Gå til sidens hovedinnhold

Bjarne Brøndbo om det tøffe året: – Kanskje har vi hatt litt godt av det

Det har ikke bare vært negativt å roe litt ned, ifølge Brøndbo.

– Ingen konserter. Ingenting! Det var en uvirkelig situasjon, det her er tross alt noe vi har gjort i snart 30 år på rad.

Det sa D.D.E-vokalist Bjarne Brøndbo (56) til Nettavisen om året som har gått for en drøy uke siden, før han og bandet sto på scenen under Tromøyfestivalen i Arendal – der statsminister Erna Solberg (60) var blant de mange til stede.

Les også: Bjarne Brøndbo om kritikken fra Ap: – Jeg er ikke en kynisk kapitalist

Og det er ingen tvil om at livet har vært utfordrende for mange under koronanedstengningen – der mye har blitt satt på vent, inkludert konserter. Til Nettavisen kunne Brøndbo fortelle at det fremdeles er svært uforutsigbart å være artist.

– I år har vi så å si ikke booket en eneste ny jobb. Det meste er flyttet fra det som var avlyst i fjor, men det er kanskje bare 30 prosent av jobbene som gjennomføres, fortalte Brøndbo.

– Det er mye som er bedre

D.D.E-vokalisten har tidligere gått hardt ut mot de strenge restriksjonene som har hindret både ham og andre artister å opptre for mer enn 200 personer. I juni i fjor hintet han blant annet om at han vurderte å holde såkalte «musikkdemonstrasjoner» rundt omkring i Norge for å omgå koronarestriksjonene – i likhet med andre demonstrasjoner.

Nå, et drøyt år senere, har han et litt annet syn på ting.

– Vi har veldig respekt for myndighetene, som skal prøve å ta riktige avgjørelser i en ganske spesiell situasjon. Vi har jo ikke noe erfaring med dette. Vi som er så heldige å bo i det som er verdens beste land å bo i har kommet ganske godt gjennom denne krisa, sa 56-åringen før konserten i Arendal.

Videre la han til at han utover å ha færre jobber har lagt merke til at livet har endret seg litt, at farta er litt roligere nå.

– Kanskje har vi også litt godt av å få en sånn brems. Miljøet har det bedre. Det er mye som er bedre, la han til.

Les også: Dette er kjendisenes planer for sommerferien

– Det var 70-tallet på nytt

Det ble aldri noen «musikkdemonstrasjoner» fra Brøndbo og D.D.E., og han sier selv han har vært lojal mot tiltakene.

Men han gleder seg til å returnere til en normal hverdag:

– Jeg vil jo helst at det skal være normalt, men jeg regner med at det ligger gode vurderinger bak det som bestemmes.

– Det er klart at vi skulle tenkt oss å ha spilt mer, men det har ikke vært mulig, fortalte D.D.E.-vokalisten til Nettavisen.

Les også: Norske Daniel Stisen får internasjonal anerkjennelse: – Det største jeg har gjort

Vel tilbake på scenen under Tromøyfestivalen så han tilbake på et år som tross alt gikk bedre enn forventet:

– Det har gått forbausende bra, selv om inntektsbildet og alt har endret seg veldig.

– Men vi har også kunne levd et litt annet liv. Vi har kunnet være hjemme mer. I fjor sommer kjørte jeg mye båt. Vi reiste jo ikke. Ingen var på ferie, annet enn fem mil unna der du bor, omtrent. Det var 70-tallet på nytt, uttalte Brøndbo og lo.