Gå til sidens hovedinnhold

Bettingselskap tror Lars Berger vinner «Mesternes Mester»

Den tidligere skiskytteren Lars Berger fryktet de mannlige deltakerne i «Mesternes mester», men bettingselskap tror han stikker av med seieren.

- Det er veldig hyggelig å bli kåret til favoritten, men jeg kan ikke si så mye mer, sier Lars Berger til Nettavisen.

Han er en av ti deltakere i den tiende sesongen av «Mesternes mester». Da han gikk inn i konkurransen var det de mannlige deltakerne han så på som sine sterkeste konkurrenter.

Pål Anders Ullevålseter ligger for øvrig som nummer to på bettingselskapets liste over årets favoritter i konkurransen. Spillet ble for øvrig tatt ned etter noen dager, da veldig mange spill på én person kunne tyde på at noen vet hvem vinneren er.

Forberedte seg godt

- Vi hadde møttes en gang før, og jeg syntes de så store og sterke ut. Men alle har jo sine styrker, og selv følte jeg at jeg lå bra an utholdenhetsmessig da jeg gikk inn i konkurransen, forteller Berger.

39-åringen innrømmer også at han håpet at han ikke var for gammel sammenlignet med de andre deltakerne.

- Jeg forberedte meg på konkurransen ved å trene på 90-graderen og diverse styrkeøvelser, for eksempel jerngrep. Det er hardt, men jeg vet ikke om jeg ble så mye bedre at det hjalp meg i konkurransen, sier han, som også løp en del i oppladningen.

Les også: Disse skal delta i «Mesternes mester» 2019

Ville komme lenger enn søsteren

I 2015 deltok søsteren, tidligere skiskytter Tora Berger, i «Mesternes Mester», men ble den første til å ryke ut. Lars Berger håpet å komme lenger.

- Jeg hadde som mål å ikke ryke ut først. Men målet med deltakelsen var selvsagt å vinne, sier han.

Berger, som la opp som toppidrettsutøver i 2015, synes det var veldig artig å være med på programmet.

- Det ble mye bedre enn jeg hadde trodd. Det var fantastisk fine folk, vi bodde flott og hadde mange konkurranser og fine samtaler sammen, sier han.

Les også

Mesternes mester passerte én million seere

- Talent

Programleder Dag Erik Pedersen har fulgt den tidligere skiskytteren og langrennsløperen gjennom karrieren hans, og kjenner Berger derfor ganske godt.

- Han er en veldig sterk idrettsutøver og har en enorm radius når det gjelder utholdenhet. I 2005 var han med på temposykling uten å ha syklet noe særlig før, men kom inn kun noen minutter bak Thor Hushovd, sier han.

Bergers svake side

Pedersen har derfor ingen problem med å forstå hvorfor Berger utnevnes som vinner-favoritt.

- Han er utrolig bra rigget fysisk, sier programlederen.

Men det gjenstår å se om Lars Berger stikker av med seieren eller ikke. Det er nemlig ikke alt som nødvendigvis taler til hans fordel.

- Min svakeste side er at jeg ikke alltid er like flink til å finne gode strategier, sier han til Nettavisen.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen