Natt til tirsdag norsk tid samlet flere av verdens største stjerner seg på The Metropolitan Museum of Art i New York, der den årlige og svært eksklusive Met-gallaen ble arrangert.

Se sangstjernen på gallaen under:

Gallaen er trolig årets høydepunkt for både kjendis- og moteentusiaster, og sørger alltid for overskrifter verden over.

Les også: Dette vet vi om årets Met-galla

Derfor er det ingen overraskelse at det også i år florerer av reaksjoner i sosiale medier, der spesielt den amerikanske sangstjernen Billie Eilish (19) er i sentrum for flere av dem.

«Bad Guy»-sangeren trappet nemlig opp på den røde løperen ikledd en lang kjole, noe hun aldri har gjort tidligere.

– Har alltid hatt lyst

Billie Eilish går nemlig stort sett kledd i store og heldekkende klær – gjerne bukser og gensere. Først nå følte hun seg klar for å kle seg i kjole, sa hun på den røde løperen.

Overfor Vogue sa hun følgende, gjengitt av Fox News:

– Det var på tide. Jeg føler jeg har vokst så mye de siste årene. Og jeg har alltid hatt lyst til å gjøre dette, men jeg har vært redd redd og har ikke følt meg komfortabel i min egen kropp. Men nå gjør jeg endelig det, fortalte sangstjernen.

Fernando Garcia, kreativ leder for Oscar De La Renta (som har designet kjolen), sier til New York Times at Billie Eilish ønsket å overraske alle med en look hun aldri har vist før.

– Det føltes som en risiko, noe som gjorde henne nervøs på en god måte, sier Garcia til avisen.

I sosiale medier er fansen tydelig begeistret:

Inspirert av eksmannen

Men Eilish er ikke den eneste som har sørget for overskrifter i kjendispressen de siste timene.

Også Kim Kardashians (40) antrekk vekker oppsikt. Den berømte realitystjernen dukket nemlig opp i et helsort og mystisk antrekk fra motehuset Balenciaga – der ikke engang ansiktet hennes kom til syne under en trang, sorte maske.

Les også: Anniken Jørgensen bekrefter ny kjæreste

Kardashian er et fast innslag på Met-gallaen, og har de siste årene dukket opp sammen med Kanye West (44). I februar ble det imidlertid kjent at stjerneparet skulle skilles, og Kim Kardashian dukket derfor naturlig nok opp uten Kanye West.

Men det betyr ikke at han ikke satte sitt preg på årets galla.

Flere amerikanske medier, deriblant Entertainment Tonight, skriver nemlig at antrekket til 40-åringen er inspirert av eksmannen. Kanye West har den siste tiden selv kledd seg i heldekkende sort og med et helt tildekket ansikt på scenen.

– Selv om Kanye ikke er til stede, vil tilstedeværelsen hans bli følt på den røde løperen. Det var han som introduserte Kim til Demna (Gvasalia, kreativ leder hos Balenciaga, journ. anm.), forteller en kilde til kjendisnettstedet, og fortsetter:

– Kanye ga henne motet til å pushe kreativiteten.

«Nakenkjole»-comeback

I 2015 skapte Kim Kardashian overskrifter da hun dukket opp i en svært dristig kjole på Met-gallaen.

Kjolen ble døpt «nakenkjole» i pressen, og det finnes flere eksempler på liknende antrekk opp gjennom årene. Blant annet ankom supermodell Bella Hadid (24) Met-gallaen i en sort, gjennomsiktig drakt i 2017, og i 1974 sørget sangstjernen Cher (75) for at alles øyne var på henne da hun kledde seg opp i en dristig kjole fra designeren Bob Mackie.

Og tiden er åpenbart ikke omme for «nakenkjolen».

Under nattens Met-galla var det nemlig flere stjerner som dukket opp i dristige antrekk som overlater lite til fantasien.

Blant andre Irina Shayk (35), som for anledningen var kledd i en kjole fra Moschino.

Også Kendall Jenner (25) gikk for en «nakenkjole»:

Poserte alene

Før utdelingen var det knyttet stor spenning til om Jennifer Lopez (52) kom til å dukke opp alene eller ikke.

I helgen tok nemlig sangstjernen med seg kjæresten Ben Affleck (49) på den røde løperen for første gang på 18 år, til fansens store glede. Det var i sommer, bare måneder etter at Lopez brøt forlovelsen med Alex Rodriguez (46), at Lopez bekreftet at hun hadde funnet tilbake til eksen, Ben Affleck.

Les også: Britney Spears har forlovet seg

Med tanke på at de to altså poserte sammen på den røde løperen for bare få dager siden, håpet nok flere at de ville gjenta øyeblikket under Met-gallaen. Det gjorde de derimot ikke, da Lopez dukket opp alene. Sangstjernen var for anledningen kledd opp i en kjole fra designer Ralph Lauren.

Affleck var imidlertid også til stede under gallaen, men han var ikke med på den røde løperen. Likevel stilte han opp for et bilde med kjæresten sin før hun entret blitzregnet alene:

Se hva stjernene hadde på seg på den røde løperen: