Bernt Hulsker (45) dømmes til 18 dagers betinget fengsel med to års prøvetid for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd mot en dørvakt ved Syng Mer i Oslo sentrum. I tillegg må den tidligere VGTV-profilen betale en bot på 15.000 kroner, samt sakskostnader til det offentlige på 5000 kroner.

Les også: Derfor må Bernt Hulsker møte i retten

Hendelsen Hulsker nå er dømt for fant sted natt til 10. mars i år, da han deltok på et forsinket julebord med VGTV.

Han skal da ha kommet med grov hets mot innvandrerbakgrunnen til en dørvakt, men da saken var oppe i Oslo tingrett 5. oktober erkjente han bare delvis straffskyld. Hulsker sa seg skyldig i hensynsløs atferd – men mente at han ikke hadde kommet med hatefulle ytringer.

Les også: Bernt Hulsker erkjenner å ha kalt dørvakten for «n****»: – Det er utilgivelig

I retten ba aktor om betinget fengsel i 24 dager, mens Hulskers forsvarer, Bernt Christian Birkeland, mente at hans klient burde frikjennes grunnet manglende bevis i saken.

– Min klient er først og fremst glad for at retten har trodd på at han ikke hadde rasistisk hensikt. Han kan leve med at retten mener han handlet grovt uaktsomt, og at han ikke handlet forsettlig, med viten og vilje, slik påtalemyndigheten anførte, sier hans forsvarer, advokat Bernt Christian Birkeland, til Nettavisen etter at dommen ble kjent.

– Til tross for at det er deler ved dommen som sikkert kunne vært diskutert videre, har han bestemt seg for å ikke anke dommen. Han ønsker nå å legge denne saken bak seg, sier han videre.

Kalte dørvakt «n****»

Det var i mars i år at Hulsker deltok på et forsinket julebord med kolleger fra VGTV, der han da jobbet.

Festen ble avsluttet på karaokebaren Syng Mer, der 45-åringen skal ha kommet med grov hets mot innvandrerbakgrunnen til en dørvakt. Han skal siden ha blitt kastet ut av utestedet to ganger, den siste gangen med makt.

Som følge av dette ble Hulsker anmeldt av den aktuelle dørvakten, som tidligere har delt sin side av saken til TV 2.

– Han reiste seg rett opp og kalte meg en jævla n****, sa han til kanalen en drøy måned etter hendelsen.

I retten erkjente Hulsker å ha kalt dørvakten n-ordet, men nektet for at han hadde sagt «jævla» først. Han beklaget dypt, og la ikke skjul på at hendelsen aldri skulle ha skjedd.

– Jeg vil først be om unnskyldning til fornærmede, jeg er veldig lei meg for at vi sitter her. Så jeg vil sterkt beklage det som inntraff onsdag 9. mars, åpnet Hulsker sin forklaring.

Preget av saken

Også den fornærmede dørvakten forklarte seg i retten. Han la da ikke skjul på at saken har preget ham.

– Det var en forferdelig opplevelse. Jeg har aldri opplevd at noen har sagt noe slikt til meg, sa han i retten og la til:

– Det har vært veldig vanskelig i etterkant. Jeg var veldig deprimert, jeg var lei meg, og jeg var veldig såret. Og jeg har vært sykmeldt etter det, jeg var hjemme i to uker, gjorde ingenting. Tenkte: Er jeg et dårlig menneske? Hvorfor skal jeg bli behandlet på denne måten? Jeg følte meg veldig svak.

Mistet flere samarbeid

Hendelsen på utestedet i mars i år har fått konsekvenser for Hulsker med tanke på jobb.

I mai kom VGTV og Hulsker til enighet om å avslutte samarbeidet, og overfor egen avis bekreftet administrerende direktør i VGTV, Thomas Manus Hønningstad, at Hulsker ikke lenger ville være tilknyttet VGTV som følge av en intern håndtering av hendelsene på det forsinkede julebordet.

I VGTV medvirket den tidligere fotballspilleren blant annet i «Enkel servering» og «Ikke lov å le på hytta».

Også Hulskers management, Max Social, droppet samarbeidet som følge av anklagene – i tillegg til at Hulsker ble erstattet som programleder i «Fangene på fortet» på TV3.