Tirsdag la influenser Sophie Elise Isachsen (28) ut et bilde på Instagrams historefunksjon, der hun kom med en kryptisk melding til følgerne sine:

– Klar for ny podcast med meg og Fetisha? Nå kan vi endelig fortelle alt, skrev influenseren.

Sammen med bildet la 28-åringen ved en nedtelling som avsluttes om åtte dager, elleve timer og åtte minutter. Det ville da si natt til torsdag 16. mars.

Hvor den nye podkasten skal lanseres skrev 28-åringen ingenting om.

Nå kan imidlertid manageren til Williams, Wilde Siem, bekrefte til Nettavisen at Isachsen og Williams tar podkasten i egne hender, og vil selv stå for produksjonen fremover.

– Første episode kommer torsdag 16. mars. Slippes en gang i uka på åpen RSS og enn så lenge spiller de inn fra soverommet hjemme hos Sophie, skriver Siem i en tekstmelding til Nettavisen.

Det vil si at podkasten «Sophie og Fetisha» vil bli tilgjengelig på alle ulike plattformer der man hører på podkast.

Brøt samarbeid med NRK

Torsdag ble det kjent at Isachsens podkastsamarbeid med NRK var ferdig. Det bekreftet Isachsen i en pressemelding.

– NRK har ønsket at dagens avtale skal endres på en måte som legger sterke begrensninger på vår øvrige kommersielle virksomhet. Jeg har ikke ønske om eller anledning til å legge ned resten av min virksomhet for å redde omdømmet til NRK, og vi ser oss derfor nødt til å avslutte samarbeidet, sa Isachsen i pressemeldingen.

Samarbeidet ble brutt etter at Isachsen postet et bilde av seg selv og venninnen Nora Haukland (26), der sistnevnte holdt en liten pose med foreløpig uidentifisert hvitt innhold.

Innlegget ble raskt slettet, men flere rakk å ta et skjermbilde av innlegget før det ble slettet, og siden har bildet blitt spredt videre i sosiale medier.

Få oversikt over saken her: Influensere, kongehuset, NRK og mulig partydop – alt i ett bilde: Dette er Sophie Elise-saken

Bildet førte til en klagestorm mot NRK, og statskanalen har måttet tåle mye kritikk for at de fortsatte samarbeidet med 28-åringen. NRK-samarbeidet ble også tema på «Debatten». Der sa NRK-sjef Vibeke Fürst Haugen at de skulle diskutere samarbeidet.

Torsdag 9. mars skal podkasten opp som tema i Kringkastingsrådet.

– I Kringkastingsrådet torsdag vil kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen og fungerende underholdningsredaktør i NRK, Christina Rezk Resar innlede debatten med å fortelle om bakgrunnen for podkasten «Sophie og Fetisha», skriver Kringkastingsrådet i en pressemelding.

Trolig verdt flere millioner

Skal vi tro kommunikasjonsekspert og eier av kommunikasjonsselskapet Gimcom, Lasse Gimnes, så har podkasten trolig gode muligheter til og lykkes på nytt.

– Den podkasten vil etter all sannsynlighet gå fra å være stor til å bli langt, langt større. Man kan ikke drømme om å få noe mer eksponering enn det de har fått, sa han til Nettavisen på fredag.

Les også: Omstridt bilde skaper kongelige overskrifter i utlandet

Gimnes la til at markedsføringen podkasten har fått den siste tiden er verdt flere millioner kroner, og dermed er det en helt unik markedsføring.

– Selv om samarbeidet med NRK tar slutt, så har de fått en enorm markedsføring som svært mange ikke har. Det er vel ingen annen podkast i dette landet som har sterkere markedsføring enn hva de har fått.