Gå til sidens hovedinnhold

Barnestjernen Christy Carlson Romano sløste bort millioner: – Brukte penger som et våpen

Christy Carlson Romano har ikke sett noe til Disney-pengene på flere år.

Bare 16 år gammel begynte den amerikanske skuespilleren Christy Carlson Romano (37) å tjene gode penger.

Da hadde hun allerede medvirket i flere mindre prosjekter, før hun sikret seg rollen som Ren Stevens i situasjonskomedien «Even Stevens». Serien gikk fra 2000 til 2003 på Disney Channel, og ble en stor suksess for kanalen.

Les også: Heftig trekantdrama etter dristig bildedeling

I tillegg fikk Romano jobben med å være stemmen til den populære Disney-karakteren Kim Possible i serien med samme navn – og det tok ikke lang tid før pengene rant inn.

Men skal vi tro Romano selv, forsvant pengene nærmest like fort som de kom.

– Jeg ble aldri fortalt hvor mye penger jeg tjente. Penger betydde ikke noe for meg, jeg visste egentlig ikke helt hva det var. Jeg bare visste at jeg hadde det, og at jeg ikke brydde meg. Og det var problemet, forteller hun i en video publisert på YouTube under tittelen: «How I Lost All My Money».

– Brukte penger som et våpen

I videoen forteller 37-åringen åpenhjertig om hvordan hun sløste bort pengene hun tjente hos Disney.

Pengene ble nemlig aldri investert, noe hun angrer på.

– Jeg kjøpte ikke et hus, jeg sparte ikke noe penger, sier hun.

Romano brukte imidlertid litt av pengene for å betale for college da hun forlot bransjen som 18-åring. Slik unngikk hun studielån, men etter halvannet år droppet hun ut. Først da skjønte hun hvor mye penger hun faktisk hadde, noe som førte til at hun brøt kontakten med familien sin en periode.

Les også: Britneys far krever millionutbetaling

– Det var et trist år for meg, men også et interessant år. Jeg begynte å skjønne at jeg hadde en del penger, og det gjorde meg veldig selvsikker, forteller Romano i YouTube-videoen.

Etter å ha innsett at hun hadde råd til alt hun kunne tenke seg, begynte kortet å gå varmt. Pengene gikk til designerklær, timer hos en spådame og en rekke dyre biler.

– Jeg brukte det å kunne kjøpe ting og ha penger som et våpen. Hvis jeg kunne kjøpe enkelte ting følte jeg meg bedre, og hvis jeg levde en viss livsstil ville jeg være nærmere den følelsen av å være akseptert og mindre alene, deler Romano.

Hun anslår at hun tjente rundt én million dollar på årene i Disney, om lag 8,5 millioner norske kroner.

– Jeg er ikke millionær

I dag er Romano 37 år gammel, mor til to og har som mål å lære døtrene mer om hvordan økonomi funker.

Les også: Norske gummibjørner tar verden med storm

Hun hevder nemlig at hun selv aldri lærte hvordan hun skulle håndtere pengene sine da hun begynte å tjene godt i en alder av bare 16 år. Hun fikk heller aldri fortalt at jobbtilbudene hennes kanskje kunne minske litt med årene.

Selv returnerte hun til skolebenken i voksen alder, noe hun måtte ta opp studielån for å gjøre.

Rykene vil imidlertid ha det til at Romano er verdt flere millioner dollar. Dersom man søker henne opp på Google står det nemlig at hun har en formue på tre millioner dollar.

– Det er sykt. Jeg er ikke millionær på noe som helst måte. Jeg er bare en mor med en YouTube-kanal som har det moro og jobber når hun kan, påpeker Romano i YouTube-videoen.