Søndag ble det mye omtalte Oprah-intervjuet med prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) sendt på amerikansk TV, der hertugparet for første gang snakker ut om hvorfor de trakk seg unna det britiske kongehuset og flyttet til USA.

Hertugparet bor nå i Los Angeles med sin snart to år gamle sønn, Archie, og har en liten jente på vei.

Les også: Sterke reaksjoner på Meghan og Harry-intervju

Intervjuet med talkshowdronningen Oprah Winfrey (67), som for øvrig blir tilgjengelig for norske seere mandag kveld, har ikke gått ubemerket hen – og reaksjonene er blandede.

Mens enkelte er svært kritiske til parets åpenhet, får de også mye sympati. TV-stjernen Bethenny Frankel (50) har det siste døgnet servert begge deler på Twitter, skriver E! Online.

Legger seg flat

Frankel var i utgangspunktet svært krass, spesielt mot Meghan, men legger seg nå flat og beklager uttalelsene sine.

Dette etter at hun faktisk så Oprahs intervju med paret.

«Jeg så intervjuet med Meghan og Harry. Emosjonell bekymring og rasisme må føles kvelende og maktesløst. Jeg er en polariserende, ufiltrert, mangelfull person med en stemme. Da jeg hørte om intervjuet, under en pandemi, føltes det som et overraskende valg. Jeg beklager hvis jeg såret eller fornærmet dere», skriver hun etter å ha sett intervjuet på TV.

Les også: Meghan og Harry-intervjuet: – Sjokkerende stor grad av narsissisme

Beklagelsen kommer etter at hun svarte på et innlegg fra en fan som mente at Meghan hadde hatt det tøft:

«For en vanskelig situasjon det må være å gå fra å være programleder og en relativt ukjent skuespiller, til å lide i et palass med tiaraer og millionbryllup i TO HELE ÅR, for så å bli et kjent navn med Oprah på 'speed dial' – tjene millioner på intervjuer og hundrevis av millioner på medieavtaler... Tenkende ansikt», svarte 50-åringen ironisk på påstanden.

Kommentaren om hvor mye de tjener på intervjuet kom trolig etter at Wall Street Journal forrige uke meldte at paret tjente mellom syv og ni millioner dollar på intervjuet. Dette har siden blitt avkreftet – både av hertugparets talsperson og av en talsperson for Oprah Winfreys produksjonsselskap.

Like kritisk nå som før

En annen som var svært kritisk før intervjuet med Meghan og Harry, var programleder Piers Morgan (55).

– Det krever en sjokkerende stor grad av narsissisme å spille et hardt rammet offer fra et herskapshus i California, samtidig som verden prøver å komme seg gjennom en pandemi og prins Philip ligger alvorlig syk på sykehus, skrev 55-åringen i en tydelig kommentar i Daily Mail forrige uke.

Les også: Harry og Meghan venter sitt andre barn

I motsetning til Frankel er han ikke noe mer positiv nå etter å ha sett hva de har å si, og på Twitter har han delt en rekke innlegg der han blant annet skriver at han forventer dette fra Meghan, men at det er skammelig at prins Harry «lar henne snakke om familien hans og monarkiet på denne måten».

Videre skriver han i et innlegg at han ikke engang ville trodd på det Meghan sier hvis hun presenterte været.

Avslutningsvis skriver Piers Morgan følgende:

«La oss være tydelige. Prins Harry og kona hans brukte to timer på å snakke stygt om alt dronningen står for og har jobbet hardt for å opprettholde, samtidig som de latet som de støtter henne. Og de gjorde dette mens hennes 99 år gamle ektemann, Philip, ligger syk på sykehuset. Det er foraktelig».