DRAMMEN (Nettavisen): Torsdag er det endelig duket for en ny sesong med publikumsfavoritten «Kongen Befaler» på Discovery+. Programmet går ut på at norske komikere og kjendiser skal løse ulike praktiske utfordringer på kreative måter.

Til slutt er det den som sitter igjen med flest poeng som vinner en byste i gull av «Kongen», eller Atle Antonsen (53) – fram til nå.

Les også: Antonsen beklager: – Jeg må revurdere mitt forhold til alkohol

I år er imidlertid Antonsen byttet ut med Bård Ylvisåker (40), etter at Antonsen trakk seg fra jobben. Det skjedde etter at det i november ble kjent at han var anmeldt av samfunnsdebattant, Sumaya Jirde Ali (25) for hatefulle ytringer.

Mener det er enklere

Da Nettavisen treffer Ylvisåker og makkeren Olli Wermskog (37) i forbindelse med pressetreffet av programmet, kunne den nye programlederen fortelle at det har gått fint så langt å overta rollen til Antonsen.

Men selv om han syntes det har gått fint, så har han ennå ikke sett seg selv som programleder, og legger til at det kan godt hende publikum syntes han er dårlig.

– Det er derimot en enklere jobb enn å være deltaker, det er det, sier Ylvisåker.

Til Nettavisen forteller 40-åringen at han egentlig liker bedre å lage programmer enn å bare stille opp som programleder for et program, men «Kongen Befaler» har han vært med på å lage fra sesong én. Ylvisåker var en del av produksjonen og bestemte hvordan programmet ble formet.

– Det er en pussig ting å bli spurt om, men lystmessig så var det et klart ja. Også måtte vi jo se på det logiske, om alt passet i kalenderen og det der, sier Ylvisåker, og fleiper om at han føler seg som en del av «Kongen befaler»-familien.

– Trist å ikke ha Atle her

I et så populært program som «Kongen befaler» og hvor programlederen er en så stor del av programmet, er det ikke tvil om at det er store sko å fylle for Ylvisåker.

Han forteller at han er forberedt på kritikken som måtte komme, men den skal han bare stå i.

Les også: Har takket nei til «71 grader nord» i flere år: Derfor vil han ikke se broren på skjermen

Wermskog som i de siste seks sesongene av programmet har vært Antonsens faste sidekick, forteller til Nettavisen at det er trist å ikke ha sin faste programleder på scenen.

– Det er selvfølgelig trist å ikke ha Atle her. Det har vært veldig gøy å jobbe med han, men når det er som det er, så er det friskt og gøy å få inn Bård, sier Wermskog.

Måtte spille inn på nytt

Det er i skrivende stund at innspillingen av programmet foregår på Drammens Teater, men selve oppgavene deltakerne får utgitt ble spilt inn i høst.

Da trodde deltakerne at det var Antonsen de skulle imponere, og ikke Ylvisåker som nå har tatt over rollen.

Skuespiller Karin Klouman, som er en av sesongens deltakere, forteller at hun har dedisert en sang til Antonsen. I dag legger hun ikke skjul på at hun ville dedikert den til Ylvisåker.

– Jeg ville ikke sunget en sang til Atle, jeg ville heller sunget den til Bård, sier Klouman.

Ylvisåker tar det derimot ikke så tungt at deltakerne i utgangspunktet har rettet oppgavene mot Antonsen. Samtidig sier han at konseptet er laget for at Antonsen skal sitte i kongestolen – ikke han.

– Det er hovedsakelig for folket, så de leverer i bunn og grunn bare gode tøysete oppgaver, skyter Wermskog inn.

Les også: Discovery om Atle Antonsen-anmeldelsen: – En alvorlig og trist sak

– Lest inn på nytt

Ifølge Wermskog har de ikke måttet gjøre store endringer for å klippe Antonsen ut av programmet. Man skulle kanskje tro at en del av innspillingen måtte spilles inn på nytt, men det var kun et par setninger som måttet leses inn på nytt.

– Sånn sett så har det ikke vært så store forandringer. Det er jo sjeldent at oppgavene er rettet konkret mot Atle, men de få gangene det har vært det, har jeg bare lest de inn på nytt nå, sier Wermskog.

Klouman kan på sin side forteller at hun ikke har trengt å gjøre noe på nytt.

– Jeg tror de bare har klippet det til. Så det løste seg greit, sier hun.

Les også: Tar bladet fra munnen om kompisen: – Noe gærent har jeg gjort

Kommunikasjonsdirektør i Discovery, Hannah McBride, opplyser til Nettavisen at det ikke har vært noen problemer å lage årets sesong, og det alltid vil skje endringer når man spiller inn program.

– Det var uproblematisk å lage inneværende sesong, selv om det ble noen mindre endringer i innholdet. Det gjør det alltid i løpet av en produksjonsperiode, sier McBride til Nettavisen.

Utelukker ikke comeback

Som kjent trakk Atle Antonsen seg fra jobben etter at det i november ble kjent at han var anmeldt for hatefulle ytringer av samfunnsdebattant, Sumaya Jirde Ali (25). Saken ble i ettertid henlagt av riksadvokaten.

Antonsen trakk seg også fra andre jobber i tillegg til «Kongen befaler»-jobben. Blant annet radioprogrammet «Misjonen» på P4. Komikeren gjorde derimot sitt første comeback i radioprogrammet forrige uke.

Les også: Antonsens advokat: – Lei seg for at mennesker som han har såret blir hetset

Om det er en mulighet for at Antonsen returnerer som programleder i «Kongen befaler», sier McBride følgende:

– Vi er fortsatt i opptak av inneværende sesong, og konsentrerer oss om det nå. Hvordan neste sesong blir, er det for tidlig å si noe om.