Den amerikanske låtskriveren og sangeren Billie Eilish (19) har helt siden hun slo gjennom med EP-en «Ocean Eyes» i 2017 blitt i et kjent navn verden over.

Fansen har tatt imot Elish med åpne armer, og det er ingen tvil om at musikken hennes har truffet flere.

Men da det nylig dukket opp et klipp på videotjenesten TikTok der en ung Eilish sang til låten «Fish» av Tyler the Creator, ble ikke fansen særlig imponert. Låten inneholder nemlig ordet «chink», som blir brukt som et skjellsord mot asiatiske personer. Et annet klipp viser stjernen som ser ut til å etterligne flere etniske aksenter.

TikTok-videoen har gått sin seiersgang de siste dagene – og har også blitt delt i andre sosiale medier, og flere fans har krevd at stjernen svarer for seg.

Visste ikke hva det betydde

Og Eilish har nå gjort som fansen krever. I et innlegg på Instagrams historiefunksjon tirsdag, adresserer hun kritikken.

I innlegget beklager hun dersom hun har såret noen – noe som aldri var hennes intensjon. Blant annet skriver Eilish at hun ikke visste at ordet hun mimer til blir brukt nedlatende mot asiater.

«Jeg er forskrekket og flau, og vil spy av at jeg noen gang tok det ordet i min munn. Dette er den eneste gang jeg hørt det ordet, da det ikke ble brukt rundt meg av familien min», skriver stjernen.

«Bad Guy»-sangeren skriver videre at til tross for hennes uvitenhet og unge alder, er hun lei seg for at det har vært sårende.

Til videoklippet som viser Eilish som gjør til stemmen, skriver hun at hun bare tuller og at hun aldri har ment å etterlikne noen:

«Dette er ikke en imitasjon av noen eller noe språk, aksent eller kultur på noen måte. Alle som kjenner meg vet at jeg har tullet med stemmer hele livet».

Likevel unnskylder stjernen også for dette klippet, for hvordan det kan oppfattes av andre på en sårende måte.

«Jeg mente ikke å såre noen, og det knuser hjertet mitt at det nå blir definert på en måte som kan forårsake vonde følelser for folk som hører det», skriver hun.

Beskyldt for «queerbaiting»

Unnskyldningen kommer bare noen dager etter at stjernen sist opprørte fansen. Forrige uke var det nemlig flere fans som boikottet stjernen etter at det oppsto nye rykter som stjernens kjærlighetsliv.

Det hele bunnet i at Eilish den siste tiden har blitt observert sammen med skuespiller Matthew Tyler Vorce. Ryktene vil ha det til at de to er et par.

Fansen trodde imidlertid at Eilish nylig hintet om at hun er en del av LGBTQ+-miljøet, og er ikke særlig fornøyd med forvirringen. Selv har aldri Eilish sagt noe om legningen sin, men som følge av et Instagram-innlegg der 19-åringen nylig skrev «I love girls», eller «jeg elsker jenter», fikk flere det for seg at hun indirekte sa at hun er tiltrukket av samme kjønn.

At innlegget ble publisert under Pride-måneden, forsterket spekulasjonene ytterligere.

Men i og med at Eilish altså kobles til en mannlig skuespiller, fikk innlegget også enkelte fans til å se rødt.

I kommentarfeltet beskyldte flere henne for «queerbaiting», en form for markedsføring for å tiltrekke seg skeive mennesker kun for å få ytterligere oppmerksomhet.

«Dette bør ikke være queerbaiting», skrev en i kommentarfeltet.

«Hvis du sier at du er heterofil etter dette ... Jeg sverger», skrev en annen.

Selv har ikke Billie Eilish svart på denne kritikken.