I 2019 lagde Prinsesse Märtha Louise (50) stor ståhei her til lands da hun avslørte at hun hadde blitt kjæreste med den selvutnevnte sjamanen Durek Verrett (47).

Det forelskede paret har møtt mye motbør siden den gang, og særlig har Verrett vakt oppsikt med overskrifter om alt fra påstander om kreft til private sex-detaljer.

Listen er lang, men paret har holdt sammen til tross og tirsdag kunne paret avsløre at de skal bli mann og kone.

Selv om prinsessen ikke har den største rollen i det norske kongehuset, sier kongehusekspert Caroline Vagle at at Verrett nå vil være en naturlig del av kongefamilien.

– Prinsesse Märtha Louise har allerede en liten rolle i den norske kongefamilien. Det er for det meste under de store offentlige tilstelningene at hun deltar. Som 18-årsdagen til Ingrid Alexandra, kongelige bryllup og andre kongelige jubileer. Og det er i de typiske anledningene Durek naturlig vil få en rolle, som ektemannen til prinsessen, sier Vagle til Nettavisen.

– Som ektemannen til prinsesse Märtha Louise blir han naturlig en del av den norske kongefamilien, men ikke en stor rolle, fortsetter hun.

Folk har sagt at det ikke skal noen «n****» inn på Slottet

Paret har som nevnt opplevd mye motstand siden starten. Flere stilte seg blant annet svært kritisk til Verretts sjamanpraksis, og hans påståtte unike evner. I tillegg til en rekke uttalelser var det flere som også stilte seg svært kritiske til parets økonomiske gevinst ved bruk av prinsessetittelen i markedsføringen av foredragsturnéen de dro på rett etter kjæresteavsløringen.

I et intervju med The Times snakket Verrett ut om sirkuset duoen opplevde. Ifølge Verrett oppelvde han blant annet rasistisk oppmerksomhet i kjølvannet av overskriftene som herjet internasjonalt.

– Folk sier at de har lyst til å henge meg fra et tre, og andre mener at det ikke skal være noen n**** på Slottet, sa han til avisen.

Ifølge avisen skal Verrett ha blitt omtalt som «den neste hertuginne Meghan» og refererte til de mange rasistiske slengbemerkningene den britiske hertuginnen fikk etter at hun giftet seg med prins Harry.

– Det er en prøvelse for noen med farge å komme inn i kongefamilien. Men det er en annen historie når det er en kvinne som blir sammen med en mann, sa han til avisen.

Ifølge Verrett er det enklere for prins Harry å gjøre som han vil, fordi han er mann - og at det er enklere å dømme Märtha Louise.

– Folk er ukomfortable med at en hvit kvinne velger en mørkhudet mann som er en sjaman og sjelseksuell. Det forstyrrer. Vi endrer ting ved å være forelsket i hverandre. Vi kan ikke bli opprørte over det. Dette er en tid for evolusjon. Det har ingenting med Märtha og meg og gjøre. Det har med dem å gjøre, sier han.

Fra hvilke kanaler eller hvor Durek Verrett har mottatt rasisme fra, sa han imidlertid ingenting om.

Overrasket med svært private sex-detaljer

Like etter at paret hadde avslørt at de var blitt kjærester i 2019 kom Verrett med flere intime avsløringer fra hans eget sexliv i hans egen podkast, «Ancient Wisdom Today».

Episoden fikk massiv oppmerksomhet både her til lands og i internasjonale medier, og flere kritiserte den selverklærte sjamanen for å utlevere prinsesse Märtha Louises privatliv - uten at han spesifikt henviste til henne, men heller snakket om «kjæresten sin».

Les også: Nå er det blitt så pinlig at hele kongeriket rødmer

Prinsessens foreldre, kong Harald og dronning Sonja skal ha reagert sterkt på podkastepisoden og til slutt ble episoden fjernet etter «sterkt påtrykk fra flere hold», deriblant Märthas foreldre.

