Tirsdag formiddag ble det kjent at komiker Atle Antonsen er blitt anmeldt av Sumaya Jirde Ali for å ha kommet med rasistiske ytringer og bruk av fysisk makt.

Komiker-kollega Magnus Devold var sammen med Atle Antonsen da hendelsen skal ha funnet sted.

Les også: Antonsen beklager: – Jeg må revurdere mitt forhold til alkohol

Onsdag morgen uttalte Devold seg om hendelsen i en rekke storys på Instagram der han beskriver det som en «fæl situasjon».

– Har min fulle støtte

«Sumya har min fulle støtte når hun anmelder. Og jeg har forferdelig vondt av henne. Absolutt ingen fortjener å oppleve dette», skriver han blant annet.

Ali delte sin historie på Facebook og det kom fram at komiker Magnus Devold også var til stede under deler av hendelsen.

Videre skriver Devold på Instagram at han har lest Facebook-innlegget, men føler det likevel er viktig for han å fortelle sin side slik han husker kvelden.

«Jeg kom til bordet en stund etter de hadde satt seg og fikk derfor ikke med meg noe av tonen eller innholdet i samtalen før Atle, for meg ut av det blå, sa «Du er for mørk til å være her», skriver han.

Les også: Discovery om Atle Antonsen-anmeldelsen: – En alvorlig og trist sak

Overfor Nettavisen forteller Devold at han ikke ønsker å kommentere noe ytterligere enn det som kommer frem på Instagram.

– jeg har ikke noen kommentarer utover det jeg skrev på Instagram, skriver Devold i en tekstmelding til Nettavisen.

Ble helt «paff»

Han erkjenner at han ble helt «paff» av det han var vitne til og forstod ingenting av situasjonen, og hvordan Antonsen kunne si noe sånt og «reagerte kun med vantro».

Da Antonsen skal ha gjentatt setningen, valgte han til slutt å reagere med å si noe som «Atle, det der er ikke greit å si».

Devold skriver at han ikke fikk med seg den fysiske konfrontasjonen og ikke har noe godt svar på hvorfor han ikke fikk den med seg.

Les også: Skuffet: – Jeg har sett opp til Atle hele livet

«Etterpå, ute på fortauet, har Maria og jeg en samtale med Sumaya og hennes venninne. Der beklager jeg at jeg ikke reagerte før andre gangen det ble sagt», skriver Devold.

Til slutt skriver han at han har hatt kontakt med Ali i dagene etterpå og forklart hvor lei seg han er for hendelsen.