Gjennom hele våren har Linni Meister (36) lett etter sin drømmeprins gjennom TV-programmet «Linni søker drømmeprinsen».

Men til tross for at det ikke ble noen drømmeprins på Meister i løpet av innspillingen, er hun langt fra den første som har lett etter kjærligheten gjennom datingprogrammer på TV.

For to år siden gikk «Jan Thomas søker drømmeprinsen», der kjendisstylist Jan Thomas (55) skulle finne kjærlighet, over skjermen. For Jan Thomas fikk programmet en lykkelig slutt, da kjendisstylisten fant sin Harlem Alexander gjennom ti episoder.

De to har siden både fått seg hund og flyttet sammen, i tillegg til at de jobber sammen i Jan Thomas Studio.

Fant sin kommende ektemann

Meister og Jan Thomas er imidlertid ikke de eneste som har lett og funnet kjærligheten på TV.

Programmer som «Jakten på kjærligheten», og «Love Island» har alle hjulpet nordmenn med å finne sine utkårede, der blant annet kjendisparet Andrea Sveinsdottir og Morten Dalhaug ble et par da de stakk av med seieren av sistnevnte program i 2018.

Den dag i dag er paret både samboere og forlovet, og skal gifte seg en gang i løpet av de neste årene. Bryllupsnyheten fortalte de følgerne sine på sin felles Youtube-kanal forrige sommer.

Turbulent forhold ble til frieri, barn og husbygging

Selv om ikke alle realityprogrammer er lagt opp til at det nødvendigvis er mål om å finne den store kjærligheten, er det flere kjente par som har startet sin kjærlighetshistorie på skjermen de siste årene.

For selv om det ikke i utgangspunktet er et datingprogram, har realityprogrammet «Paradise Hotel» lagt alt godt til til rette for at deltakerne skal utvikle et nært forhold og muligens også få romantiske følelser for hverandre. Lite klær, varmt klima, alkohol, luksøriøse omgivelser og et intenst spill for å holde seg på hotellet har gjort at flere par har utviklet sterke følelser under oppholdet.

Par som Mathias Haukeland og Amalie Paulsen, Tea Broholm og Fredrik Norum og Jenny Hagen og Emil Wille Gramstad har alle de siste årene forelsket seg under oppholdet og holder fortsatt sammen den dag i dag.

Også det godt kjente paret Kristin Gjelsvik (35) og Dennis Poppe Thorsen (30) møttes på «Paradise Hotel» tilbake i 2012. Da sesongen gikk på skjermen var det ikke vanskelig for seerne å se at de to hadde et godt øye til hverandre, men forholdet tok slutt da de returnerte fra Mexico.

Likevel dukket de begge opp igjen på skjermen året etter for å delta i et nytt realityprogram, nærmere bestemt «Robinsonekspedisjonen». Der begynte romantikken å blomstre på nytt, men heller ikke denne gang skulle forholdet vare.

Men det tok ikke lang tid før paret på igjen fant tilbake til hverandre, og denne gangen skulle det blir for godt. I 2016 forlovet paret seg, og tre år etter gikk de fra to til tre da de fikk sønnen Falk.

Denne våren er det ti år siden de møttes for første gang, og etter alt å dømme er alt fortsatt fryd og gammen for realityparet. Nylig avslørte paret at de bygger hus i Thorsens hjemby Stavanger, og at de har planer om å bygge framtiden videre sammen der.

Forelsket seg på skandalehotellet

Noen år etter at Gjelsvik og Thorsen forelsket seg på skandalehotellet i Mexico, fant også et annet par tonen i samme program. Elin Bergius (28) og Christian Fredrik Trælnes (27) fant hverandre under sesongen i 2015 og har holdt sammen siden.


Bare året etter de deltok i programmet ble paret foreldre for første gang, og siden har de fått ytterligere to barn, forlovet seg og flyttet hele familien til varmere strøk.

Også Martine Lunde (26) og Aleksander Sæterstøl (26) fant tonen da de var på samme hotell to år etterpå, da de deltok i «Paradise Hotel» i 2017.

Det var tydelig da sesongen gikk på skjermen at det oppsto hete følelser dem i mellom allerede fra første dagen, og bare noen måneder etter at de kom hjem fra Mexico bekreftet de to at de var et par.

Siden den gang har turtelduene holdt sammen i tykt og tynt gjennom både karierreboost, bruddrykter og avstandsforhold. Men det har ikke bare vært en dans på roser, og Lunde forsto etterhvert at hun måtte ta noen grep for å jobbe mindre og prioritere mer tid med kjæresten.

– Jeg skjønte at jeg måtte ta meg sammen, hvis ikke så kom jeg til å miste han, sa hun til Nettavisen i 2020.

Lunde bestemte seg dermed for å kutte ned tiden hun brukte på bloggen, til fordel for å tilbringe tid med kjæresten.

– Jeg visste at hvis jeg skulle fortsette å klare å holde på med dette, så måtte jeg kutte ned ting. Det går ikke an å holde på med alt, og jeg skjønte at hvis jeg kuttet ned på bloggingen fikk jeg mye mer tid til venner, familie og Aleksander. Jeg velger Aleksander foran jobb, men jeg havnet i en ond sirkel.

