Gå til sidens hovedinnhold

Bao Buns - enkelt, godt og deilig

Kinas hamburger, bao buns, smaker fantastisk og er moro for hele familien.

Bao Buns er i vinden som aldri før. Enkelhet kombinert med friske og fantastiske smaker har gjort denne retten til en vinner i mange hjem. Dette er deilig «finger food» som hele familien kan kose seg med, og som ikke krever mye tid.

Retten har sin opprinnelse i Fujian-proinsen i Kina og blir ofte kalt Kinas hamburger. Den kom seg ut i verden ved å bli populær i de forskjellige Chinatown-bydelene verden over. Kokken Rudi og Nettavisens vinekspert Kjell-Gabriel viser deg hvor enkelt det kan gjøres, og hvilke viner som komplementerer smakene perfekt.

Les også

Slik lager du asiatisk ribbe

Les også

Slik lager du asiatisk pizza

Ingredienser:

Bao buns (lefse)

Pulled pork eller annet kjøtt/vegetar

Agurk

Gulrot ( syltet ) 1 dl eddik 1 dl vann 2 ss sukker 1 ts salt

Koriander

Sriracha chilimajo

Hoisin saus

Bao Buns - slik gjør du

Damp lefsen (bun) i ca 7 minutter. Fyll deretter på med ønsket kjøtt eller kjøtterstatning. Rudi har valgt pulled pork som han starter å fylle med. Tilsett så finskåret agurk og deretter syltet gulrot. For å sylte gulrot lar du den ligge i 1 dl eddik, 1 dl vann, 2 ss sukker og 1 ts salt en god stund. Strø så litt koriander på toppen før du avslutter med Sriracha chillimajo og hoisin saus.

Vin til maten

Denne gangen har Kjell-Gabriel funnet pantbar vin. Vinflasker som kan resirkuleres. Denne vinen kan du med andre ord drikke med god samvittighet. Seriti Chenin Blanc og Seriti Pinotage er to friske viner fra Sør-Afrika som passer veldig godt til asiatisk mat. Den hvite har en syrlig friskhet som takler fettet i kjøttet og krydderet godt. Pinotagen er perfekt til grillmat som pulled porken representerer.

Seriti Chenin Blanc 2020 122,90kr varenummer: 10590601

Seriti Pinotage 2018 132.90kr Varenummer: 10989401

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken