«Paradise» beveger seg inn i den fjerde uken, og det er ingen tvil om at det taktiske spillet er i gang. Realityserien har også bydd på en god dose drama med en eksplosiv krangel etter forrige ukes presidentvalg.

Spillet fortsetter, og mandag er det tid for at en ny deltaker gjør sin entré i luksusresortet i Mexico. Honar Kaderi (29) er denne ukens nye tilskudd, og han får rollen som «friskus» når deltakerne går gjennom en friluftsuke.

Ifølge Kaderi er det imidlertid svært tilfeldig at han i dag står som en nyinnsjekket «Paradise»-deltaker. Det var nemlig ingen selvfølge at 29-åringen fra Fredrikstad skulle være med på noe realityprogram.

Ville ikke la seg overtale

Ifølge Kaderi måtte produksjonen nærmest trygle han om å være med i årets sesong. Han hadde aldri søkt om deltakelse i programmet selv, og hevder han ble «headhuntet».

Det hele startet med en tekstmelding fra en gammel bekjent som jobber med realitykonseptet.

– Han spurte om jeg kunne tenke meg å delta og jeg svarte at det ville jeg absolutt ikke, og at han bare kunne drite i å prøve og overtale meg, sier Kaderi til Nettavisen.

Det krasse svaret til «Paradise»-deltakeren stoppet likevel ikke produksjonen med å fortsette og kjempe videre, ifølge Kaderi. Det ble flere tekstmeldinger og telefonsamtaler frem og tilbake som han følte var et forsøk på å overtale han.

Hovedgrunnen til at 29-åringen i utgangspunktet ikke ønsket å være med på «Paradise» var fordi han ikke ville assosiere seg med det realitykonseptet har vært tidligere. Ifølge Kaderi kunne en slik deltakelse ødelegge ryktet hans og i verste fall gjort han arbeidsløs.

Etter at Kaderi ble forklart det nye realitykonseptet sa han ja til å være med på en intervjuprosessen, og før han rakk å tenke seg om satt han på flyet til Mexico.


Med tanke på hans manglende interesse for å være med i programmet, er Kaderi fortsatt nysgjerrig på hvorfor produksjonen ønsket å ha han med.

– Jeg tenkte at de måtte virkelig være desperate siden de prøvde å overtale meg til å være med i programmet, ler Kaderi.

Ifølge 29-åringens bekjent i produksjonen var skeptisismen grunnen for at de ville ha han med. I tillegg ønsket årets sesong et større mangfold blant deltakerne.

Prøvde å skjule deltakelsen fra jobben

Til tross for at det nye «Paradise»-konseptet har en annen innpakning enn tidligere år, var 29-åringen likevel spent på hvordan arbeidsgiveren ville ta beskjeden om at han skulle være med på TV-konseptet. Kaderi jobber som miljøterapeut i fengsel, og føler et ansvar på å representere arbeidsplassen når han er ute blant folk.

Les også: Eksplosiv krangel på Paradise: Likte ikke hvordan produksjonen grep inn

I forkant av deltakelsen ble det en litt morsom situasjon med arbeidsgiveren hans da han avslørte den virkelige grunnen for de fem ukene med ferie han hadde tatt ut.

Han fortalte at han skulle være med på et TV-program, men det tok ikke lang tid før sjefen gjettet riktig at det var «Paradise» 29-åringen tok seg fri fra jobben for å være med på.

– Da klarte jeg ikke å holde meg, jeg holdte på å le meg ihjel.

Dermed innrømmet han det overfor sjefen, og prøvde å pakke det inn med at programmet har fått et helt nytt liv og drakt.

Spekulasjonene om at det var «Paradise» han skulle være med på nådde også de innsatte i fengselet. Kaderi klarte imidlertid å forklare seg vekk fra ryktene, og dermed fikk han ristet av seg mistanken.

Siden 29-åringen kommer inn i fjerde uken av realityserien var han dermed ikke en del av startcasten, som gjorde at den hvite løgnen ble desto mer troverdig.

– Men de får seg et sjokk når de ser at jeg sjekker inn senere, sier Kaderi.

– Ikke drit deg ut

Selv om det måtte litt overtalelse til, angrer ikke Kaderi på at han til slutt takket ja.

– Jeg ville være med på en opplevelse, bli kjent med nye folk og gjøre noe jeg aldri har gjort før. Men samtidig vil jeg ikke bli gjenkjent som «Paradise»-Honar. Det var ikke det som var målet.


Kun tre uker før han endelig var klar til å pakke kofferten og sette seg på flyet til varmere strøk, skjedde det noe uventet: Han forelsket seg.

Selv om han var singel da han sjekket inn, tok det ikke lang tid før romansen ble mer seriøst da han kom tilbake til Norge.

– Jeg møtte hun tre uker før jeg skulle reise. Hun syntes det var kjipt at jeg skulle til Mexico en hel måned, men hun ville holde kontakten over sosiale medier.

Men siden Kaderi ikke kunne avsløre den virkelige grunnen for reisen, førte det til en misforståelse for kjæresteparet.

– Hun trodde jeg skulle kutte kontakten, men jeg sa at jeg ikke kom til å ha dekning i Mexico og blir fratatt telefonen.

Det stusset kjæresten på. Dermed så han seg nødt til å fortelle sannheten om reality-deltakelsen. Selv om hun først ble overrasket forsonet hun seg fort med det, og tok det hele med ro.