I disse dager ruller realityprogrammet «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» over TV-skjermene i de tusen hjem. Totalt ti kjendisdeltakere skal konkurrere om den gjeve tittelen som Norges tøffeste kjendis, og for noen kan fristelsene underveis bli for store.

Som for «Hvite gutter»-stjernen Jørgen Evensen. Under en lengre biltur i den tredje episoden av årets sesong gikk Lindesnes-laget, med blant andre Evensen, tomme for mat og kjente blodsukkeret begynte å synke.

På en bensinstasjon på Mones måtte den kjente skuespilleren ut av bilen og begynne å tigge. To vennlige sørlandsgutter ble redningen for det sultne laget, og bidro med 1.200 kroner til mat og drikke for kjendisene.

Overveldet av responsen

Da Nettavisen snakket med Evensen tidligere denne uken ble de gavmilde guttene etterlyst av skuespilleren.

– Jeg har ikke hørt noe fra dem, så de må veldig gjerne ta kontakt, sa Evensen på torsdag.

Noen timer senere nådde etterlysningen de to kameratene, Kenneth Kartevoll (21) og Harald Lid (20). De siste dagene har guttene fått mye oppmerksomhet, noe de åpenbart synes er stas.

– Vi har fått en del henvendelser i dag, fra folk som så vi var på TV. Det har vært mest til Harald, for han var synlig på TV, jeg var jo mer anonym med solbriller og caps, forteller Kenneth Kartevoll til Nettavisen.

Den mest synlige av duoen, Lid, sier overfor Nettavisen at de neppe hadde sett for seg slikt engasjement og oppmerksomhet etter deres TV-debut.

– Vi hadde aldri trodd at det skulle bli så mye oppmerksomhet rundt det. Det var jo bare et lite klipp på TV, forteller Lid og legger til:

– Det har bare vært himla gøy, vi er jo ikke vant til dette.

Med rente

Kompisene i 20-årene på vei til Rally Sørland da de stoppet innom bensinstasjonen - samtidig som «71 grader nord»-innspillingen var i full sving i april.

Guttene hadde for lengst gitt opp å få tilbake pengene. Men denne uken fikk de omsider fullført oppgjøret, og Kartevoll opplyser at de fikk 1.500, 300 kroner mer enn de først la ut for.

– Pengene var ikke så viktig for oss, det var bare gøy å få være med på, ifølge 21-åringen.

Det kan Lid skrive under på.

Før den nye deltakerne i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» la ut på tur, var det spesielt én deltaker som var ekstra fryktet av de andre. Og det var det en spesiell grunn til.

– Jeg ble litt flau, men vi tenkte at det var litt gøy å være en del av «71 grader nord».

Som nevnt skrev Nettavisen denne uken at Evensen etterlyste de ungene guttene for tilbakebetaling, og på torsdag fikk kompisene omsider sendt 31-åringen en Instagram-melding.

– Det stod at vi var etterlyst og at vi måtte sende melding. Så vi sendte en melding på Instagram til Jørgen, og det tok ikke lange tiden før han svarte, sier Lid.

Lid forteller videre at Evensen var svært takknemlig, som ga guttene litt ekstra penger på deling.

«Hvite gutter»

Det var en god grunn til at nettopp de to guttene ble valgt ut av Evensen, han mente nemlig at de så ut som de var tilhengere av serien «Hvite gutter», hvor Evensen selv spiller Mathias, en av hovedpersonene i serien.

Den tanken virket å stemme:

– Vi har fulgt med på «Hvite gutter, og Mathias er en fet person, og det var han i virkeligheten også. Han løp rundt på bensinstasjonen og var helt i hundre, forteller Kartevoll og legger til:

– Vi føler vi ser ut som folkene fra serien selv også, vi kunne sklidd rett inn der.

Ettersom guttene er tilhengere av serien, som nå er i sin siste sesong, bød Evensen på nok en gladnyhet:

– Han skulle prøve å få tak i noen «Hvite Gutter»-gensere, sier Lid og legger ikke skjul på at det er veldig stas.