Pamela Anderson (54) og Tommy Lee (59) dominerte kjendispressen i 1995, da de etter bare fire dager sammen bestemte seg for å gifte seg. Deretter dro det ferske ekteparet på bryllupsreise, der de spilte inn en sextape som siden har blitt sett av millioner og fortsatt er en snakkis – 27 år senere.

2. februar slippes den nye tv-serien «Pam & Tommy» på Disney+, der den intime videoen og ettervirkningene av den står i fokus. Serien har allerede fått mye oppmerksomhet, blant annet fordi hovedrolleinnehaverne, Lily James (32) og Sebastian Stan (39), er slående like hovedpersonene selv.

Se hvor like skuespillerne er hovedpersonene i traileren:

Strømmetjenesten markedsfører den nye serien som «en komedie basert på den sanne historien bak utgivelsen av den første virale filmen i historien – sextapen til Pamela Anderson og Tommy Lee», skriver amerikanske Vanity Fair.

I virkeligheten var derimot lekkingen av sextapen noe helt annet enn en komedie for de involverte.

Stjålet av elektriker

Anderson og Lee giftet seg som nevnt i 1995 etter å ha kjent hverandre i bare 96 timer. Ekteskapet tok slutt i 1998.

Men før ekteskapet tok slutt, skjedde det mye for ekteparet.

Bryllupet fant sted på en strand i Cancún i Mexico, og da bryllupsreisen var over flyttet de sammen i Malibu. Sextapen de hadde spilt inn ble oppbevart på det de trodde var et trygt sted i garasjen – men da de pusset opp huset gikk alt galt.

Les også: Ny nedtur for Meghan og Harry: Rettskostnader overkjører veldedighets-inntektene

Ifølge Rolling Stone var paret svært vanskelige å ha med å gjøre under oppussingen, og flere av de ansatte skal ha fått sparken uten å få betalt for arbeidet de hadde gjort. Da elektrikeren Rand Gauthier dro tilbake til huset for å hente verktøyet sitt, skal han ha blitt truet av Lee med en pistol og blitt bedt om å forlate eiendommen. Da ble han hevngjerrig.

Elektrikeren planla å stjele safen fra Anderson og Lees garasje, som han trodde var full av smykker og våpen. Men i safen lå også en videokassett som skulle endre ekteparets liv.

Har aldri sett videoen

Anderson og Lees sextape var den første, store skandalen innen intime videoer på avveie i kjendisuniverset.

Naturligvis ble det hele omtalt i medier verden over, og det er ingen tvil om at det var tøft for de involverte.

Pamela Anderson var på tidspunktet da videoen kom ut gravid, og hun har i en rekke intervjuer siden uttalt at hun aldri har sett videoen og heller ikke har planer om å se den.

Les også: James Franco innrømmer: – Jeg hadde sex med studentene mine, og det var feil

– Jeg har aldri sett den. Og jeg tjente ikke en krone på den, det var tyvgods, sa «Baywatch»-stjernen da hun gjestet showet «Watch What Happens Live» i 2015, ifølge People.

– Jeg var syv måneder på vei med Dylan, og tenkte at det påvirket svangerskapet med så mye stress, så til slutt sa jeg bare: «Jeg vil ikke i retten mer. Jeg vil ikke snakke med disse kåte, rare, mannlige advokatene. Jeg vil ikke snakke om vaginaen min eller offentlig sex noe mer», la 54-åringen til.

–Det var ødeleggende

Pamela Anderson har også vært tydelig på at sextapen bidro til å bryte opp ekteskapet og familien hennes.

– Det var ødeleggende. Og det var ødeleggende for ekteskapet vårt. Det var veldig vanskelig å komme over det, og det var vanskelig for familien min, for barna mine, for oss alle. Det var vanskelig, sa hun i 2018, ifølge Daily Star.

– Og det var kjempeflaut, la hun til.

Les også: Miley Cyrus tar til Instagram etter direktesendt klestabbe: Hylles av fansen

Og det er ikke slik at sextapen har blitt glemt med årene og Anderson dermed har sluppet unna det hele. Nå kommer det som nevnt en serie om det hele, og da filmen «Borat» kom ut i 2006 måtte 54-åringen fortelle sønnene sine om videoen.

– Jeg visste at barna mine kom til å se filmen og at det var en referanse til sextapen i filmen. Og da var de på den alderen der du vet folk kommer til å si ting. Så jeg sa: «Mamma og pappa var veldig forelsket, filmet alt, og dere kommer sikkert til å høre om det på skolen», sa hun i 2009, ifølge Daily Mail.

Blandede reaksjoner

Pamela Andersom har ikke uttalt seg om den kommende serien, men tidligere har blant andre venninnen hennes, Courtney Love (57), gått hardt ut mot de som står bak serien.

I et innlegg delt på Facebook i juli 2021, som siden er slettet, skrev hun blant annet at serien kan trigge Anderson.

«Alle så på sextapen med stor skadefryd. Det var helt forferdelig. Så jeg kastet ut alle som diskuterte den. Den ødela venninnen min Pamela sitt liv. Fullstendig», skrev artisten.

Les også: Reagerer kraftig på sextape-serie om Anderson og Lee: – Det ødela livet hennes

Videre skrev Love at hun fikk en forespørsel fra serieskaperne om å bruke en av låtene hennes i Hulu-serien.

«Jeg sa: Ikke faen. Sjokkert», skrev hun før hun avsluttet:

«Hjertet mitt går ut til Pammy, som må gjennom sine traumer igjen. Og skam på Lily James, hvem hun nå enn er».

Tommy Lee er på sin side spent på den kommende serien.

– Jeg tror mange tror det handlet om én ting, men det handler egentlig om privatliv og hvordan alt bare ble helt «crazy». Historien er faktisk ganske kul. Det som skjedde var ikke det, uttalte 59-åringen i 2021, ifølge nettstedet Dazed.