Gå til sidens hovedinnhold

«Bloggerne»-Monica  og ektemannen er uenige om fremtiden: - Jeg kunne absolutt fått et barn til

Første episode av nye sesong «Bloggerne» byr på diskusjon hos familien Nyhus.

Se i videoen under hvordan diskusjonen går mellom Nyhus-paret når de skal diskutere framtidig prevensjon:

Mandag er det premiere på en ny sesong av TV 2-suksessen «Bloggerne» hvor seerne møter en rekke kjente influensere og gamle «Bloggerne»-travere, deriblant Sophie Elise Isachsen og Monica Nyhus.

Sistnevnte har kanskje vært en av de som gjennom sine to tidligere sesongene delt mest fra eget liv. Spesielt vakte hun oppsikt da hun i forrige sesong hadde med seg kamera inn på fødestua da hun fødte sitt siste barn, Emily.

Les også: Olaf Tufte om familiens nye serie: – Ikke vits å bare vise glansdagene

Uenige om prevensjon

Nå er hun og ektemannen, Chris Nyhus klar for en ny sesong av den populære serien, og allerede i første episode får seerne bli vitne til en opphetet diskusjon mellom paret.

Chris har nemlig en plan om at han skal sterilisere seg, noe kona er dypt uenig i.

I følge Aleris så vil en sterilisering, eller en vasektomi som det og kalles, være den sikreste prevensjonsmetoden. I utgangspunktet er sterilisering en permanent prevensjon, og har ingen effekt på produksjonen eller frigivelsen av mannlige kjønnshormoner, så maskulinitet, skjeggvekst, mannlig stemme osv. vil være som før.

Til Nettavisen forteller ekteparet at det fortsatt er en diskusjon de ikke har kommet til enighet i.

- Det er noe jeg begynte å tenke på allerede etter barn nummer tre, forteller han til Nettavisen.

- Det er rett og slett på tide å få løst det problemet om flere barn. Nå har vi fire fantastiske barn og det går i et hele tiden. Noe må gjøres, og det sikreste er at jeg tar ansvar for egne handlinger, legger han til med et smil.

Monica er derimot overhode ikke enig i beslutningen om at det er sterilisering som er det riktige.

- Jeg er ikke enig i det hele tatt. Om jeg kunne valgt, kunne jeg absolutt fått et barn til. Det er kaos, det er mye og det er hardt arbeid, men det er noe helt spesielt med å få et lite «mini-menneske» som man blir så glad i, sier hun til Nettavisen.

Les også: Opphetet stemning etter twist på «Paradise Hotel»: - Jeg tenkte bare fuck meg

Hun har selv vokst opp med mange søsken som hun den dag i dag har et godt forhold til, og derfor ønsker at egne barn skal ha samme opplevelse.

- Men det har vi klart, skyter Chris inn, noe hun selv også er enig i.

- Litt snurt

Ekteparet ender opp med å ta en tur på konsultasjon, og Monica forteller til Nettavisen at hun satt igjen med en følelse som snurt etterpå.

- Jeg ble litt snurt for å høre at det er nesten ingen bivirkninger etter sterilisering, og syntes det er rart det ikke snakkes mer om. Grunnen til at jeg ikke har gått på noe prevensjon er jo fordi jeg blir full av hormoner, og jeg er nok hormoner fra før.

Les også: Knalltall for Marna Haugen Burøe til tross for pandemiutfordringer

Hun forteller at det var overraskende at sterilisering er 100% sikkert, og tror at mange kan lære av at de nå viser dette på TV.

- Jeg tror det sitter mange menn og er redd for sterilisering, sier hun og håper at dette kan bidra til at det snakkes mer om.

Chris velger å ikke avsløre til Nettavisen om han har gjennomført inngrepet enda.

Flyttet til hovedstaden

Men det er ikke bare uenighet mellom de to som kommer til å prege den nye sesongen av bloggerne. Paret har nemlig siden sist tatt meg seg sine fire barn og flyttet fra Kristiansand til Oslo. Det er en drøm de har hatt lenge.

- Oslolivet er utrolig fint! Folkene, mangfoldet og den pulsen som er i Oslo. Det er så mye fint man kan oppleve her, og det er så mye man kan gjøre. Vi trives enormt godt, sier Monica til Nettavisen.

Hun forteller at de to har vært mye i Oslo tidligere, og at Oslo alltid har imponert dem. Til Nettavisen forteller både hun og Chris at flyttingen har gått over all forventning.

- Barna trives kjempegodt, de har fått masse nye venner og vi har fått gjort utrolig mye sammen som familie. Det er jo en overgang å gå fra der man bare kan slippe ungene ut, mens nå må vi ut alle sammen. Men det betyr jo bare at vi har fått mange fine opplevelser sammen.

Les også: Jennifer Aniston hyller eksmannen med lettkledd bilde: – Elsker deg

De to er klar over at de kanskje går «i mot strømmen» ved å flytte til storbyen og ikke fra når de har småbarn, men syntes at folk skal få følge de drømmene man har.

- Jeg tror ofte tenker man at det er litt enten eller, at man skiller mellom hva man kan gjøre før man får barn og hva man kan gjøre etter. Men det er viktig å vite at det du er før du blir mamma og pappa, det er du også etterpå. Selv om du er forelder betyr ikke det at du slutter å drømme, sier hun og fortsetter:

- For oss er det fint å vise våre barn at alt er mulig uansett.