Tidligere i sommer preget dramatiske voldsscener som utspiller seg mellom Gaza og Israel nyhetsbildet. Flere kjendiser viste gjennom sosiale medier sin støtte til Palestina, blant annet toppmodell Bella Hadid (24).

Hun ble kritisert for å ha vist støtte til staten gjennom både demonstrasjoner og med en rekke innlegg på bildetjenesten Instagram.

Nå får også motegiganten Zara gjennomgå, etter at en av sjefsdesignerne har ytret hatefulle meninger mot Palestina i sosiale medier.

Vanessa Perilman, som er designer i selskapet skal ha diskutert med en modell i sosiale medier om den pågående konflikten mellom Israel og Palestina, ifølge The Independent.

Les også: Avkrefter TikTok-myte: – Absolutt ingen sannhet i dette

Perilman, som er sjefsdesigner for dameklær hos Zara, skal ha sendt modell Qaher Harhash private meldinger på Instagram, hvor hun skal ha kritisert hans støtte til menneskene som lever i Gaza.

«Hvis folket ditt var litt mer oppegående hadde de ikke sprengt sykehus og skoler i Gaza som Israel har hjulpet med å betale for», skal Perilman ha skrevet til modellen.

Videre skriver designeren at hun mener palestinere lærer opp barna til å hate.

«Folkene i industrien min vet sannheten om Israel og Palestina og jeg kommer ALDRI til å slutte med å forsvare Israel og mennesker som deg kommer og går til syvende og sist. Israelere lærer ikke barna til å hate eller kaste steiner på soldater, slik som folket ditt gjør».

Les også: Kraftig reaksjoner mot Elle-forside: – Misbruker pride

Slettet kontoen

Harhash har delt skjermbilder av det som skal være meldinger fra Perilman på sin Instagram, og nå har bildene spredt seg som ild i tørt gress rundt om i sosiale medier.

– Jeg ble sjokkert da jeg gikk inn på profilen hennes og så at det var en senior designer hos Zara, sier Harhash til NBS News.

Designeres meninger blir nå kraftig kritisert, og mange brukere på sosiale medier skal ha oppfordret til å boikotte Zara etter episoden. Hashtagen #boycottzara har til og med trendet på Twitter.

Instagram-kontoen til Perilman har siden blitt slettet etter episoden.

Motegiganten måtte svare for seg

Zara skal i et tilsvar til The Independent skrevet at selskapet «ikke aksepterer noen form for mangel på respekt overfor enhver kultur, religion, land, rase eller tro».

De skriver videre at de vil beklage for fornærmelsen de har forårsaket.

«Zara er et mangfoldig selskap og vi skal aldri tolerere diskriminering av noe som helst slag. Vi fordømmer disse kommentarene som ikke reflekterer våre kjerneverdier om respekt for hverandre.»

Hvordan sjefdesignerens fremtid i selskapet nå ser ut, er imidlertid ukjent.

Les også: Hyllet eksen på farsdagen: - Vi er velsignet som har deg