I løpet av det siste året har de største TikTok-stjernenes inntekt økt, delvis på grunn av deres innsats for å utvide sin berømmelse utover plattformen som først gjorde dem til kjendiser.

Ettersom TikTok har vokst til over en milliard brukere over hele verden, har bedrifter som Louis Vuitton, McDonalds og Amazon kjøpt annonser.

Les også: Advarer om giftig kommentarkultur på TikTok: - Jeg har aldri opplevd noe så ille

Ifølge Forbes kan TikTok-stjerner kreve så mye som en halv million dollar for et innlegg, men de tjener gjennomsnittlig rundt 100 000 til 250 000 dollar per post de legger ut.

Tjener millioner på korte videosnutter

De aller best betalte TikTok-stjernene i verden i dag har til felles at de alle var relativt ukjente fjes for verden, før de over natta ble superpopulære på den velkjente appen. I dag mingler de blant verdens største stjerner og kan lett omtales som A-kjendiser.

Addison Rae (21) er et eksempel på det. Siden 2019 har 21-åringen vært et kjent navn på den populære video-plattformen TikTok. Rae lever godt av sine 86 millioner følgere på TikTok, men hun har ekspandert langt utover appen også.

Sosiale medier-profilen håver ikke bare inn følgere på video-plattformen, nå har hun rundet elleville 40 millioner følgere på Instagram. På profilen hennes deler hun bilder med noen av verdens største celebriteter, som Kourtney Kardashian (42).

To søstre på toppen

Til tross for at Rae nå mingler i eksklusive kjendissirkler, er hun likevel ikke den som sitter igjen med høyest inntekt blant stjernene på appen.

Forbes har nemlig sjekket hvilke TikTok-profiler som tjente mest i 2021, se listen under:

1. plass Charli D 'Amelio (17)

Øverst troner Charli D 'Amelio (17). Hun er en amerikansk danser og influenser, som aktivt deler innhold med fansen sin på TikTok. New York Times har omtalt 17-åringen som «den regjeringen dronning av TikTok».

Inntekt: 17,5 millioner dollar, som tilsvarer 154 millioner kroner.

Følgere: 133 millioner.

2. plass Dixie D 'Amelio (20)

Inntekt: 10 millioner dollar, som tilsvarer 88 millioner kroner.

Følgere: 57 millioner følgere.

Dixie D 'Amelio (20) er storesøsteren til Charli som troner på førsteplass. Dixie har riktig nok satt sin fot i musikkbransje-verden. Hun har klart å skape sin egen karriere som popsanger etter at hun ble et kjent fenomen på TikTok. Begge sangene hennes har nådd den anerkjente, amerikanske Billboard toppliste.

Søstrene D 'Amelio har fått sitt eget TV-show som følger livet til de to unge TikTok-stjernene i sann Kardashian-stil.

Les også: Niklas Baarli avslører ukjent side: Har en svarteliste med folk jeg hater

3. plass Addison Rae (21)

Inntekt: 8,5 millioner dollar, som tilsvarer 75 millioner kroner.

Følgere: 86 millioner.

I tillegg til en enorm suksess på sosiale medier, har flere av de unge stjernene valgt å bevege seg over på andre plattformer.

I 2021 fikk Rae hovedrollen i Netflix-filmen «He’s all that». Filmen skal ha gått til topps på seerstatistikken i 78 land. Etter suksessen skrev strømmekanalen en kontrakt med 21-åringen om å spille inn flere filmer fremover.