«Farmen» er endelig i gang, og allerede i første episode blir det dramatikk på gården.

Etter at deltakerne har blitt kjent med både hverandre og gården de skal tilbringe all tid på fremover, setter de nemlig i gang med sesongens første ukesoppdrag. Oppdraget er ikke rent lite, og det er mye som skal gjøres innen uken er omme.

Blant annet skal de bygge både et dusjanlegg og en melkerampe, lage pultost og bake brød, samt smi medaljer.

Les også: Sophie Elise avslører detaljer om singellivet

Det er storbonden Thorvald Nyquist (51) som fordeler oppgavene, og ansvaret for melkerampen får Grethe Enlid (49) og Robert Michael Scott (53). For sistnevnte går imidlertid alt galt allerede i første episode av programmet.

Hugget seg i ankelen

Nøyaktig hva som skjedde kommer ikke frem i kveldens program, men ifølge pressesjef i TV 2, Jan Petter Dahl, er det snakk om en uheldig hendelse med en øks inne på gården.

I episoden hører man Robert Michael Scott, som opprinnelig kommer fra Boston i USA, skrike i smerte.

Dahl forteller at Scott hugget seg i ankelen med øksen.

Deltakerne og kameracrewet strømmer til, og etter tv-bildene å dømme er det dramatiske scener som utspiller seg.

Les også: Ben Affleck skryter kjæresten opp i skyene

– Blødde ganske mye

Enlid, som jobbet med Scott på melkerampen da økse-uhellet fant sted, uttaler flere ganger at såret «spriker», og det røde flagget heises for å tilkalle en lege til realitygården.

– Såret blødde ganske mye, og Robert fikk hjelp av Grethe og crew på stedet til å stoppe blødningen med tøystykker, sier Dahl til Nettavisen og legger til at en lege raskt var på stedet.

– Lege ble tilkalt, han sydde tre sting med lokalbedøvelse. Det var aldri nødvendig for Robert å besøke lege utenfor gården. Han fikk beskjed om å ta det rolig noen dager, holde foten høyt, og holde såret rent og tørt, forteller pressesjefen.

Les også: Aksel Hennie åpner opp om intime detaljer

Hvordan skaden påvirker amerikanerens videre opphold på gården kommer frem i neste episode.

TikTok-stjerne

Scott er en av 14 deltakere som nå har reist 100 år tilbake i tid for å drive gård slik det ble gjort i 1921.

Og dersom du føler du har sett amerikaneren før, så har du kanskje det. Scott har nemlig det siste året gjort seg bemerket på TikTok, der han i skrivende stund har mer enn én million følgere. Hovedsakelig deler 53-åringen videoer som baserer seg mye på jobben hans som bussjåfør i Bergen.

– Jeg er ingen vanlig bussjåfør. Det var sønnen min som bak ryggen min postet en video på TikTok som gikk viralt – og det var utrolig gøy, sa Scott til Nettavisen før innspillingen.

Samtidig kunne han avsløre at han ikke har noe som helst erfaring fra gårdslivet:

– Jeg har tatt på en ku én gang, «that's it». Men jeg synes dette er veldig spennende. Jeg er ikke dum, jeg vet det blir vanskelig og hardt arbeid, men jeg vet også at det blir gøy.