst nødvendig etter nasjonaldagsfeiringen, gjør vi den jobben for deg.

LES OGSÅ:
Designer spriter opp fransk vin
Champagnen trekker sitt siste sukk
Maten vi elsker å hate

Ifølge AskMen.com finnes det nemlig en hel del remedier som fåes kjøpt i de aller fleste dagligvareforretninger som gjør det lettere å bli herre over bakrusen. Her er tryllesettet som får skallebanken til å fordufte:

Mineralvann

Vann - helst i store mengder - er selvfølgelig alfa og omega etter en real fyllekule da alkohol gjør deg dehydrert. Og dersom du ikke husket regelen om ett glass vann per glass vin da du festet 17. mai og du blir kvalm ved hver minste slurk du prøver å presse i deg, kan mineralvann med kullsyre være løsningen. Kullsyre hjelper nemlig mot kvalme, og sukkerfrie leskedrikker vil dessuten sørge for at du ikke blir ytterligere uttørket.

Sportsdrikk

Dagen derpå er det tre ting som gjelder - væske, væske og væske. Sportsdrikker er laget for å gjenopprette væskebalansen hos selv de mest kravstore idrettsutøvere etter en hard treningsøkt. I tillegg tilfører de også kroppen en rekke viktige mineraler som er blitt vasket bort med alkohol.

Dusjsåpe

Helt seriøst - dagen derpå blir ikke bedre av at du sitter og dunster gammelt fyll under et møkkete pledd. Det å bli kvalm av sin egen kroppslukt er noe man for enhver pris vil unngå. Slep deg opp av sofaen og inn i dusjen, og du vil garantert føle det som et nytt menneske etterpå. Såp deg godt inn med en velduftende såpe og vask av deg partyminnene.

Egg

Proteinene gir deg energi, men det er flere grunner til at egg er hangover-mat nummer én. Stek dem, kok dem - valget er ditt. Egg inneholder nemlig store mengder cystein, som bryter ned giftstoffet acetaldehyd, som er årsaken til at du er trang i hjelmen i dag. Som AskMen forlarer det: Egg fungerer som en mopp, som feier bort partygjester med lakenskrekk som nekter å forlate festen.

Frukt

Velg bananer, kiwi og appelsiner. Bananer legger et sunt og godt grunnlag i en opprørt mage og tilfører kroppen elektrolytter og potassium. Fruktose gir deg dessuten mer energi, og c-vitaminer fra kiwi og appelsiner styrker immunforsvaret ditt.

Smertestillende

Når alt annet feiler er det lov å ta noen snarveier. Men vær klar over at mange smertestillende preparater inneholder koffein, som kan gjøre deg ytterligere dehydrert.

Mat med lite fett og mye natrium

Det er sikkert fristende å kaste seg over en real cowboyfrokost med masse bacon og deilige sauser, men styr unna om du kan. Kroppen din har mye bedre av et sunnere alternativ, som kjeks eller toast. Og dersom du husker det før neste rotbløyte - ha gjerne noe av dette i magen før du begynner å drikke alkohol igjen.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken