Natt til mandag gikk den 65. Grammy Awards-utdelingen av stabelen, en utdeling som anerkjenner de beste prestasjonene innad musikkbransjen.

I år ble prisutdelingen holdt på Crypto.com Arena i Los Angeles, hvor flere av de største fra musikkbransjen var til stede.

I år som i fjor ble en heidundrende utdeling med flere kjente prisvinnere som har bydd på alt fra trafikkutfordringer, utfordrende antrekk og nye rekorder.

Slo rekord

I år var Beyoncé Knowles (41) å se på gallen for første gang etter flere år. Artisten var nominert i hele ni kategorier, og stakk av med fem priser totalt. «CUFF IT»-sangeren skrev dermed historie som tidenes mestvinnende artist.

Kvelden skulle imidlertid by på problemer for Knowles, som satt fast i trafikken utenfor for arenaen og derfor ikke rakk å ta imot sin første pris.

Produsentene Terius Nash (45) og Nile Rodgers (70) løp derfor opp til scenen for å ta i mot prisen på artistens vegne. Da hun endelig kom til utdelingen ga hun en emosjonell tale hvor hun takket familien, barna og LGBTQ-samfunnet.

Les også: Subwoolfer kastet maskene på direkten: Disse gjemte seg bak

– Jeg vil gjerne takke LGBTQ-samfunnet for all kjærlighet og for å ha oppfunnet denne sjangeren, sa artisten blant annet i talen sin da hun vant prisen for «Best Dance/Electronic Music Album» for hennes nyeste album «Renaissance».

Seier for nordmann

Det var imidlertid ikke bare internasjonale stjerner som dro hjem med pris etter kvelden. Også nordmannen Jens Christian Isaksen (45) vant pris sammen med Beyoncé. Musikkprodusenten fra Bergen stakk av med pris på Beyoncés låt «Break My Soul», hvor han er en av produsentene.

Låten er vinner i kategorien «best dance/electronic recording».

– Kjempestas, satser på flere priser i løpet av natten, sier han til VG.

Isaksen sier til avisen at han i flere år har «fiklet litt» med låta «Break My Soul» i noen år sammen med USAs stjerneprodusent Christopher Alan «Tricky» Stewart.

Les også: Tatt på senga av ektemannen: – Han lurte meg trill rundt

Nordmannen var nominert med låten «Break My Soul» av Beyoncé som er nominert til både årets låtinnspilling og årets låt, og «Renaissance», som lå an til å vinne Grammy for beste album. Det ble imidlertid kun den ene prisen for Isaksen.

Møtte opp med hjernerystelse

I tradisjon tro var kjendisene ikledd luksuriøse og bemerkelsesverdige antrekk i anledning til den storslåtte kvelden. Store navn som Harry Styles (29), Adele Laurie Blue Adkins (34), Taylor Swift (33), Sam Smith og Meghan Fox (36) var å se på den røde løperen.

Det skulle imidlertid ikke bli like luksuriøst for sistnevnte, som møtte med hjernerystelse og en rosa håndleddsstøtte på armen.

«Rett fra flyet med brukket håndledd og hjernerystelse til en Grammy-fest» skrev 36-åringen på Instagram i forkant av utdelingen.

En av dem som gjorde skilte seg ekstra ut på den røde løperen var Styles, som er kjent for sine feminine og bemerkelsesverdige antrekk. Denne gangen møtte 29-åringen opp delvis i bar overkropp på den røde løperen og i et mildt sagt glitrende antrekk da han skulle opptre på scenen.

«As It Was»-sangeren vant søndag kveld uventet en Grammy for årets album med «Harry's House». Dermed slo den britiske popsangeren storfavorittene Beyoncé og Adele. Han vant prisen for sitt tredje soloalbum.

– Slikt skjer ikke folk som meg særlig ofte, og dette er så bra, sa han da han tok imot prisen.

Hyllet avdød kompis

Rapperen Quavo Keyate Marshall (31), også kjent som Quavo, hyllet sin avdøde kamerat og nevø under utdelingen da han natt til mandag norsk tid fremførte låten «Without You» sammen med med Maverick City Music.

Quavo grunnla hip hop-trioen Migos i 2008 sammen med hans fetter Offset og hans nå avdøde nevø Takeoff. Ikledd et helsvart antrekk, et enkelt sølvkjede rundt halsen og en maske som dekket halve ansiktet hans, da han hyllet nevøen sin.

Artistens hyllest er hans første offentlige opptreden etter han så nevøen bli skutt rett foran han på en bowlinghall i Houston 1. november i fjor.

Se bilder fra kvelden her: