Etter et forsinket VGTV-julebord 9. mars i år ble Bernt Hulsker (44) anmeldt av en dørvakt ved utestedet Syng Mer i Oslo sentrum. Nå er saken ferdig etterforsket, og det er tatt ut en tiltale for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd.

Tiltalen ble tatt ut 22. juni 2022.

Ifølge en pressemelding fra politiet er 44-åringen gjort kjent med tiltalen, og har erkjent straffskyld for forholdene.

– Han tar tiltalen til etterretning. Han har beklaget og samarbeidet med politiet fra dag én. Han ser nå frem til å legge dette bak seg, sier Hulskers advokat, Bernt Christian Birkeland, til Nettavisen.

Videre viser han til pressemeldingen fra politiet, og har ingen kommentarer utover det.

Les også: Ekspert reagerer på VGs Bernt Hulsker-dekning

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Bernt Hulsker for en kommentar, foreløpig uten hell.

Risikerer fengselsstraff

Etterforskningen har i hovedsak bestått av flere avhør av mistenkte, samt avhør av flere vitner til hendelsen. Det er foreløpig ikke satt av noen dato for hovedforhandlingene.

Strafferammen for hatefulle ytringer er bot eller fengsel inntil tre år, og strafferammen for hensynsløs atferd er bot eller fengsel inntil to år.

Les også: Bernt Hulsker-bråket: Video kan ha fanget mulig voldsepisode mot dørvakt

Det er likevel tvilsomt at han må sone i tre år. Praksis fra Høyesterett er normalt straffenivå for et tilfelle av hatefulle ytringer en kortere betinget fengselsstraff kombinert med bot tilsvarende brutto månedslønn. For hensynsløs atferd er normalt straffenivå bot, melder politiet i pressemeldingen.

Verbal hets

Det var TV 2 som en drøy måned etter hendelsen formidlet historien til dørvakten som hadde anmeldt den tidligere VGTV-profilen og fotballspilleren.

Dørvakten fortalte den gang at Hulsker skal ha kommet med grov hets på grunn av dørvaktens innvandrerbakgrunn. Som nevnt var dette i forbindelse med et forsinket julebord med VGTV, der det skal ha vært rundt 40 deltakere.

– Han reiste seg rett opp og kalte meg en jævla n****r, sa dørvakten til kanalen.

Hulskers oppførsel denne kvelden endte med at han ble kastet ut av utestedet to ganger, den siste gangen med fysisk makt. Da skal dørvakten ha fått en albue i halsen.

– Jeg gikk rett bak ham og holdt hendene hans. Da vi kom utenfor, slapp jeg. Han slang armen sin opp mot ansiktet mitt og traff meg i halsen med albuen. Heldigvis var det ikke særlig vondt, sa han.

Som følge av anklagene har Hulsker blitt droppet av sitt tidligere management, Max Social, samt sluttet i jobben hos VGTV. Han har også blitt erstattet som programleder i «Fangene på fortet».