Les hva Keanu Reeves sier om det virale bildet nederst i artikkelen.

Tidligere i høst hadde dramakomedien «Verdens verste menneske» premiere på kinolerretet, og filmen har siden mottatt strålende kritikker og flere gjeve nominasjoner.

Filmen er blant annet blitt Norges store Oscar-håp, og hovedrolleinnehaver Renate Reinsve (34) stakk av med prisen for beste kvinnelige skuespiller under den prestisjetunge filmfestivalen i Cannes.

Les også: Avslører detaljer fra kinosuksessen «Verdens verste menneske»: – En heldig tilfeldighet

Oslo-filmen fortsetter stadig å høste utmerkelser, og denne gangen er det USAs tidligere president, Barack Obama (60), som tar til Instagram for å hylle sine favorittfilmer fra året som har gått.

Anbefaling fra presidenten

«Verdens verste menneske», også kjent som «The Worst Person in the World» i utlandet., er en av filmene på topplisten til den tidligere presidenten.

«Hver av disse filmene forteller en sterk historie, og jeg håper du liker dem like mye som jeg gjorde», skriver den tidligere presidenten på Instagram.

Les også: Adam Levine skaper full forvirring med ansiktstatovering – men er den ekte?

I oktober ble det kjent at den tredje filmen i Oslo-trilogien til Joachim Trier er Norges neste Oscar-håp, der filmen er nominert i kategorien Beste internasjonale film.

I tillegg til å stå som den norske kandidaten for den gjeveste prisen av dem alle, er filmen også kåret til årets film av Vanity Fair, og beste utenlandske film av New York Film Critics Circle.

Anklages for seksuelle overgrep

For et snaut år siden kom nyheten om at en av tidenes mest suksessrike amerikanske TV-serier, «Sex og Singelliv», skulle komme med en oppfølger, «And Just Like That».

Blant skuespillerne som nå har returnert i oppfølgeren er Chris Noth (67), som spiller karakteren Mr. Big. Men comebacket har også ført til at to kvinner nå har stått frem og anklaget skuespilleren for tidligere å ha seksuelt trakassert dem.

Les også: Reagerer på HBO-spoiling av «Sex and the City»-oppgfølger: – Vil kun tjene penger

Kvinnene som omtales med fornavnet Zoe (40) og Lily (31) snakker overfor The Hollywood Reporter hver for seg om hendelsene, som skal ha skjedd med to måneders mellomrom.

De to kvinnene, som ikke kjenner hverandre, fortalte at det var grunnet den nylige reklamekampanjen og pressemeldinger om skuespillerens comeback i TV-serien som trigget smertefulle minner om hendelsene de hevder skjedde i henholdsvis Los Angeles i 2004 og i New York i 2015.

Kvinnene anklager skuespilleren for å hatt samleie med dem uten samtykke i leiligheter skuespilleren selv disponerte. Kvinnene skal ha vært 22 og 25 år gamle da overgrepene skjedde.

I en uttalelse til USA Today nekter 67-åringen for anklagene og hevder hendelsene skjedde med samtykke fra begge parter.

– Anklagene mot meg, av personer jeg møtte for mange år siden, er falske. Disse historiene kunne vært 30 år eller 30 dager gamle – men nei betyr alltid nei – og det er en linje jeg ikke har krysset. Hendelsene var med samtykke, sier han, og legger til at det er vanskelig å ikke sette spørsmålstegn ved tidspunktet for anklagene.

I forbindelse med en scene fra «And Just Like That» har fitnessvaremerket Peloton brukt skuespilleren i en reklame for sitt treningsutstyr. I en uttalelse til Daily Mail forteller selskapet at anklagelser om overgrep må bli tatt på alvor og at de derfor har trukket kampanjen, mens de i mellomtiden prøver å få mer informasjon om saken.

Les også: Aksje raser etter første episode av «And Just Like That...»

«Vi var ikke kjent med disse beskyldningene da vi brukte Noth i reklamen etter at HBO-serien hadde premiere», skriver de til avisen.

Politiet i Los Angeles forteller at de ikke har satt i gang en etterforskning mot skuespilleren. De opplyser om at så lenge det ikke er en anmeldelse fra årene hendelsene skjedde, blir det ingen etterforskning.

Avslører sannheten bak viralt bilde

Under mandagens «The Late Show», er «John Wick»-skuespilleren Keanu Reeves (57) gjest i forbindelse med den fjerde «Matrix»-filmen.

Les også: Jennifer Lawrence avslører skremmende flydrama: - Vi skulle dø alle sammen

Under en diskusjon om det populære bildet som omtales «Sad Keanu»-meme, hvor 57-åringen sitter på en benk og spiser et smørbrød, avslører skuespilleren hva som egentlig er historien bak det virale bildet.

Den sanne historien er langt fra så spennende som man tror, avslører Reeves i episoden.

– Jeg spiser bare et smørbrød, bryter han ut når programlederen tar frem bildet.

På spørsmål om han faktisk var lei seg, utdyper Reeves at han satt og tenkte og at han hadde noen ting på gang.

– Jeg var sulten, konkluderte han.

Den fjerde oppfølgeren av «The Matrix Resurrections» lanseres på kino og på strømmegiganten HBO Max 22. desember.