Influenseren gjorde som hun lovet og siden har paret hatt mer tid til hverandre. Kjæresteparet har imidlertid ikke tatt steget med å bli samboere ennå, og bor foreløpig i hver sin by, Oslo og Bergen. Da Nettavisen møtte paret i høst kunne Sæterstøl fortelle at han fortsatt ikke har noen planer om å flytte.

Se hvorfor Sæterstøl ikke vil flytte med Lunde i videoen under:

Vennskap ble til kjærlighet

Heller ikke skandaleprogrammet «Ex on the Beach» er kjent for å være det programmet som nødvendigvis trekker til seg deltakere på jakt etter den store kjærligheten, men det betyr ikke at det ikke har blitt noen kjærlighetshistorier ut av det programmer heller.

I programmets andre sesong i 2020 møttes Linn Wøyen Lenes og Øystein Lihaug Solberg, og kjærligheten mellom de to blomstret nærmest fra første stund.

Selv med en trøblete start på forholdet ble paret raskt kjærester etter innspilling, og den dag i dag er paret samboere og venter sitt første barn sammen til sommeren.

I sesongen etter, som ble spilt inn i den norske fjellheimen, var det hele to par som fant hverandre og utviklet et forhold på «utsiden». Både Caroline Nitter og Cristian Brennhovd og Bettina Buchanan og Johannes Magnussen fant hverandre under innspillingen og er fortsatt sammen den dag i dag.

Buchanan og Magnussen kjente hverandre for øvrig fra før, da de året før deltok i «Paradise Hotel» sammen, men da Nettavisen møtte Magnussen like etter innspillingen i fjor kunne han avsløre at vennskap hadde blitt til kjærlighet, og at både han selv og deres felles venner var overrasket av utviklingen i forholdet.

– Vi har alltid kommet godt overens helt siden jeg møtte henne for første gang i Mexico, men det har på ingen måte vært i nærheten av noe mer enn venner. Jeg så den ikke komme i det hele tatt, sa han til Nettavisen i fjor.

Da Nettavisen møtte paret på rød løper i forbindelse med premieren av «Harm & Hegseth» tidligere i år kunne de avsløre at de hadde tatt forholdet et steg videre.

Se hvordan det går med dem i videoen under:

Bonderomansen ble med hjem

Et annet vennskap som også utviklet seg til noe mer, var vennskapet mellom Petter Pilgaard (42) og Vendela Kirsebom (55). De to møttes under innspilling av «Farmen kjendis» i 2016, og selv om de fikk et fint og nært vennskap inne på gården, var det ikke før året etter at de kunne avsløre at de hadde blitt kjærester.

Lenge ble det spekulert i om forholdet mellom de to var et PR-stunt, men det profilerte paret har flere ganger avkreftet ryktene og holder fortsatt sammen. Og i 2019 gikk Pilgaard ned på kne fridde til sin 13 år eldre kjæreste.

Les også: Vendela letter på sløret om frieriet: – Jeg skjønte ingenting

Selv om bryllupet har blitt utsatt på grunn av koronapandemien, skal det profilerte endelig få gi hverandre sine ja denne sommeren på Hotel Continental i Oslo.

Da Nettavisen møtte Pilgaard i forbindelse av innspillingen av Discoverys nye serie, «Drag Me Out», tidligere i år, var det en gifteklar kar som kunne avsløre flere detaljer fra det kommende sommerbryllupet. Samtidig kunne han avsløre at han har blitt overrasket over hvor mye jobb det er å planlegge et bryllup.

– Jeg hadde ikke sett for meg at det var så mye arbeid. Men det er typisk meg å tenke at ting ordner seg lett, sa han.

– Jeg tror vi har noenlunde kontroll. Vendela har hvert fall stålkontroll, la Pilgaard til.

Brudd for høstens bonderomanse

At «Farmen»-gårdene har duket til for bonderomantikk er det ingen tvil om, og gjennom årene er det ikke bare Kirsebom og Pilgaard som har funnet kjærligheten gjennom gårdsprogrammet.

Senest i høst fikk seerne være vitne til da Tonje Frigstad og Simon Tronstad Jacobsen forelsket seg gjennom de elleve ukene inne på idylliske Steinsjøen gård. Selv om de selv lenge prøvde å holde følelsene skjult for både kameraer og meddeltakerne ble de fort gjennomskuet, og til slutt klarte ikke paret å holde igjen.

Nettavisen fulgte paret tett gjennom hele perioden «Farmen» gikk på TV i høst, og i romjulen bekreftet paret at de var blitt kjærester. Romantikken så lenge ut til å blomstre for paret, men forholdet tok slutt etter bare noen måneder.

De to kunne da fortelle til Nettavisen at det ikke lå noen dramatikk rundt bruddet, men at de hadde blitt enige om at de fungerte best som venner.

– Vi henger fortsatt sammen, og har hengt sammen siden vi bli enige om å gjøre det slutt. Så det er ingen dårlig stemning mellom oss. Noen ganger fungerer det bare ikke sånn som man håpet på, sa Frigstad til Nettavisen.

Også Tronstad Jacobsen bekreftet dette:

– Det går bra. Vi er enige om bruddet, og det ligger ingen dramatikk bak det. Vi har en god tone, og vi skal fortsette å være gode venner. Det er ingen sure miner mellom oss. Hvem vet hva som skjer i fremtiden, men akkurat nå føles det rett for oss å gjøre det slutt, sa han til Nettavisen.