Influenser Sara Emilie Tandberg (30) er igjen å se i TV 2-serien «Bloggerne» denne høsten, og i årets sesong viser hun en langt mer personlig side enn hun har gjort før. Det gjør hun ved å gi TV-seerne et innblikk i sykdomshistorikken sin.

– Jeg har vært veldig syk med ME tidligere, og er fortsatt delvis syk da jeg har diagnosen underliggende. Og det er noe man skal ta hensyn til, forklarer influenseren til Nettavisen.

Tandbergs ungdomsår var nemlig preget av sykdom, og i mange år slet legene med å finne ut av hva som feilet henne.

Les også: Sara Emilie Tandberg frir til kjæresten sin hver kveld: – Skjer som regel etter sex

Etter utallige lege- og sykehusbesøk fikk hun etter hvert diagnostisert den kroniske utmattelsessykdommen ME, og i «Bloggerne» legger ikke Tandberg skjul på at sykdommen hun selv beskriver som en «drittsykdom» har vært krevende.

– Det er en skikkelig drittsykdom som tar veldig mye tid og liv for mange, sier hun i en ny episode av TV 2-programmet.

Hør Tandberg fortelle hvordan sykdommen preget henne i ungdomsårene i videoklippet under:

Ungdomsår preget av sykdom

Mens sykdommen tok mye av ungdomstiden hennes, er Tandberg i langt bedre form i dag. Da hun tidligere kunne bli sengeliggende om det ble for mye, merker hun i dag sykdommen i form av at hun fort blir sliten av å kjøre bil, har vondt i muskler og ledd, samt at immunforsvaret er nedsatt.

Likevel er det viktig at hun ikke tar på seg for mye, noe som har vist seg å være utfordrende for influenseren.

Les også: «Bloggerne»-Monica sjekket ektemannens mobil mens han sov: Da kom hemmeligheten hans fram

– Man må tenke litt ekstra over ting, passe på at man tar hensyn til formen og ikke presse seg for hardt. Men jeg er veldig dårlig til å slappe av og ta en pust i bakken. Jeg elsker jo å ha mange baller i luften, innrømmer hun til Nettavisen.

Og av nettopp den grunn er det flere som er bekymret for henne i årets sesong, inkludert foreldrene hennes.

I den nye episoden får man blant annet se Tandberg i samtale med moren og faren sin, der hun får klar beskjed om å ta litt mer hensyn til diagnosen sin i den travle hverdagen.

– Alle var bekymret, rett og slett, sier hun til Nettavisen.

Lever i fornektelse

Det å ta det med ro viser seg imidlertid å være utfordrende for Tandberg, som altså liker å ha mange baller i luften.

Etter samtalen hun hadde med foreldrene under «Bloggerne»-innspillingen har hun blant annet gått til innkjøp av nytt hus, fått seg ny kjæreste og blitt gravid, og dermed også flyttet ut av det forrige huset, flyttet sammen med en ny partner og på mange måter startet et nytt liv.

Les også: Kritikken haglet etter babynyheten: – Verre nå

Og alt det spennende som skjer gjør det vanskelig for Tandberg å slappe av. For det har ikke alltid skjedd like mye.

– Når du har vært så syk som jeg har vært i oppveksten så har du gått glipp av så mye i livet. Så når man føler at man har fått det litt tilbake, så er det veldig lett å ville gjøre masse og si ja til alt. Den balansen er der ikke alltid så lett, sier hun.

Som nevnt er den populære 30-åringen i mye bedre form i dag enn hun var for noen år tilbake, men i og med at sykdommen er kronisk er det alltid en sjanse for tilbakefall.

Det velger hun imidlertid å ikke tenke for mye på.

– Jeg tror jeg lever litt i fornektelse, men alle rundt meg er redd for at jeg skal bli veldig syk igjen.

– Jeg klarer ikke helt å forholde meg til det, for hvis jeg går og tenker på det hele tiden så går hele dagen. Men jeg tar mange valg hver dag for å unngå å havne tilbake der jeg var igjen – for jeg vet at det er en risiko for tilbakefall, sier hun.