Tor Hammerø

Ben Reddik: «Kolibrikamikaze»

Plateanmeldelse

Ben Reddik har noe helt eget å by på.

Ben Reddik har noe helt eget å by på.

Ben Reddik er i dette tilfellet et flott og annerledes band med en rekke av den oppvoksende slekts fremste representanter.

Ben Reddik er en septett som har eksistert siden 2011. Fødestedet for bandet er jazzutdanninga ved universitetet i Stavanger og med bandets tredje utgivelse bekrefter de at har noe eget, flott og ikke minst humoristisk å melde.

Bandet, som består av Siril Malmedal Hauge på vokal og fløyte, Camilla Hole på saksofoner, Magnus Murphy Joelson på trombone, Håkon Hagen Knudsen på saksofoner og bassklarinett, Knut Kvifte Nesheim på trommer, Johannes Fosse Solvang på trombone, baryton og munnspill og Morten Berger Stai på bass, har skapt sitt eget lille musikalske univers. Besetninga mer enn antyder at soundet nesten må bli noe for seg sjøl.

Mange av musikerne kjenner vi fra en rekke andre konstellasjoner - Siril Malmedal Hauge og Camilla Hole har begge markert seg kraftig med egne utgivelser, men synes heldigvis det fortsatt er morsomt å bidra til Ben Reddiks univers. Fem av de «ansatte» bidrar som komponister og to skriver de ofte morsomme tekstene som Malmedal Hauge synger på klingende sunnmørsk.

Arrangementene er både annerledes, lekne og spenstige og kler også tekstene på et fint vis. Solistisk er det også bra nivå, men for meg er det bandet og ensemblet som er det sentrale og viktige her.

Ben Reddik er noe helt for seg sjøl som sagt. Til tross for at mange av de involverte holder på med mye annet, så er det å håpe at de finner tid til å videreføre dette universet likevel.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Ben Reddik Kolibrikamikaze Taragot Sounds/Musikkoperatørene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.