NEW YORK (Nettavisen): Se traileren fra dokumentaren «Hillary» fra Hulu øverst i saken.

I 1999 ble president Bill Clinton frifunnet i riksretten for mened i forbindelse med hans forhold til Monica Lewinsky. Men historien om at den da 25 år gamle praktikanten ga ham munnsex, har forfulgt ham siden.

Snakker ut om sex med Monica Lewinsky

I starten nektet president Clinton for å ha hatt sex med Lewinsky, men han måtte til slutt gi seg da hans sæd ble funnet på kjolen hennes. Senere innrømmet Bill Clinton overfor en jury å ha hatt et upassende forhold til den mye yngre kvinnen.

I den nye dokumentaren «Hillary», som har premiere på Hulu på fredag, snakker Bill Clinton nå ut om hvorfor han valgte å ha sex med Monica Lewinsky.

Les: Lewinsky: – Jeg var offer for maktmisbruk

I dokumentaren sier Bill Clinton at presset på ham i presidentjobben på dette tidspunktet var så hardt, og så tøft, at han tenkte;

- Dette er noe som vil få tankene over på andre ting i en periode.

Les hans mer utfyllende forklaring lengre ned i saken.

I den ferske dokumentaren forteller også Hillary Clinton om hvilken «smertefull» prosess ekteparet gikk gjennom etter at Bill Clinton innrømmet utroskap.

I dokumentaren sier Bill Clinton også unnskyld til Monica Lewinsky, og sier han føler seg «forferdelig» over at episoden senere har vært med på å definere hennes liv.

- Utilgivelig det jeg hadde gjort

Sist gang Bill Clinton snakket om Lewinsky-affæren, var i 2018, men da slo det kraftig tilbake på ham, fordi han glemte å si unnskyld til Monica Lewinsky. Det får han derimot gjort nå.

Bill Clinton får også snakket ut om hvor tøft det var å måtte innrømme utroskapen overfor sin kone. Først nektet han for det overfor Hillary, men senere ble han tvunget til å fortelle sannheten.

- Jeg gikk og satte meg på sengen og snakket med henne. Jeg fortalte henne nøyaktig hva som hadde skjedd, og når det hadde skjedd. Jeg sa jeg følte meg forferdelig over det jeg hadde gjort. Vi hadde vært gjennom ganske mye de siste årene. Jeg sa jeg ikke hadde noen å si til mitt forsvar, det var utilgivelig det jeg hadde gjort, sier
Bill Clinton i dokumentaren, ifølge Daily Mail.

Dokumentaren som har premiere på fredag, er på rundt fire timer og tar for seg Hillary Clinton fra hun var en ung student og frem til valgkampen og det tapte valgoppgjøret med president Donald Trump i 2016.

Hillary Clinton: - Jeg var helt knust

Hillary snakker også ut om hvor tøft det var å bli fortalt av sin ektemann at han hadde vært utro med henne.

Les: Trump-dynastiet: - Det kan bli en grusom konflikt

- Jeg var helt knust. Jeg kunne ikke tro det. Det var så personlig, bare smerte, og jeg kan ikke tro det, jeg kan ikke tro at du løy til meg, sa hun til Bill Clinton da han endelig fortalte sannheten.

Etterpå fikk Bill Clinton beskjed av kona at det var ham som måtte fortelle om utroskapen til datteren Chelsea, som var 18 år på dette tidspunktet.

Ifølge den daværende presidenten var dette en forferdelig opplevelse, som ifølge ham selv også var verre enn å måtte fortelle om det til kona.

Bill Clinton: - Hadde angst i årevis

På spørsmål om hvorfor han tok en slik risiko med sin familie, svarer Bill Clinton at han ikke tenkte på disse tingene da han var utro.

Les: Hillary Clinton om Lewinsky-skandalen: - Ikke maktmisbruk

Bill Clinton forteller at presset med å være president ledet ham til å søke en distraksjon.

- Du føler det som om du vimser rundt, som om du har vært i en boksekamp som har gått 15 runder, som så blir utvidet til 30 runder, og så dukker det opp noe som får deg til å tenke på noe annet i en stund, og så er det det som skjer, sier Bill Clinton i dokumentaren.

- Fordi det, i et hvilken som helst liv, ikke bare mitt, i alles liv er det press, skuffelser, terror, frykt og jeg aner ikke hva. Ting jeg gjorde for å håndtere min angst i årevis. Jeg er en annerledes, totalt forskjellig person nå, enn jeg var for 20 år siden, sier Bill Clinton.

I traileren til «Hillary» som ligger ute, sier Bill Clinton også følgende om forholdet til Monica Lewinsky:

- Hvordan kan jeg tenke på den dummeste tingen jeg kan gjøre, og så gjøre det.