Det populære realityprogrammet «Paradise Hotel» er på lik linje som i Norge, også et svært populært program i Sverige.

Rett før den norske produksjonen reiste ned til Mexico for å spille inn den 14. sesongen, hadde svenskene allerede vært der for å spille inn sin.

De siste ukene har den svenske versjonen av programmet rullet over de svenske skjermene, men nå setter kanalen hele sesongen på pause.

Det er Dagbladet som først omtaler saken.

Les også: Triana Iglesias om den tøffe «Paradise»-kritikken, mammalivet som endret alt og det spirituelle helsestudioet sitt

Anklaget for overgrep

Ifølge den svenske avisen Expressen fikk TV-seerne denne uken se at en av de mannlige deltakerne ble kastet ut av luksushotellet, etter anklager om overgrep fra flere av de kvinnelige deltakerne.

Det skal blant annet ha dreid seg om gjentakende tafsing på ulike kroppsdeler uten samtykke.

I en pressemelding uttaler Nordic Entertainment Group at sesongen stanses på grunn av ytterligere informasjon rundt hendelsen.

– Nordic Entertainment Group har valgt å pause den pågående sesongen av Paradise Hotel etter at ny informasjon med anklager om overgrep har kommet. En politianmeldelse blir gjort i samråd med to kvinnelige deltakere, står det skrevet ifølge Expressen.

– Parallelt med politirapporten blir det også satt opp en intern etterforskning for å komme til bunns i eventuelle brudd på rutiner og overvåkning under innspillingen. Deltakerne skal kjenne seg trygge rundt sine meddeltakere, skriver kanalen videre.

– Føles bra

En av de to kvinnelige deltakerne som nå anklager sin meddeltaker for overgrep er glad for at kanalen tok varslingene seriøst.

– Det føles bra. Jeg snakket med dem i formiddag og fortalte dem at jeg ville politianmelde. De sa at jeg skulle få tilgang til materialet jeg trenger for en anmeldelse, uttaler hun til avisen.

– Det beviser hvor alvorlig det er, og jeg kan tenke meg at det er mange som mener at det ikke er en så stor sak, og kanskje undergraver det litt, fortsetter hun.