Gå til sidens hovedinnhold

Bella Hadid kritiseres av Israel etter Palestina-demonstrasjon

– Skam deg, er beskjeden til Bella Hadid.

(Melk & Honning): Nyhetsbildet har de siste ukene vært preget av dramatiske voldsscener som utspiller seg mellom Gaza og Israel. Det er den verste perioden siden 2014.

Søndag deltok Bella Hadid i en demonstrasjon for Palestina i New York, der den halv palestinske toppmodellen livestreamet deler av protest-toget på sin Instagram-profil.

Nå blir 24-åringen kritisert av Israel for Palestina-støtten.

Les også: Bella Hadid lagde egen reklamekampanje hjemmefra - og bildene hylles

– Skam deg

Den offisielle Twitter-kontoen til Israel postet nylig et bilde av Bella Hadid og anklager henne for å være talsperson for å «kaste jødene i havet», ifølge Insider.

Twitter-kontoen skal være drevet av det israelske utenriksdepartementets digitale diplomati-team.

«Når kjendiser som @bellahadid er talsperson for å kaste jødene i havet, støtter de elimineringen av den jødiske stat. Dette burde ikke være et israelsk-palestinsk tema. Det burde være et menneskelig tema. Skam deg. #IsraelUnderAttack», twitrer kontoen.

Til tross for at det ikke er blitt postet noen innlegg på sosiale medier hvor Bella Hadid kommer med jødefiendtlige ytringer, skal det finnes filmer hvor hun synger på det gamle slagordet «From the river to the sea, Palestine will be free».

Dette skal ha blitt brukt av palestinske aktivister verden over, og viser til elven Jordan og Middelhavet, som marker både den geografiske og politiske grensen til Israel.

Viser tydlig støtte

Mens pro-palestinere mener slagordet skal støtte opp om menneskerettighetene, mener Israel det er antisemmitistisk og tolker det som et rop om avskaffelse av Israel som stat, skriver Insider videre.

Kritikken Hadid har mottatt de siste dagene har supermodellen foreløpig ikke kommentert.

Både Bella Hadid og modell-søsteren Gigi har imidlertid vist sin støtte overfor Palestina tydlig gjennom informative og personlige innlegg på Instagram-profilene sine.

«Jeg står med mine palestinske brødre og søstre. Jeg vil beskytte dere og støtte dere så godt jeg kan. JEG ELSKER DERE. Jeg føler med dere. Og jeg gråter for dere», skriver hun i et innlegg på Instagram.