Også prinsessen selv sa klart i fra om hva hun mente om den mye omtalte podkastepisoden. I flere kommentarer på Instagram som haglet inn etter at episoden ble sluppet, skrev hun at hun ikke visste at Verrett hadde vært så privat i episoden.

– Kjæresten min gjorde en stor feil der, jeg visste ikke om det. Han lærer nå av sine feil, og det kommer ikke til å skje igjen. Takk for at du bryr deg, skrev hun blant annet til en kommentar.

I en annen kommentar skrev hun følgende:

– Vi er alle her for å lære, og han gjorde en stor feil som han nå lærer av. Takk for at du tenker på familien min. Jeg tenker på dem jeg også. Men det kommer ikke til å skje igjen, svarer hun på en kommentar fra en som skriver «stakkars familien din».

Les også: Den mye omtalte podkastepisoden til Durek Verrett er fjernet. Nå takker han prinsesse Märtha Louise for å lede vei

Sterkt kritikk

Som nevnt mottok Verrett enorm kritikk etter podkastepisoden, der han i tillegg til å utlevere sexlivet sitt, også hevdet at han i en årrekke har trent på å styre sin egen utløsning for å kunne tilfredsstille sexpartneren best mulig.

Han uttalte også at han har trent på å sirkulere sæden tilbake i kroppen, og mener dess sjeldnere man får en utløsning, dess oftere har man sex.

Det er imidlertid langt fra første gang at Verrett skaper overskrifter med sine uttalelser.

Bare noen dager forveien skapte han debatt etter et intervju på den irske kanalen Virgin, da han uttalte at han kan «rense» kvinner som har hatt mange sexpartnere

– Det er visse avtrykk som kvinner får på innsiden av vagina når de har for mange sexpartnere. Det trenger de å få renset ut, og jeg tilbyr øvelser for det, uttalte Durek til kanalen.

Les også: Durek Verrett ber vestlige leger om «å holde kjeft» - dette svarer Wasim Zahid

Uttalelsen fikk mange til å reagere, blant andre den kjente norske sexologen Esben Esther Pirelli Benestad.

– Det er feil. Hva får et menneske til å si noe sånt? Nå er vi langt inne i fantasiland. Dette er fremmed fra en vitenskapelig forståelse av kroppsfunksjoner, anatomi og vitenskap, uttalte sexologen til Startsiden.

Etisk uforsvarlig

Overskriftene har imidlertid ikke stoppet der. Da Verrett ga ut boken «Spirit Hacking», var det også flere som reagerte.

I boken hevder blant annet Verrett at sykdommer som kreft kan oppstå som et resultat av at man ikke lenger ønsker å leve, og at sykdommen er selvpåført. Han hevder også at han kan tilby kreftpasienter behandling ved hjelp av spørsmål om hvorfor de ønsker å ha denne sykdommen.

Boken skulle i utgangspunktet blitt lansert i Norge via forlaget Cappelen Damm, men forlaget snudde på foten.

Les også: Cappelen Damm nekter å gi ut Durek Verretts bok: - Etisk uforsvarlig

Cappelen Damm bekreftet overfor Nettavisen at de ikke lenger ønsker å gi ut boken til Durek Verrett, «Spirit Hacking», og mente blant annet at den var etisk uforsvarlig.

– Vi har blitt oppmerksom på at vår interne vurdering i huset burde vært bredere og mer kritisk. Når vi siden forrige torsdag har foretatt en mer kritisk vurdering, har vi besluttet at boken ikke skal utgis, uttalte forlagssjef i Cappelen Damm, Knut Olav Ulvestad til Nettavisen, blant annet.

Prinsesse Märtha Louise på sin side, har valgte å ta kjæresten i forsvar når det kommer til boken.

– Denne boken er noe helt spesielt. Les den og finn selv ut hvordan du kan «hacke» sjelen din, slutte å være en nikkedukke og komme seg på det opplyste toget for KJEMPER. Jeg er så stolt av arbedet ditt, min kjære, har prinsessen blant annet skrevet på Instagram.

Les også: Sexolog slakter sjaman Durek Verretts sex-praksis: - Bare fjas

Til slutt endte det med at boken ble utgitt med tittelen «Sjamanens reise», fremfor den engelske tittelen «Spirit Hacking», etter at forlaget Lille Måne ville gi ut boken likevel. Den kom derimot med noen endringer.

Gikk hardt ut mot norsk presse: - Dere er mobbere

I kjølvannet av bokhysteriet gikk Verrett hardt ut mot norsk presse i en livesending på Instagram. I livesendingen sa Verrett at det er «uheldig at folk føler behov for å sensurere i Norge», og antydet at norsk presse har mye av skylden for at boka ble stoppet.

– Jeg hadde egentlig ikke tenkt å si noe, men jeg vil ikke la mobberne holde på lenger. Norske medier, dere er mobbere. Dere mobber kjæresten min, dere mobber meg, for å selge aviser. Det er en skam. Dere vil ikke at folk skal få vite sannheten, sa Verrett.

Les også: Prinsesse Märtha Louise hardt ut mot Se og Hør etter sak om Durek Verretts helsetilstand

Like etter valgte han å beklage seg for å ha «generalisert nordmenn».

– Jeg gjorde noen feiltakelser i et innlegg hvor jeg sa at Norge forbød boka mi. Det var en misforståelse. Det var forlaget som stoppet boka mi. Så det vil jeg beklage, sa han, igjen i en livesending på Instagram.

– Det er ikke alle i Norge som har et problem med meg. Jeg vil ikke at folk skal misforstå det faktumet at Norge er et vakkert land, med vakre mennesker, og selvfølgelig kjæresten min, som er prinsesse i Norge. Så jeg har selvfølgelig mye respekt og kjærlighet for landet.

Erklærte seg selv som romvesen

Verrett er altså ikke ukjent med det å skape overskrifter i norske aviser og i fjor høst gjorde han det igjen. I et innlegg på Instagram erklærte at han er et reptil fra en annen planet.

– Romøglene er her for å hjelpe menneskeheten å finne sann frigjøring, skrev Durek Verrett på Instagram.

Men etter at innlegget skapte overskrifter i flere norske medier, ble innlegget slettet.

– Jeg er en hybridart av romøgle («reptilian») og Andromedia (prinsesse fra gresk mytologi, journ.anm), og jeg innehar også eldgamle ånder fra den gamle verden. Det har blitt fortalt løgner om vår art som jeg ønsker å adressere. Vi er en klynge av vesener, og det betyr at vi har kommet hit for å skape strukturer som hjelper mennesker til frigjøring. Romøgler er her for å røske løs systemet på en betydelig måte. Alt som er låst i strukturer som faktisk begrenser eller hindrer folk fra å se frigjøring ryster vi ved. Vi kommer som forstyrrere for å forstyrre frekvenser, skrev den selverklærte sjamanen på Instagram.

Etter å ha erklært seg selv om en øgle fra verdensrommet angrep han også 5G-nettet.

– De som trellbinder planeten, om du vil gå inn på et mer udefinert synspunkt, er de grå. De har tatt mennesker bort fra planeten for å lære om vår svakhet, og hvordan frekvenser beveger seg gjennom oss. De har lært hvordan å forstyrre våre frekvenser ved å sende bestemte frekvenser, som 5G og alt det som blir puttet inn, skrev han.

Støtte hos kongefamilien

Til tross for de store overskriftene de siste årene har altså prinsessen og sjamanen holdt sammen og skal nå altså gifte seg, og etter alt å dømme er Verrett hjertelig velkommen inn i kongefamilien.

Les også: Durek Verrett sier kongefamilien gir ham råd

Da forlovelsen ble kjent sendte resten av kongefamilien gratulasjoner til de nyforlovede.

– Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen sender sine hjerteligste gratulasjoner til Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett i anledning deres forlovelse, og ønsker dem alt godt i tiden fremover, står det i pressemeldingen fra kongeparet.

Også kronprinsfamilien sendte en hilsen.

– Kronprinsfamilien sender Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett varme gratulasjoner i anledning forlovelsen. De ønsker hele familien alt det beste for framtiden.